×
×

تولید ۴۵۰ تن بذر هسته های اولیه گندم و جو در اردبیل

  • کد نوشته: 11756
  • ۱۳ اسفند
  • 18 بازدید
  • ۰
  • رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: ۴۵۰ تن بذر هسته‌های اولیه گندم و جو در سال زراعی ۱۴۰۳ در اردبیل تولید شده است.

    تولید ۴۵۰ تن بذر هسته های اولیه گندم و جو در اردبیل
    – اخبار استانها –

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، کمال شهبازی عصر امروز در بازدید از مزارع کشت پائیزه اردبیل از رشد ۱۱ درصدی تولید هسته‌های اولیه بذری در استان اردبیل خبر داد و اظهار داشت: افزایش ضریب نفوذ ارقام جدید در راستای کاهش تنش خشکی و افزایش تولید پایدار در مزارع رویکرد اصلی مرکز تحقیقات و آموزشی کشاورزی و منابع طبیعی اردبیل است.

    وی خاطرنشان کرد: در سال زراعی جاری میزان ۴۵۰ تن بذر هسته‌های اولیه ارقام مختلف گندم و جو آبی و دیم در این مرکز تولید شده است که نسبت به سال گذشته افزایش ۱۱ درصدی نشان می‌دهد.

     رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با اشاره به برنامه تولید و تکثیر هسته‌های بذری غلات در سطح ۱۱۵ هکتار از اراضی این مرکز، گفت: یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های مرکز تحقیقات مغان، تولید هسته‌های اولیه بذرهای غلات در طبقات پرورشی است. با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و توسعه ارقام جدید گندم و جو، افزایش کمی و کیفی تولید هسته‌های اولیه ارقام غلات آبی و دیم در دستور کار مرکز قرار دارد.

    شهبازی افزود: معرفی ارقام جدید در زمینه غلات، حبوبات، دانه‌های روغنی و علوفه دیم با رویکرد کاهش تنش خشکی، ارائه راهکارهای به زراعی برای کاهش اثرات خشکسالی بر محصولات زراعی به‌ ویژه در دیمزارهای استان و اجرای طرح‌های به زارعی – ترویجی باهدف حفظ بقایای گیاهی، حفاظت خاک و کم خاک ‌ورزی در اولویت کارهای تحقیقاتی محققان مرکز است.

    دبیر شورای تات استان اردبیل به برنامه‌های آینده این مرکز اشاره و تصریح کرد: پایش و ارائه راهکارها و دستورالعمل‌های فنی برای کاهش اثرات تنش خشکی و سایر تنش‌های محیطی، اجرای پایگاه‌های نوآورانه و دانش‌بنیان در مناطق سردسیر و گرمسیر استان و همکاری با ترویج استان در زمینه برگزاری کارگاه‌های آموزشی، روز مزرعه و پایگاه‌های فناورانه در مناطق مختلف استان از دیگر برنامه‌های ما برای دستیابی به ثبات تولید و افزایش عملکرد در مزارع استان است.

     شهبازی بیان کرد: هدف نهایی افزایش پایداری تولیدات کشاورزی، افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع، بهبود کیفیت محصولات و کاهش وابستگی به منابع طبیعی محدود است. با اجرای این برنامه‌ها، امیدواریم گام‌های مؤثری در جهت توسعه کشاورزی پایدار در استان برداریم.

    انتهای پیام/۱۳۲

     

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *