به گزارش اکوایران، معاملات آتی نفت در روز چهارشنبه به دنبال تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزایش یافت؛ در حالی‌که بازارها انتظارات درباره افزایش عرضه از سوی اوپک پلاس در ماه آینده را ارزیابی کردند و شاهد کاهش بیشتر ارزش دلار بودند.

نفت خام برنت تا ساعت ۳:۱۶ دقیقه عصر به وقت تهران با رشد ۱.۳۲ درصدی به حدود ۶۸ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که وست تگزاس اینترمدیت نیز با رشد حدود ۱.۳۰ درصدی، حدود ۶۶.۳۰ دلار در هر بشکه معامله شد.

براساس گزارشی از رویترز، نفت خام برنت از ۲۵ ژوئن (چهارشنبه ۴ تیر) بین ۶۹.۰۵ تا ۶۶.۳۴ دلار در هر بشکه معامله شده است، چراکه نگرانی‌ها درباره اختلال عرضه نفت در خاورمیانه به دنبال اعلام آتش‌بس میان ایران و اسرائیل کاهش یافت.

افزایش قیمت نفت به دنبال تعلیق همکاری ایران با آژانس انرژی اتمی

ایران روز چهارشنبه قانونی را به اجرا گذاشت که طبق آن هرگونه بازرسی از سایت‌های هسته‌ای آن از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی به تایید شورای عالی امنیت ملی نیاز خواهد داشت. ایران، آژانس انرژی اتمی را به جانبداری از کشورهای غربی و توجیه حملات هوایی اسرائیل متهم کرده است.

به گفته جیووانی استانوو، تحلیلگر کالاها در موسسه مالی یوبی‌اس، بازار در واکنش به اقدام ایران در برابر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نوعی پریمیوم ژئوپلتیک را در قیمت‌ها لحاظ کرده است؛ اما این بیشتر مربوط به فضای روانی بازار است و هیچ اختلالی در عرضه نفت وجود ندارد.

هضم افزایش تولید اوپک پلاس در بازار نفت

از منظر پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در فیلیپ نوا، به نظر می‌رسد افزایش برنامه‌ریزی شده عرضه از سوی اوپک پلاس، توسط سرمایه‌گذاران در قیمت‌ها لحاظ شده است و بعید است که بازارها را غافلگیر کند.

چهار منبع اوپک پلاس هفته گذشته به رویترز گفتند این گروه قصد دارد در ماه آینده نیز تولید را تا ۴۱۱ بشکه در روز افزایش دهد، که مشابه افزایش‌های توافق شده تولید برای ماه‌های می، ژوئن و جولای خواهد بود.

افزایش عرضه نفت عربستان سعودی ؛ ثبات صادرات اوپک پلاس

براساس داده‌هایی از شرکت کپلر، عربستان سعودی عرضه نفت خود در ماه گذشته را تا ۴۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است، که بالاترین میزان آن در طول یکسال گذشته است. با اینحال، صادرات کل اوپک پلاس از ماه مارس تقریبا ثابت بوده است.

ضعف دلار، محرکی دیگر برای رشد بهای نفت

ارزش دلار آمریکا نیز در بازارهای جهانی به کاهش خود ادامه داد، به طوری که در اوایل روز چهارشنبه به پایین‌ترین سطح خود در طول سه سال و نیم گذشته در مقابل همتایانش رسید. ضعیف شدن دلار از قیمت نفت حمایت می‌کند چراکه تقاضای خریدارانی که ارزهایی غیر از دلار در اختیار دارند را تقویت می‌کند.

چشم بازارها به داده‌های اشتغال آمریکا

داده‌های اشتغال در بخش غیرکشاورزی آمریکا که روز پنج شنبه منتشر می‌شود نیز بر انتظارات سرمایه‌گذاران از میزان و زمان‌بندی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در نیمه دوم سال اثرگذار خواهد بود. کاهش نرخ بهره می‌تواند به تحریک فعالیت اقتصادی منجر شود و به نوبه خود تقاضای نفت را تقویت کند.