اکبر باقری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجاناظهار داشت: با توجه به بارندگیهای امسال، تاکنون ۲۳۷ میلیمتر بارش ثبت شده و سال گذشته این میزان ۱۹۱ میلیمتر بود که نسبت به سال گذشته حدود ۲۴ درصد و نسبت به دوره آماری ۸ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه بارشها خوب بود ولی روانآب چشمگیری ایجاد نکرده که بتوانیم مخازن را آبگیری کنیم، تصریح کرد: مخزن سد تهم که تنها منبع تأمین کننده آب شرب زنجان است امسال ۳ میلیون مترمکعب ورودی داشت در حالی که سال گذشته تا همین زمان ۵ میلیون آب وارد آن شد.
بارشها عمدتا به شکل نقطهای بود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با بیان اینکه بارشها عمدتا به شکل نقطهای بوده یادآور شد: حجم مخزن سد تهم ۸۴ میلیون مترمکعب است و اکنون حدود ۱۲ میلیون مترمکعب آب در مخزن دارد و درصد پر شدگی سد ۱۵ درصد است.
وی آورد سد گلابر در سال گذشته را ۲.۷ میلیون مترمکعب و امسال را ۲.۶ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: ۱۱۶ میلیون مترمکعب حجم مخزن سد گلابر است که الان ۴۷ میلیون آب پشت سد داریم و میزان پرشدگی آن ۴۷ درصد است.
باقری با اشاره به اینکه سد کینه ورس تأمینکننده آب بخشی از ابهر و بخشی از خرمدره است، عنوان کرد: سال گذشته حدود ۲.۸ میلیون مترمکعب و امسال ۳ میلیون مترمکعب آب ورودی برای این سد ثبت شده است.
۲۶ درصد مخزن سد کینهورس آب دارد
وی ادامه داد: سد کینهورس حدود ۱۶ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارد که اکنون حدود ۴ میلیون مترمکعب آب پشت سد داریم و در واقع ۲۶ درصد این سد پر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه امسال ۱۸ میلیون مترمکعب آب وارد سد تالوار شده است، ابراز کرد: این رقم سال گذشته ۱۳ میلیون بود و با توجه به اینکه سد تالوار ۵۰۰ میلیون مترکعب حجم مخزن دارد، اکنون ۹۳ میلیون مترمکعب آب پشت سد جمع شده که ۱۹ درصد میزان پر شدگی آن است.
وضعیت ورودی سدها کم است
وی خاطرنشان کرد: برای سد تهم باید ۱۰.۵ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب استفاده کنیم اما نمیتوانیم این رقم را برداشت کنیم؛ چراکه وضعیت ورودی سدها کم است و مجبوریم از چاههایی که شرکت آب و فاضلاب برای شرب احداث کرده جبران کنیم.
باقری با بیان اینکه در سد گلابر نیز برای آبرسانی به ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی شبکه کار شده است، تصریح کرد: به دلیل آورده پایین مخزن دو سال متوالی است که نمیتوانیم آب تخصیص دهیم البته حقآبهها طبق قانون تعلق میگیرد.
انتقال آب سد تالوار به خدابنده
وی یادآور شد: همچنین هدفی که برای سد گلابر مد نظر قرار گرفته، تخصیص آب به کشاورزی و صنعت است و هنوز نتوانستیم به صنعت آب اختصاص دهیم و در این بین صنایع فولاد و پتروشیمی اصرار بر تخصیص آب از سد گلابر دارند اما تغییر اقلیم و کمبود بارش وضعیت آب پشت سدها و تخصیص را تحت تأثیر قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان افزود: همچنین از سد کینهورس باید ۶ میلیون آب شرب به بخشی از ابهر و بخشی از خرمدره بدهیم که نمیتوانیم همه این رقم را تأمین کنیم و بخشی از آبها از طریق چاهها تأمین میشود.
وی با اشاره به اینکه سد تالوار برای استفاده سه استان شامل زنجان، همدان و کردستان احداث شده است، بیان کرد: در استان همدان با توجه به وقوع تنشهای آبی در سنوات گذشته خط انتقال احداث و آب به هم وطنان انتقال یافت و در حال حاضر تنها استان استفادهکننده از این سد است، زنجان هم امسال برگزاری مناقصه، انتخاب مشاور و پیمانکار برای خط انتقال آب تالوار به خدابنده را انجام میدهد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید