به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، سید محسن صادقی روز شنبه در نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با جامعه نخبگان استان زنجان در سالن جلسات پیامبر اعظم استانداری زنجان، با اشاره به اینکه زنجان مظهر حکمت، توسعه، تمدن و تجارت است، اظهار داشت: زنجان زادگاه اندیشمندانی چون شیخ اشراق، حکیم سهروردی، حکیم هیدجی، استاد رضا روزبه، پروفسور یوسف ثبوتی، شهید مجید شهریاری و مهدی آقاجانلو به عنوان نمادی از نسل سوم انقلاب است که موفق به کسب نشان طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال ۲۰۲۵ شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بنیاد نخبگان در زنجان یک هزار و ۷۱۹ نفر عضو دارد، بیان کرد: استان زنجان همواره در افق علم و فرهنگ ایران جایگاه گران سنگی داشته است و امروز زنجان با یک هزار و ۴۹۰ عضو هیئت علمی و ۴۶ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف به ویژه تحصیلات تکمیلی دومین استان کشور از نظر سرآمدی علمی نقش موثری در پیشرفت علمی کشور ایفا میکند.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه دانشگاه زنجان در حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۴۱۴ هیئت علمی دارد، خاطرنشان کرد: نزدیک به هزار دانشجو در مقطع دکتری در این دانشگاه تحصیل میکنند، در دانشگاه علوم پزشکی زنجان با رتبه ۱۱ ملی ۵ و ۱۵۷ دانشجو و ۳۸۰ عضو هیئت علمی از پیشگامان و دانشگاه های تاثیرگذار کشور است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با نزدیک به ۹۵۰ دانشجو دانشگاه سرآمد ملی و مرجع علمی با تکیه بر پژوهشهای بنیادی دارای جایگاه بین المللی است، اظهار کرد: در این دانشگاه تقریبا نیمی از دانشجویان در مقطع دکتری تحصیل میکنند و از افتخارات استان زنجان محسوب میشود.
وی با اشاره به دانشگاه آزاد زنجان که با بیش از ۱۷ هزار دانشجو و ۲۸۴ عضو هیئت علمی، فعالیت دارد یادآور شد: این دانشگاه هم یک ظرفیت گسترده پژوهشی دارد و سهم مهمی در تربیت نیروی انسانی دارد، البته دانشگاههای دیگری نیز در استان در این زمینه فعال و موثر هستند همچون دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه فرهنگیان که در تربیت نیروی انسانی ماهر تلاش میکنند.
وی ابراز کرد: نکته افتخارآمیز این است که تعداد قابل توجه اساتید استان زنجان در میان اساتید یک یا دو درصد دانشمندان قابل استناد جهان هستند که این امر نشان روشن از کیفیت علمی و پژوهشی جامعه علمی استان زنجان دارد.
صادقی با اشاره به اینکه زنجان قطب علمی صنعتی در حوزه میکروالکترونیک، میکرواپتیک با توانمندی بالا در زمینه هوش مصنوعی،اینترنت اشیا، اقتصاد دیجیتال، تحقیق و توسعه دارویی، به ویژه نانو دارو دارای ظرفیت فوق العاده بالایی است، خاطرنشان کرد: در پروژههای ماموریت محور مانند پروژه ملی طراحی و تولید تراشه و حسگرهای نوری، آشکارسازها و باتریهای نوین و جذب نخبگان، متخصصهای داخلی و پسامتخصصی ظرفیت رو به توسعهو بالایی دارد.
وی افزود: با توجه به موارد گفته شده پیشنهاد میشود یکی از مجموعههای منحصر به فرد کشوری تکنولند که با بیش از یک دهه تلاش در دانشگاه علوم پزشکی زنجان فعالیت دارد و این مجموعه شامل زیرساختهایی چون پارک علم و فناوری سلامت، شتاب دهندههای درمانهای نوین، مراکز رشد تخصصی و خطوط تولید نان و داروهای شخصیسازی شدهاست، تکمیل شود که این پروژه با حمایتهای کشوری میتواند زنجان را به یکی از قطبهای ملی فناوری سلامت تبدیل کند.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان با ۱۲۰ شرکت دانش بنیان رتبه ۱۴ را در کل کشور دارد، بیان کرد: این ظرفیت قابل ارتقا بویژه در زمینه هوش مصنوعی پزشکی است که با همگرایی دانشگاههای استان در زمینه سلامت دیجیتال بستر مناسبی برای پیشرفت و آینده پزشکی دیجیتال فراهم کرده است.
در این نشست نرگس مرادخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری زنجان با اشاره به اینکه با وجود سالها تأکید نسبت به ارتباط بین صنعت و دانشگاه، هنوز این ارتباط موثر در استان شکل نگرفته، اظهار کرد: اهمیت تقویت کار تیمی بر کسی پوشیده نیست علاوه بر این نظام آموزش و پرورش کشور نیاز به اصلاح در ارزیابی و تقویت کار تیمی است.
وی افزود: ضعف در روحیه کار تیمی موجب تاثیر منفی در پیشرفت پژوهش و اقتصاد داشته است که این خلاها مربوط به فرهنگ کار گروهی و پژوهش محور است از این رو توجه به این امر در اقدامات اجرایی و پژوهشی اهمیت بسزایی دارد.
مرادخانی بیان کرد: ارزیابی پژوهشها شاخصهایی دارد که نیازمند بازنگری است تا اثرگذاری علمی مقالات بر اساس کیفیت ارزیابی شود نه بر اساس کمیت، چرا که مقاله به تنهایی نمیتواند سنجشی دقیق از عملکرد هیئت علمی یا تأثیر پژوهش بر جامعه باشد.
وی با انتقاد از معیارهای یکسان در ارزیابی رشتههای مختلف دانشگاهی، تصریح کرد: نمیتوانیم علوم انسانی را با رشتههایی مانند شیمی یا فیزیک با یک معیار مقایسه کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید