به گزارش اکوایران، بورس تهران دیروز سبز پوش شد. پس از کاهش نگرانی نسبت به گفتگوهای ایران و آمریکا بازار سرمایه روزقبل با افزایش تقاضا رو به رو شد و قیمتها در بازار سهام افزایش پیدا کرد. دیروز شاخص کل بورس تهران با افزایش ۲۶ هزار و ۲۶۴ واحدی مواجه شد و در محدوده سه میلیون و ۱۳۴ هزار و ۳۸۳ واحدی قرار گرفت.
بورس تهران که از محدوده مقاومت سه میلیون و ۲۵۰ هزار واحدی با افزایش عرضه وارد فاز اصلاحی شده بود در روز شنبه پس از مذاکرات روز جمعه و صحبتها از ادامه مذاکرات وارد فاز افزایشی شد.البته در روز قبل گروه سیمانی به خاطر افزایش قیمت با افزایش تقاضا مواجه شد فولاد هم به دلیل نزدیکی به تاریخ مجامع مورد توجه قرار گرفت، انتظارات از قیمتگذاری جدید خودرویی ها هم جهت قیمتها در گروه خودرویی را افزایشی کرد.
قطعی برق و ناترازی انرژی یکی از بحرانهای بازار سرمایه است اکوایران بارها در دیدبان به اثر ناترازی انرژی بر بازار سهام و تولید شرکتها اشاره کرده است. در چند سال گذشته ناترازی انرژی باعث قطعی برق کارخانههای و تولید های شده است. خبری که در روز قبل مورد توجه قرار گرفت اظهار نظر بهرام سبحانی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بود، او در یک نشست خبری اعلام کرد که ارزش تولید از دست رفته صنعت فولاد در چهار سال گذشته به خاطر محدودیت انرژی ۱۴.۵ میلیارد دلار بوده است. این رقم نشان میدهد که در اثر محدودیت های انرژی ایجاد شده در صنعت فولاد به خاطر ناترازی برق، میزان تولید ۱۴.۵ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که سودآوری شرکتهای فولادی را تحت تاثیر منفی قرار داده و تقاضا ی سهام را تحت فشار قرار داده است.
روز قبل شاخص کل بورس تهران شرایط بهتری را نسبت به شاخص کل هموزن تجربه کرد ولی با توجه به همبستگی شاخص کل با اخبار مذاکرات، انتظار میرود اگر جریان اخبار مثبت باشد امروز هم شاخص کل بورس تهران به روند افزایشی خود ادامه دهد مگر آنکه برآیند انتظارات از مذاکرات و اخبار اقتصادی تغییر کند.
دلار رنج شد
از سوی دیگر، دلار تهران دیروز در اولین روز پس از مذاکرات روز جمعه رنج شد و در نهایت افزایش ۲۰۰ تومانی را نسبت به روز پنجشنبه ثبت کرد. درهم امارات حدود ۲۵۰ تومان کاهش پیدا کرد و حباب آن۲۶۸ تومان منفی شد ولی تتر بالاتر از دلار تهران ایستاد.
در معاملات دیروز قمیت دلار در مرکز مبادله در ابتدا ۷۴ هزار تومان قیمت خورد و پس از آن تا ۷۱ هزار تومان کاهش پیدا کرد که در ادامه گفته شد این افزایش به دلیل محاسبه کارمزد پنج درصدی در نرخ معامله بوده است.
دیشتر بارها اثر ناترازی انرژی بر بازار ارز توسط دیدبان تحلیل شده است. صحبتهای دیروز رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد هم این تحلیل را تایید کرده است او گفت که ارزش تولید از دست رفته صنعت فولاد در چهار سال گذشته به خاطر محدودیت انرژی ۱۴.۵ میلیارد دلار بوده است. اظهار نظری که تایید میکند ناترلزی انرژی میتواند صادرات و درآمدهای ارزی را کاهش داده و منابع ارزی را تحت فشار قرار دهد.
بانک مرکزی متولی انحصاری رمزارزها
همچنین، روز قبل بانک مرکزی در پاسخ به اظهارات احسان چیتساز معاون سیاستگذاری وزارت ارتباطات، درباره نقش این وزارتخانه در تنظیمگری رمزارزها جوابیهای منتشر کرد و بانک مرکزی را متولی انحصاری در بازار رمزارز دانست که وظیفه حفاظت از اطلاعات کاربران و تنظیمگری را بر عهده دارد.
برخی تحلیلگران معتقدند که با طولانی شدن مذاکرات اثرپذیری بازار ارز از مذاکران کاهش پیدا میکند تا یک خبر مهم به بازار برسد.
حباب طلا و سکه کاهش پیدا کرد
در نهایت، علیرغم رشد طلای جهانی، قیمت طلا و سکه دیروز نوسان چندانی نداشت، حباب سکه امامی به کمترین سطح از ابتدای سال جاری در محدوده ۱۳ درصد کاهش پیدا کرد و حباب طلای آب شده هم منفی ۱.۳ درصد شد.
در حالی که ارزش ذاتی طلای آب شده در محدوده ۲۹ میلیون تومان بود قیمت آن به خاطر حباب منفی در کانال ۲۸ میلیون تومان ایستاد که همین مسئله تبدیل دلار به طلا را در روز قبل بیشتر کرد.
دیدگاهتان را بنویسید