به گزارش اکوایران، قیمت نفت در روز سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت) به دلیل روند مذاکرات آمریکا و ایران و گفت‌وگوهای صلح روسیه و اوکراین کاهش یافت، در حالیکه داده‌های جدید دولتی نیز چشم‌اندازی محتاطانه از اقتصاد چین، بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان، ارائه دادند.

به نوشته رویترز، قیمت نفت برنت با کاهش ۴۲ سِنت معادل ۰.۶ درصد به ۶۵.۱۲ دلار در هر بشکه رسید و نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI) آمریکا نیز با کاهش ۲۶ سنت معادل ۰.۴ درصد، در سطح ۶۲.۴۳ دلار ایستاد.

بر اساس داده‌های انرژی فدرال آمریکا، ایران در سال ۲۰۲۴ سومین تولیدکننده بزرگ نفت در میان اعضای اوپک پس از عربستان سعودی و عراق بوده است.

تحریم‌ها و جنگ روسیه و اوکراین

اتحادیه اروپا و بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه روسیه اعمال کردند، بدون آن‌که منتظر همراهی آمریکا باشند. این اقدام یک روز پس از گفت‌وگوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور روسیه، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، صورت گرفت؛ گفت‌وگویی که بدون نتیجه مشخص برای آتش‌بس به پایان رسید.

اوکراین خواستار کاهش سقف قیمتی گروه G7 برای نفت صادراتی روسیه به ۳۰ دلار در هر بشکه شده است؛ در حالیکه سقف فعلی ۶۰ دلار است. توافق صلح بین روسیه و اوکراین می‌تواند منجر به افزایش صادرات نفت روسیه شود. روسیه دومین تولیدکننده بزرگ نفت خام جهان در سال ۲۰۲۴ پس از ایالات متحده بوده است.

پیش‌بینی نرخ بهره و تأثیر بر تقاضا

معامله‌گران انتظار دارند که بانک مرکزی آمریکا در سال ۲۰۲۵ دست‌کم دو بار نرخ بهره را به‌میزان ۰.۲۵ درصد کاهش دهد که نخستین‌ مرتبه احتمالا در ماه سپتامبر خواهد بود. کاهش نرخ بهره می‌تواند باعث رشد اقتصادی و افزایش تقاضا برای نفت شود.

داده‌های چین و تأثیر بر قیمت نفت

انتشار آمارهایی از کاهش رشد تولید صنعتی و فروش خرده‌فروشی در چین، بر فشار نزولی قیمت نفت افزود. تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش تقاضا برای سوخت از سوی چین ادامه یابد. با این حال، گلدمن ساکس به بهبود جریان تجارت چین در اواخر دوشنبه اشاره کرده و آن را به توقف ۹۰ روزه تعرفه‌ها بین چین و آمریکا مرتبط دانست.

وضعیت در اروپا

در آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا، وزیر دارایی این کشور وعده داد اقداماتی سریع برای افزایش سرمایه‌گذاری در مواجهه با عدم قطعیت تجاری جهانی اتخاذ خواهد شد.

ذخایر نفت آمریکا

قرار است آمار ذخایر نفت خام آمریکا توسط مؤسسه نفت آمریکا (API) و سپس اداره اطلاعات انرژی (EIA) در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه منتشر شود. تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند طی هفته منتهی به ۱۶ می (۲۶ اردیبهشت)، شرکت‌های انرژی حدود ۱.۴ میلیون بشکه نفت از ذخایر برداشت کرده‌اند.

این سومین کاهش در چهار هفته گذشته خواهد بود. در همین هفته در سال گذشته میلادی، ذخایر ۱.۸ میلیون بشکه افزایش یافته بود، در حالیکه میانگین کاهش پنج سال گذشته (۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴) حدود ۳.۵ میلیون بشکه بوده است.