به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی زمین پاک با اشاره به روند رسیدگی به تخلفات در حوزه پسماند اظهار کرد: طی یک سال گذشته، در راستای نظارت بر نحوه مدیریت پسماندهای عادی، پزشکی، صنعتی و ویژه، ۱۷۳ مورد اخطاریه زیست محیطی صادر و ۳۵ پرونده حقوقی به دادگاه معرفی شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه استان مرکزی روزانه حدود ۹۰۰ تن پسماند عادی تولید میکند بخش عمدهای از این پسماندها شامل مواد آلی و فسادپذیر است که در صورت عدم مدیریت صحیح میتواند به تهدیدی جدی برای منابع طبیعی، آب و خاک استان تبدیل شود. همچنین روزانه ۷.۵ تن پسماند پزشکی در استان تولید میشود که بیش از ۵.۵ تن آن به شهر اراک اختصاص دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: پسماندهای عفونی در تمام مراکز درمانی پس از اتو کلاو، بهصورت اصولی و بهداشتی دفن میشوند که در این زمینه، وضعیت استان مرکزی در مقایسه با دیگر استانها مطلوب است و در سال گذشته، حدود یک میلیون تن پسماند ویژه در استان تولید شده که کلیه فرآیندهای نقل و انتقال این نوع پسماند، تحت نظارت مستقیم سازمان محیط زیست و با ثبت در سامانه رسمی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در کنار نظارتهای اداری، ارتقای آگاهی عمومی و مشارکت مردمی نیز از دیگر راهبرد های ما در مسیر حفاظت از محیط زیست بوده است که در این راستا بیش از ۴۰ نشست تخصصی در قالب کارگروههای مدیریت پسماند در سطح استان و شهرستانها برگزار شده است.
یوسفی با اشاره به بهرهبرداری از لندفیل جدید در اراک افزود: این محل دفن با مساحت ۲۵۰ هزار مترمربع برای انباشت بهداشتی زباله ایجاد شده و در راستای تجمیع محلهای دفن و کاهش آلودگی خاک و منابع زیرزمینی عمل خواهد کرد که نظارت مستمر، برخورد قانونی با متخلفان و ارتقای زیرساختهای دفع بهداشتی پسماند، از اولویتهای اصلی این اداره کل در سال ۱۴۰۴ خواهد بود.
انتهای خبر/۷۱۱/
دیدگاهتان را بنویسید