×
×

خبر جدید سخنگوی دولت درباره مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

  • کد نوشته: 36492
  • ۱۱ اردیبهشت
  • 5 بازدید
  • ۰
  • سخنگوی دولت گفت: خبر خوب اینکه با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارگران، موقعی که بیمه‌شان قطع می‌شد، بیمه درمانی‌شان هم قطع می‌شد با کار خوبی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داده مقرر شد تا هفتاد و پنج روز بعد از قطع بیمه، بیمه درمانی ادامه داشته باشد. این خبر بسیار مهمی برای کارگران است.

    خبر جدید سخنگوی دولت درباره مرحله دوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

    فاطمه مهاجرانی درباره این‌که اواخر سال گذشته، شورای عالی کار حداقل مزد را با ۴۵ درصد افزایش تصویب کرد، اما تاکنون که ۲ ماه از سال جدید گذشته است شاهد کاهش قدرت خرید کارگران به دلیل افزایش حقوق بودیم. تورم نقطه به نقطه کالاهای خوراکی در فروردین به مرز ۴۰ درصد رسیده، آیا دولت در این شرایط تمهیداتی برای احیای قدرت خرید و معیشت کارگران اندیشیده است، گفت: روز کارگر را به همه کارگران جهان و ایران تبریک می‌گویم و امیدوارم شاهد وضع خوب‌تری باشیم؛ حتما بعداز خوب، وضع خوب تری وجود دارد.

     

    سیاست‌های تسکینی نظیر ارائه کالابرگ‌ کمک می‌کند قدرت خرید کارگران کاهش پیدا نکند

    سخنگوی دولت با اشاره به اینکه آن افزایش ۴۵ درصد مربوط به کف حقوق بود، سایر حقوق‌ها بالاتر از ۳۰ درصد افزایش یافته‌اند و لذا ۴۵ درصد فقط روی کف حقوق اعلام شده اعمال شده است، اظهار داشت: البته عدد ۴۰ درصد تورم نقطه به نقطه باید توسط بانک مرکزی تأیید یا رد شود، زیرا مرجع تأیید تورم و اعلام آن، مرکز آمار و دیگری بانک مرکزی است که باید این عدد را با آن‌ها بررسی کنیم. فکر می‌کنم اعداد اعلام شده با آنچه ما شنیده‌ایم، تفاوت دارد. زیرا عددی که ما شنیدیم حدود سی و چند درصد است.

     

    وی افزود: برای اینکه قدرت خرید به خصوص اقشار فرودست کاهش پیدا نکند، معمولاً سیاست‌های تسکینی نظیر دادن کالابرگ‌ها یا سیاست‌هایی از این دست کمک می‌کند قدرت خرید کارگران کاهش پیدا نکند. این بسته‌ای که اخیراً برای جوانی جمعیت و مادران باردار وزارت کار مصوب کرد، جزو سیاست‌هایی است که کمک می‌کند زندگی اقشار فرودست آسیب نبیند.

     

    نمی خواهیم پرداخت مرحله دوم همسان‌سازی و پاداش پایان خدمت به تعویق بیفتد

    مهاجرانی درخصوص این‌که بخش اول متناسب‌سازی حقوق بازنشسته‌ها سال گذشته و تا حدودی هم بخشی از آن امسال پرداخت شد، بخش دوم پرداخت متناسب‌سازی چه زمانی واریز خواهد شد، عنوان کرد: در قانون بودجه که دولت پیشنهاد داد و مجلس هم مصوب کرد، موضوعاتی از این دست دیده شده و منابع‌اش هم مشخص شده است. طبیعتاً مطابق آنچه که مجلس مصوب کرده و قانون‌گذار بر دولت تکلیف کرده است، دولت سعی می‌کند همه تکالیف قانونی خود را انجام دهد و مسلماً علاقه‌مند نیست که چه همسان‌سازی بازنشستگی و چه پاداش پایان خدمت را بخواهد به تعویق بیندازد. اما برخی اوقات به خاطر شرایطی که پیش می‌آید، این موضوع اتفاق می‌افتد و برای هیچ‌کدام از ما هم جای خوشحالی ندارد. این نکته مهم است که دولت علاقه‌مند به انجام این کار نیست، ولی گاهی ناگزیر می‌شود. اما در مورد همه آنچه که به عنوان تکالیف قانونی در بودجه دیده شده، دولت مکلف به انجام آن است.

     

    خبر خوب برای کارگران

    سخنگوی دولت با اشاره به خبر خوب خود برای کارگران گفت: خبر خوب اینکه با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارگران، موقعی که بیمه‌شان قطع می‌شد، بیمه درمانی‌شان هم قطع می‌شد با کار خوبی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام داده مقرر شد تا هفتاد و پنج روز بعد از قطع بیمه، بیمه درمانی ادامه داشته باشد. این خبر بسیار مهمی برای کارگران است.

     

    طرح ساماندهی کارکنان دولت تا پایان بهار تعیین تکلیف می شود؟

    وی درباره این‌که طرح ساماندهی در کش و قوس عجیبی بین مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفتار شده و برخی معتقدند که در این میان، واسطه‌هایی وجود دارند که سود می‌برند و به نوعی این رویه به برده‌داری نوین تبدیل شده است؛ رئیس سازمان اداری و استخدامی وعده دادند که ان‌شاءالله در بهار تکلیف لایحه ساماندهی مشخص خواهد شد، آیا این اتفاق در انتهای بهار خواهد افتاد، گفت: اگر بخواهم خیلی شفاف بگویم، باید بپرسم و خدمتتان بگویم، چون زمانی که شما اشاره کردید خیلی کوتاه است. ما الان عملاً در نیمه بهار هستیم و حدود یک ماه و نیم دیگر از بهار باقی مانده است. اما رویکرد دولت ساماندهی نیروی انسانی است، طبیعتاً دولت علاقمند است کسی که کار می‌کند و برای کار خاصی جذب شده دغدغه نداشته باشد.

     

    سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: برخی اوقات ما نیرو را برای کار خاص جذب می‌کنیم، ولی در آن کار خاص ادامه نمی‌دهد. این جزو موضوعاتی است که به نوعی انحراف از دلایل جذب نیروی انسانی است و جزو دلایل مهمی است که دولت باید مواظبت کند که بدنه‌اش را بیش از حد بزرگ نکند و در این مسیر باید مراقبت‌های لازم را داشته باشد. به همین جهت اینکه این مساله چه زمانی اجرایی می شود را خدمتتان پاسخ خواهم داد.

     

    وی درباره این‌که گفته می‌شود دولت به خاطر اینکه طرح ساماندهی باعث افزوده شدن به تعداد کارکنان دولت با این طرح مخالف است، عنوان کرد: توجه داشته باشید دولت طبق قانون برنامه هفتم نباید کاری کند که بزرگ شود. این یکی از موضوعات جدی است. یعنی طبق قانون برنامه هفتم، دولت باید حتی‌المقدور کاری کند که بزرگ نشود. این جزو تکالیف قانونی است که بر عهده دولت است و مسلماً دولت نباید بزرگ شود. این موضوع مشخصی است. دولت باید کمک کند بخش خصوصی بزرگ و قوی شود، نه اینکه خودش بخواهد بزرگ شود. بزرگ شدن خودش واقعاً کارایی را کم می‌کند. لذا موضوع ساماندهی نیروی انسانی یکی از موضوعات جدی است.

     

    در صورت اجرای تفاهم‌نامه های وزارت راه با شهرک‌های صنعتی و وزارت صنایع شاهد بهبود وضعیت مسکن کارگران خواهیم بود

    مهاجرانی درخصوص این‌که در بحث کارگری همیشه مسأله مسکن مطرح بوده و حالا با توجه به اینکه قرارگاه مسکن کارگری تا به امروز به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و فعالان کارگری هم می‌گویند یک خانه هم برای کارگران ساخته نشده، قضیه مسکن کارگران به کجا رسیده و آیا قرار است که در دولت چهاردهم شاهد این قضیه باشیم که کارگران هم صاحب مسکن می شوند، گفت: وزارت راه و شهرسازی تفاهم‌نامه‌هایی با مراکزی مانند شهرک‌های صنعتی و وزارت صنایع که کارگران در آن‌ها کار می‌کنند منعقد کرده است که بسیار کمک می‌کند.

     

    وی ادامه داد: بسیاری از اوقات هزینه‌هایی که سر بار می‌شود شامل رفت و آمد کارگران و در واقع به نوعی بیمه‌هایی که باید انجام شود، نه بیمه‌های مشخص، بیمه‌هایی که برای رفت و آمد باید انجام شود، هزینه‌های این‌ها را اگر جمع کنیم، در مجموع بسیاری از اوقات کارفرما هم به نفعش است که کارگر نزدیک محل کارش بتواند محل زندگی‌اش را داشته باشد. به همین جهت، اگر این تفاهم‌نامه به اجرا برسد، ان‌شاءالله شاهد خواهیم بود که وضعیت مسکن کارگران بهتر خواهد شد. ولی مسکن جزء موضوعاتی است که به حق کارگران در آن موضوع حتماً اذیت می‌شوند.

     

    دولت لایحه جدیدی برای تغییر ساعت رسمی کشور نخواهد داد

    احتمالا از خرداد با تغییر ساعت کار کارکنان از مواجه شویم

    سخنگوی دولت در پاسخ به اینکه دولت یک لایحه دو فوریتی در رابطه با تغییر ساعت رسمی بعد از تعطیلات تقدیم مجلس کرد، اما هفته پیش در مجلس دو فوریت و یک فوریت این لایحه رأی نیاورد. حال باتوجه توجه به اینکه دولت بر بحث صرفه‌جویی در حوزه انرژی تأکید داشته، الان موضع دولت نسبت به این مسأله چیست و آیا دولت لایحه جدیدی خواهد داد یا تدبیر جدیدی خواهد اندیشید، گفت: دولت لایحه جدیدی نخواهد داشت، چون لایحه را داده و همان‌طور که خودتان هم گفتید، دو فوریت و یک فوریت هم رأی نیاورد. طبیعتاً این لایحه در راستای صرفه‌جویی در مصرف برق و انرژی بود. طبق اعلام وزارت نیرو، تغییر ساعت معادل ۱۲۰۰ مگاوات، یعنی معادل یک نیروگاه می‌تواند صرفه‌جویی ایجاد کند. این موضوعی بود که به هر حال مجلس به آن رأی نداد.

     

    وی خاطر نشان کرد: ممکن است دوباره با تغییر ساعت کار کارکنان از خردادماه مواجه شویم، به جهت اینکه ناترازی برق ناترازی جدی است و می‌دانیم که مشکلات بسیار عدیده‌ای را ایجاد می‌کند، من‌جمله برای زنان شاغل؛ زیرا باتوجه به اینکه فرد باید ساعت ۶ در محل کار حاضر باشد و مهدکودک ساعت ۸ باز می‌شود همه اینها مشکلاتی را به وجود می آورد و این جزو موضوعاتی است که می‌دانیم مشکل دارد. ولی اگر دولت به این تصمیم برسد، آن را اجرا خواهد کرد.

     

    بار مالی افزایش تعطیلات آخر هفته برای بخش خصوصی ایجاد می‌کند، بسیار زیاد است.

    مهاجرانی درباره این که بحث تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری همچنان در مجمع بلاتکلیف مانده است، عنوان کرد: تعطیلی پنج‌شنبه‌ها از اینجا شروع شد که به جهت اینکه در تهران و بسیاری از وزارتخانه‌ها پنج‌شنبه‌ها تعطیل است، بخش اداری پنج‌شنبه تعطیل شود. این آرام آرام آنقدر تغییر پیدا کرد تا رسید به اینجا که کلاً تعطیلی آخر هفته دو روز شود و این بار مالی که برای بخش خصوصی ایجاد می‌کند، بسیار زیاد است. اتفاقاً چون شما یک رسانه در حوزه کار و کارگر هستید بهتر می دانید که اگر بنا باشد تعطیلی رسمی باشد، آن وقت کارفرما باید وقتی کارگرش شیفت می‌ایستد تعطیل کاری به کارگر پرداخت کند و این به شدت هزینه‌های تمام‌شده ما را بالا خواهد برد. لذا موضوع موضوعی است که در عین حالی که مصوب شده، ولی پیچیدگی‌هایی دارد. امیدواریم با تشخیص مجمع به بهترین نتیجه ممکن برسیم.

     

    وی در پاسخ به این‌که ظاهرا دولت چهاردهم هم با تعطیلی پنجشنبه موافق بود نه شنبه، اظهار داشت: در قانون اساسی ما تعطیلی رسمی یک روز پیش‌بینی شده و آن تعطیلی رسمی جمعه است و لذا جا به جا کردن تعطیلی خیلی کار حساسی است. باید به جوانب آن، به اثرات اجتماعی آن، به اثراتی که به صورت نامحسوس بر هزینه‌های تمام‌شده ما ایجاد می‌کند، دقت کرد و لذا در این زمینه تصمیم را واگذار می‌کنیم، ان‌شاءالله هر آن چیزی که درست است، اتفاق بیفتد.

     

    سخنگوی دولت ادامه داد: در این دولت اصلا مطرح نشده که مثلاً پنج‌شنبه یا شنبه تعطیل باشد. آنچه تصویب شده همان لایحه ای بود که در دولت قبل مطرح شده بود. ما چیز جدیدی نفرستادیم. نکته‌اش این بود که اصلاً کارایی در راستای افزایش بهره‌وری ندارد. مضافاً اینکه با تعطیلی پنج‌شنبه، ساعت کاری‌مان کاهش پیدا می‌کند. یعنی۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت میرسد بعد آن وقت شما همین هزینه سربار را روی همه اضافه‌کاری و همه این‌ها باید حساب کنید.

     

    در موضوع قطعی احتمالی برق اولویت با تولید است یا منازل؟

    مهاجرانی درباره این‌که با توجه به اینکه لایحه تغییر ساعت رسمی در مجلس رأی نیاورد و با توجه به نزدیک شدن فصل گرما آیا باید باز هم شاهد قطعی برق منازل و صنایع باشیم؟ اولویت دولت تامین برق منازل است یا حوزه تولید و صنعت، اظهار داشت: دولت اولاً از خودش شروع خواهد کرد. یعنی با توجه به دستوری که رئیس‌جمهور دادند، همه سازمان‌های دولتی، لااقل ستاد سازمان‌های دولتی موظف هستند که با برق تجدیدپذیر، انرژی‌های تجدیدپذیر مثل انرژی‌های خورشیدی و سلول‌های خورشیدی که دارند وارد می‌شوند و با این صفحات خورشیدی برق‌شان را تولید کنند و رئیس‌جمهور گفت که ما برق سازمان‌ها را قطع خواهیم کرد. یعنی به این سمت دارد حرکت می‌کند که بتواند اول از خودش شروع کند.

     

    وی تاکید کرد: واقعیت این است که حتماً اولویت با تولید است. چون وقتی ما برق تولید را قطع کنیم، همان خانواری که برقش را قطع نمی‌کنیم تا آرامشش به هم نخورد، از سوی دیگری آسیب می بیندچون پدر خانواده یا مادر خانواده به خاطر افت تولید بیکار می‌شود و به اینصورت آسیب دیگری خواهد دید. لذا اولاً توازن بین این دو مورد تاکید دولت است. یعنی دولت سعی می‌کند که تا جایی که می‌تواند به این سمت نرود، ولی اگر هم خواست برود، حتماً نمی‌خواهد اول از صنایع شروع کند، چون واقعاً می‌دانیم که صنایع آسیب می‌بینند و آسیب به صنایع، آسیب به اقتصاد را به دنبال خواهد داشت.

     

    سخنگوی دولت درباره این‌که آیا پیش‌بینی می‌شود قطع برق در حوزه منازل داشته باشیم و اگر این اتفاق رخ دهد آیا می‌توانیم شاهد باشیم که با اعلان قبلی و منظم تر از سال های گشته باشد، گفت: گزارشی که از توانیر آمده، احتمالاً می‌تواند این را مشخص کند که قطعی برق خواهیم داشت اما نظارت جدی دولت مدنظر است تا این روند منظم‌تر باشد.

    منبع: ایلنا

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *