محمدناصر رهبر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، تعداد موارد حیوانگزیدگی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان به ۲ هزار و ۶۰۶ مورد رسید که نسبت به ۲ هزار و ۲۴۲ مورد در سال ۱۴۰۲، افزایشی ۱۶ درصدی را نشان میدهد.
وی افزود: حیوانگزیدگی یکی از آسیبهای جدی است که در صورت بیتوجهی میتواند منجر به ابتلا به بیماری کشنده هاری شود.
به گفته مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، شهرستانهای آرادان، دامغان و گرمسار بیشترین میزان بروز حیوانگزیدگی را در استان داشتهاند.
رهبر اضافه کرد: در سال گذشته ۲۴ نفر در سطح کشور بر اثر ابتلا به بیماری هاری جان خود را از دست دادند، اما در استان سمنان هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است.
وی هشدار داد که در برخی موارد افراد پس از حیوانگزیدگی یا به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نکردهاند یا فرآیند درمان و واکسیناسیون را بهطور کامل دنبال نکردهاند، که همین موضوع عامل اصلی ابتلا به بیماری هاری در موارد فوتی بوده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنین عنوان کرد: بیشترین موارد ابتلا به بیماری هاری در سال گذشته از استانهای مازندران، گیلان، البرز و کرمان گزارش شده است، اما خطر بروز بیماری در تمامی استانها از جمله سمنان وجود دارد و رعایت نکات پیشگیرانه ضروری است.
رهبر در پایان یادآوری شد که شعار روز جهانی زئونوزها در سال ۱۴۰۴ «یک جهان، یک سلامت، یک آینده؛ با هم برای پیشگیری از بیماریهای مشترک انسان و حیوانات» تعیین شده است.
انتهای پیام/۳۶۳/
دیدگاهتان را بنویسید