به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مسئله «ازدواج» و «جوانی جمعیت» به اذعان کارشناسان یکی از مهمترین مسائل اصلی امروز کشورمان به حساب میآید و با توجه به وضعیت فعلی اقتصادی و معیشتی خانوادهها و جوانان «وام ازدواج و فررندآوری» میتواند مشوقی نسبتاً مناسب برای زوجهای جوان باشد تا لوازم حداقلی زندگی مشترک را به کمک آن فراهم کنند و انگیزهای برای فرزندآوری داشته باشند.
در شرایطی که امسال وام قرضالحسنه ازدواج به پسرانی که سن ازدواج آنها زیر ۲۵ سال و دخترانی که سن آنها زیر ۲۳ سال باشد ۳۵۰ میلیون تومان و برای سایر زوجین مبلغ ۳۰۰میلیون تومان بوده است، مبلغ مصوب این وام برای سال آینده نیز به همین میزان و بدون تغییر تعیین شده، آن هم با وجود روند تورمی و افزایش هزینههای مختلف تهیه ملزومات ابتدائی ازدواج و زندگی، هستند افراد زیادی که ماههاست دنبال دریافت این میزان وام ازدواج و فررندآوری میدوند و همچنان در صف انتظار بلاتکلیف ماندهاند.
بر اساس آخرین آمار و اذعان معاون اقتصادی استاندار و مسئولان استانی، ۵۸ درصد تسهیلات متقاضیان ازدواج در استان پرداخت شده و آمار ثبت نامیها نیز ۲۷ هزار و ۲۴۷ نفر است.
هنچنین؛ تسهیلات فرزندآوری نیز به ۲۲ هزار و ۸۴۹ نفر کردستانی پرداخت شده که معادل ۵۰ درصد پرداختیهاست و تا این چند روز باقیمانده از سال، هنوز ۵۰ درشد آن پرداخت نشده است!
تعداد طرحهای مربوط به تسهیلات جز سه تبصره ۲، هشت هزار و ۳۷۹ طرح معادل ۱۱ هزار میلیارد و ۵۳۶ میلیون ریال استکه از این تعداد، برای چهار هزار و ۳۳۶ پرونده، پنج هزار و ۸۳۶ میلیارد ریال تسهیلات معادل ۴۵ درصد تعهدات پرداخت شده و ۵۵ درصد هم پرداخت نشده است.
خبرگزاری تسنیم در راستای پیگیری مطالبات این جوانان از دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان دعوت کرده تا پاسخگوی علت تاخیر در روند پرداختی تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در کردستان باشد.
اسماعیل حیدری، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان کردستان با حضور در استودیوی تسنیم، درباره چرایی علت تاخیر در پرداخت تسهیلات ازدواج اظهار داشت: منابع بانکی و اعتبار تسهیلات ازدواج صددرصد از طریق بانک مرکزی و بر اساس منابع سیستم بانکی سهمیه تعیین میشود و سپس از طریق ادارات مرکزی برای استانها میفرستند.
وی ضمن تایید آمار متقاضیان پشت نوبتی دریافت تسهیلات ازدواج، گفت: امسال ۲۷ هزار و ۷۶۳ نفر در استان برای دریافت تسهیلات ازدواج در سامانه ازدواج ثبتنام کردهاند که بیش از ۱۶ هزار نفر و حدود ۵۹ درصد تسهیلات دریافت کردهاند. برخی بانکها همچون بانک کشاورزی ۱۰۰ درصد سهمیه سالجاری را جذب کرده و دیگر سهمیه جدیدی برای پرداخت ندارد. مشکل دیگر این است که عرضه و تقاضا با هم همخوانی ندارد.
وی اذعان داشت: متاسفانه برخی افراد هم هستند برای دریافت تسهیلات در یک روز طلاق ثبت کرده و سپس ازدواج ثبت میکنند!
حیدری با بیان اینکه اکثر جامعه درگیر تسهیلات هستند، عنوان کرد: برخی از بانکها بالغ بر ۵ هزار نفر پرداخت و ۴ هزار نفر نیز در صف انتظار پرداختشان هستند.
وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که چرا در پرداخت تسهیلات فرزندآوری نیز کمکاری شده است؟ عنوان کرد: بالغ بر ۱۰ درصد تورم رایج در کشور مربوط به اضافه برداشت سیستم بانکی است به نحویکه بانکی بیشتر از منابع خود میخواهد از بانک مرکزی برداشت و پرداخت کند. از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی به جهت کنترل تورم، سیستم انقباضی شدید اعمال کرده و در توزیع اعتبارات جدا از فرزندآوری در سایر حوزهها نیز این مشکل وجود دارد.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان کردستان اذعان داشت: سال گذشته سیستم بانکی استان ۸۱ درصد تسهیلات ازدواج و ۷۲ درصد فرزندآوری را پرداخت کرده و امسال نیز در حال بررسی میزان پرداختیها هستیم.
وی در پاسخ به این سئوال که چرا برخی از بانکهای استان هنوز بر خلاف قانون و درخواست دو ضامن از متقاضیان دریافت تسهیلات میکنند؟ توضیح داد: زمانیکه قانون یک ضامن در نظر گرفته بودند رقم تسهیلات بسیار کمتر از الان بود. با این وجود اکنون نیز اگر برآورد اعتبار یک ضامن پاسخگوی میزان تسهیلات باشد، پرداخت تسهیلات انجام میشود اما برخی از متقاضیان جواز کسب شغلهایی نظیر آرایشگری به بانک ارائه میدهند که مغازه اجارهای و کل تجهیزات آن مغازه کمتر از میزان وام ۳۵۰ میلیون تومانی است که در این شرایط بانک مجبور به اخذ دو ضامن است، البته منکر سختگیری برخی از بانکها هم نیستیم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان کردستان سپس به تسهیلات اشتغال پرداخت و اعلام کرد: اکثر بانکها ۱۰۰ درصد تسهیلات این بخش را پرداخت کردهاند که جای تقدیر است.
انتهای پیام/۴۸۱/
دیدگاهتان را بنویسید