بازار ارزهای دیجیتال شاهد بازگشت شاخص ترس و طمع به منطقه طمع بوده است، درحالی که بیت کوین (BTC) در دو روز گذشته همچنان بالای ۹۰ هزار دلار باقی مانده است. نکته جالب توجه این است که علیرغم پایداری قیمت بیت کوین، امتیاز این شاخص به تدریج در حال کاهش است و تحلیلگران نسبت به پایداری این روند صعودی ابراز تردید میکنند.
- شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال: معیاری برای سنجش احساسات بازار که از ۰ تا ۱۰۰ درجهبندی میشود؛ نمرات بالاتر نشاندهنده طمع بیشتر و نمرات پایینتر نشاندهنده ترس در بازار است.
- دامیننس بیت کوین: درصدی از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال که متعلق به بیت کوین است.
- شاخص فصل آلت کوین: معیاری برای تعیین اینکه آیا بازار در حال حاضر به نفع بیت کوین یا آلت کوینها عمل میکند.
- ETF بیت کوین: صندوقهای قابل معامله در بورس که سرمایهگذاری در بیت کوین را بدون نیاز به نگهداری مستقیم آن امکانپذیر میسازند.
وضعیت کنونی احساسات بازار ارزهای دیجیتال
به گزارش کوینتلگراف (Cointelegraph)، شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال در تاریخ ۲۳ آوریل (۳ اردیبهشت) به بالاترین سطح خود در بیش از دو ماه رسید، اما به تدریج در حال کاهش است. این در حالی است که بیت کوین همچنان بالای مرز ۹۰ هزار دلار معامله میشود.
بر اساس دادههای منتشر شده، شاخص ترس و طمع در تاریخ ۲۳ آوریل امتیاز ۷۲ از ۱۰۰ را ثبت کرد که نشاندهنده قرار گرفتن در منطقه طمع است. با اینحال، تا ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت)، این امتیاز به ۶۰ کاهش یافته، درحالی که قیمت بیت کوین نسبتاً پایدار مانده است.
بازگشت به سطوح بالای احساسات بازار پس از دو ماه
آخرین باری که شاخص به این سطح رسید، ۴ فوریه (۱۶ بهمن) بود، تقریباً همزمان با زمانی که رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ (Donald Trump) تعرفههایی را معرفی کرد و بیت کوین به زیر ۱۰۰,۰۰۰ دلار سقوط کرد. از آن زمان، بیت کوین برای اولین بار از ۶ مارس (۱۶ اسفند) قیمت ۹۰,۰۰۰ دلار را بازپس گرفته است.
با این وجود، علیرغم اینکه بیت کوین در دو روز گذشته بین ۹۱,۸۰۰ تا ۹۴,۳۰۴ دلار معامله شده است، میزان خوشبینی و اشتیاق سرمایهگذاران به آرامی در حال کاهش است، اگرچه هنوز کاملاً از بین نرفته است، به طوری که شاخص در ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) و ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت) به ۶۰ کاهش یافته است.
دیدگاههای متفاوت تحلیلگران درباره روند صعودی بیت کوین
این کاهش اندک پس از هشدارهای چندین تحلیلگر ارزهای دیجیتال صورت گرفته که نسبت به روند صعودی بیت کوین محتاط باقی ماندهاند.
تحلیلگران محتاط
مارکوس تیلن (Markus Thielen)، رئیس بخش تحقیقات ۱۰x Research، هنوز نسبت به یک روند صعودی پایدار قانع نشده است. او در ۲۳ آوریل (۳ اردیبهشت) اظهار داشت:
با توجه به اینکه شاخص ضرب استیبل کوین ما هنوز به سطوح فعالیت بالا بازنگشته است، ما همچنان نسبت به پایداری روند صعودی فعلی بیت کوین محتاط هستیم.
در همین حال، تحلیلگران بیتفینکس (Bitfinex) در ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) گفتند که اگرچه قدرت نسبی بیت کوین در برابر سهام آمریکا واقعی به نظر میرسد، اما هنوز به عنوان یک تغییر ساختاری تأیید نشده است.
تحلیلگران خوشبین
با اینحال، برخی دیگر خوشبینتر هستند. میشائیل ون د پوپه (Michaël van de Poppe)، بنیانگذار MN Trading Capital، در ۲۴ آوریل (۳ اردیبهشت) گفت:
آنهایی که قصد خرید بیت کوین دارند، احتمالاً وارد بازار میشوند و سپس ما مسیر خود را به سمت یک سقف قیمت تاریخی جدید ادامه خواهیم داد.
وضعیت کلی بازار ارزهای دیجیتال
شاخص فصل آلت کوین کوینمارکتکپ (CoinMarketCap) نشان میدهد که بازار همچنان به شدت بیت کوین را نسبت به آلت کوینها ترجیح میدهد، به طوری که امتیاز فصل آلت کوین تنها ۱۷ از ۱۰۰ است. این در حالی است که تسلط بیت کوین طبق دادههای تریدینگویو (TradingView) در سطح ۶۴.۳۹ درصد قرار دارد.
افزایش مومنتوم احساسات نسبت به بیت کوین
احساسات نسبت به بیت کوین از زمانی که به محدوده قیمتی میانه ۸۰ هزار دلار رسید، روند صعودی به خود گرفته است. در ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین)، شرکت تحلیل ارزهای دیجیتال سنتیمنت (Santiment) اشاره کرد که لحن پستهای رسانههای اجتماعی مرتبط با بیت کوین به حالت صعودی تغییر کرده است.
جریان ورودی قوی به ETFهای بیت کوین
در همین حال، تحلیلگر ارزهای دیجیتال، Trader T در پستی در ۲۵ آوریل (۵ اردیبهشت) در شبکه اجتماعی ایکس اشاره کرد که ETFهای اسپات بیت کوین در ایالات متحده تا ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت)، سومین هفته برتر خود را از نظر جریان ورودی از زمان راهاندازی در ژانویه ۲۰۲۴ (دی ۱۴۰۲) تجربه کردهاند. در چهار روز معاملاتی گذشته، ETFهای اسپات بیت کوین ۲.۶ میلیارد دلار جریان ورودی خالص داشتهاند.
تحلیل عوامل مؤثر بر کاهش شاخص ترس و طمع
کاهش شاخص ترس و طمع علیرغم پایداری قیمت بیت کوین میتواند به چندین عامل مرتبط باشد:
نگرانیهای کلان اقتصادی
تحلیلگران معتقدند که نگرانیهای کلان اقتصادی مانند تورم و سیاستهای پولی همچنان بر احساسات سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال تأثیر میگذارند. با وجود عملکرد خوب بیت کوین، عدم اطمینان در اقتصاد جهانی ممکن است منجر به احتیاط در میان سرمایهگذاران شود.
تردید نسبت به پایداری روند صعودی
همانطور که برخی تحلیلگران اشاره کردهاند، علیرغم بازگشت بیت کوین به بالای ۹۰ هزار دلار، هنوز تردیدهایی در مورد پایداری این روند صعودی وجود دارد. این تردیدها ممکن است در کاهش تدریجی شاخص ترس و طمع منعکس شده باشد.
انتظار برای کاتالیزورهای جدید
بازار ممکن است در انتظار محرکهای جدید برای ادامه روند صعودی قویتر باشد. بدون چنین کاتالیزورهایی، احساسات ممکن است در سطح طمع متوسط باقی بماند بدون اینکه به سطوح بالاتر افزایش یابد.
چشمانداز آینده بازار ارزهای دیجیتال
با توجه به عوامل متعدد تأثیرگذار بر بازار ارزهای دیجیتال، چشمانداز آینده را میتوان از چند منظر بررسی کرد:
نقش ETFهای بیت کوین
جریان ورودی قوی به ETFهای بیت کوین نشان میدهد که علاقه نهادی به این ارز دیجیتال همچنان قوی است. این میتواند یک عامل مثبت برای قیمت بیت کوین در میانمدت باشد، به ویژه اگر این روند ادامه یابد.
دامیننس بیت کوین بر بازار
با توجه به دامیننس بالای بیت کوین در بازار (۶۴.۳۹ درصد) و امتیاز پایین شاخص فصل آلت کوین، به نظر میرسد که سرمایهگذاران همچنان بیت کوین را به عنوان سرمایهگذاری امنتر در فضای ارزهای دیجیتال ترجیح میدهند. این ممکن است به معنای تأخیر در آغاز فصل آلت کوین باشد.
عوامل تکنیکال
از نظر تحلیل تکنیکال، توانایی بیت کوین برای حفظ قیمت بالای ۹۰ هزار دلار میتواند به عنوان یک نشانه مثبت تلقی شود. با اینحال، برای تأیید ادامه روند صعودی قوی، بیت کوین نیاز به شکستن مقاومتهای بالاتر و رسیدن به بالاترین قیمت تاریخی جدید دارد.
جمعبندی
در حالی که بیت کوین موفق شده است سطح قیمتی بالای ۹۰ هزار دلار را حفظ کند، کاهش تدریجی شاخص ترس و طمع نشان میدهد که احساسات بازار با احتیاط بیشتری همراه شده است. تحلیلگران دیدگاههای متفاوتی در مورد آینده بازار دارند، برخی محتاط و برخی خوشبین هستند.
عوامل مختلفی مانند جریان ورودی به ETFهای بیت کوین، تسلط بالای بیت کوین بر بازار و عوامل تکنیکال میتوانند بر روند آینده قیمت تأثیرگذار باشند. سرمایهگذاران باید این عوامل را زیر نظر داشته باشند و استراتژیهای خود را متناسب با شرایط بازار تنظیم کنند.
دیدگاهتان را بنویسید