به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه وکیلی، استاندار استان مرکزی عصر امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان مرکزی با اشاره به گفت: از سال ۹۲ کارگروه کاهش آلودگی هوا در شهر اراک برگزار میشود و توفیقاتی هم در این حوزه وجود داشته به طوری که در مقطعی موفق شدیم مازوت سوزی نیروگاه را به صفر برسانیم و روزهای ناسالم شهر اراک کاهش پیدا کرد.
وی افزود: اقداماتی از جمله خروج تعداد ۷۰۰ دیگ آلاینده شرکت ایرالکو از چرخه تولید، ایجاد هزار هکتار فضای سبز، گاز سوز شدن تاکسیها و کورههای آجرپزی و غیره در استان در جهت کاهش آلودگی هوای شهر انجام شد به طوری که در مقطعی احساسات خوشحالی داشتیم که وضعیت هوای اراک بهبود یافته، اما با شروع ناترازی انرژی وضعیت هوای اراک روبه وخامت رفت.
زندیه وکیلی تصریح کرد: تمام معضلات زیست محیطی استان در کارگروه کاهش آلودگی هوا اراک بررسی نمیشود و مشکلات بسیاری در شهر اراک وجود دارد که در دیگر کارگروهها دنبال میشود، بازنگری طرح کاهش آلودگی هوا از سال ۹۸ توسط پژوهشگاه محیط زیست استان و داوری دانشگاه اراک آغاز و سیاهه انتشار دقیقی تهیه شد، اما اکنون یکی از درخواستهای ما بازنگری مجدد طرح جامع کاهش آلودگی هوا با اختصاص اعتبار ویژه دولت است.
استاندار مرکزی در ارتباط با مازوت سوزی نیروگاه اظهار کرد: سالهای سال است که درگیر مازوت سوزی نیروگاه شازند هستیم و درخواست داریم که اگر قرار است مازوت سوزی داشته باشیم حداقل از مازوت کم سولفور استفاده شود. پزشکیان نخستین رئیس جمهوری بود که با قطع مازوت سوزی موافقت کرد و تلاش زیادی دراین راستا داشتند اما به جهت مشکل ناترازی موفق به اجرای آن نشد.
وی با بیان اینکه برای نخستین بار مازوت کم سولفور تولیدی در اختیار نیروگاه شازند قرار گرفت، افزود: روزانه یک میلیون لیتر مازوت کم سولفور در پالایشگاه شازند تولید میشود اما مصرف نیروگاه شازند روزانه ۸ میلیون لیتر است که سال گذشته روزانه ۵۰۰ هزار لیتر مازوت کم سولفور برای نیروگاه اختصاص یافت و تقاضای ما این است که این مهم تداوم داشته باشد و به جای فروش مازوت کم سولفور به کشتیرانی نیز این سوخت به نیروگاه شازند اختصاص پیدا کند.
زندیه وکیلی با تقدیر از اقدامات شهرداری و مدیرت شهری اراک در جهت خرید اتوبوس برقی و کاهش آلودگی هوا گفت: توسعه انرژیهای خورشیدی جزو برنامههای اولویتداراستان مرکزی است که تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی طی سه سال هدفگذاری شده است که تا بدین لحظه ۱۲۷ هزار مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شده است.
انتهای پیام/۷۱۱/
دیدگاهتان را بنویسید