به گزارش اکوایران،‌ در حالی که پیش‌تر فرزانه صادق مالواجرد، سرپرست وزارت راه و شهرسازی، از پرداخت وام ۴۰۰ میلیون تومانی به مستأجران دهک‌های ۱ تا ۴ خبر داده بود، تصمیم جدید هیئت عالی بانک مرکزی نشان داد که سیاست‌های اعلامی وزارتخانه الزاماً به معنای اجرای کامل آن‌ها نیست.

بر اساس مصوبه جدید بانک مرکزی، دهک چهارم از فهرست دریافت‌کنندگان این وام حذف شده و بدین ترتیب، بخشی از مستأجران کم‌درآمد، از شمول حمایت‌های وعده‌داده‌شده خارج شده‌اند. این تغییر در شرایط پرداخت تسهیلات، نه تنها دایره پوشش طرح را کوچک‌تر کرده، بلکه نگرانی‌هایی را نسبت به کارآمدی وعده‌های حمایتی دولت در ساماندهی بازار اجاره ایجاد کرده است.

طبق شرایط جدید، وام ۴۰۰ میلیونی فقط به مستأجران دهک‌های اول تا سوم تعلق می‌گیرد؛ آن هم تنها در صورتی که متقاضی فاقد سابقه مالکیت مسکن باشد و از سوی نهادهای حمایتی معرفی شود. این در حالی است که هدف اصلی از اجرای این طرح، بهبود وضعیت بازار اجاره و کاهش فشار اقتصادی بر خانوارهای کم‌درآمد عنوان شده بود.

هیئت عالی بانک مرکزی در راستای حمایت از مستاجران کم‌درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور و خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان مُعسر، مصوبه‌ای برای تخصیص قرض‌الحسنه مسکن محرومین به مبلغ ۲۰ هزار میلیارد تومان را تصویب کرد.

این تسهیلات به ساخت، خرید و کمک ودیعه مسکن اختصاص دارد و با معرفی و تأیید متقاضیان از سوی دستگاه‌های مذکور و تأیید سامانه رفاه ایرانیان برای متقاضیان سه دهک اول درآمدی اعطا خواهد شد.

در خصوص ودیعه مسکن، سقف این وام در تهران به ۲۷۵ میلیون تومان، در مراکز استان‌ها ۱۵۰ تا ۲۱۰ میلیون تومان، در سایر شهرها ۱۴۰ میلیون تومان و در روستاها ۵۵ میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین، وام مسکن روستایی با رشد ۵۰ میلیون تومانی، به ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است.