×
×

از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

  • کد نوشته: 24096
  • ۱۶ فروردین
  • 4 بازدید
  • ۰
  • بهبود شرایط معیشتی و تجهیزاتی محیط‌بانان، دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران و جزئیات جدید از پرونده قضائی «امیر علی اکبری» از جمله خبرهای مهم حوزه محیط زیست در دی ماه ۱۴۰۳ بود.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    خبرگزاری مهر، گروه جامعه: حوزه محیط زیست یکی از حوزه‌های پر مخاطب خبرگزاری مهر است که روزانه علاقه مندان زیادی موضوعات محیط زیستی را دنبال می‌کنند. این حوزه بسیار گسترده و شامل هوا، آب، خاک، حیات وحش، گیاهان و… می‌شود.

    در سالی که گذشت، رویدادهای مهمی در این عرصه رقم خورد که هر یک به نوعی بر آینده محیط زیست کشور تأثیرگذار خواهند بود. در این گزارش، مروری داریم بر مهم‌ترین اتفاقات زیست‌محیطی دی ماه ۱۴۰۳ داشته‌ایم.

    مدارس تهران صاحب خانه محیط زیست می‌شوند

    در دی ماه سال پیش خانه محیط زیست مدارس با هدف توانمند سازی و مشارکت حداکثری دانش آموزان در حفظ محیط زیست، در مدارس منطقه ۲ راه اندازی شد. علی اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۲ در این رابطه گفت: راه اندازی خانه‌های محیط زیست در مدارس، توسعه سواد زیست محیطی برای دستیابی به اهداف یک جامعه پایدار و مولد و پرورش شهروندانی متعهد به صیانت از محیط زیست است.

    وی با بیان اینکه آموزش مهارت‌های اجتماعی و دغدغه‌های محیط زیستی از اولویت‌های بسیار مهم مدیریت شهری است گفت: در همین راستا راه اندازی خانه محیط زیست دانش آموزی با ‎هدف آگاهی‌بخشی و ایجاد حساسیت در نسل جدید نسبت به مسائل محیط زیستی، با هماهنگی آموزش و پرورش انجام شد.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    بهبود شرایط معیشتی و تجهیزاتی محیط‌بانان در دستور کار است

    همچنین شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست در این دیدار با بیان اینکه محیط‌بانان در شرایط بسیار سخت و دشوار فعالیت می‌کنند و در سرمای زمستان و گرمای تابستان، شبانه روز برای حفاظت از محیط زیست تلاش می‌کنند، افزود: اولویت ما در سازمان حفاظت محیط زیست، ارتقای وضعیت محیط‌بانان عزیز است و هدف این است که انگیزه لازم برای ادامه فعالیت در این حرفه ایجاد شود و شرایط به گونه‌ای نباشد که به دلیل مشکلات، محیط‌بانان از مسئولیت خود صرف نظر کرده و به فعالیت‌های دیگری روی بیاورند.

    وی با تاکید بر تلاش تیم مدیریتی برای پاسخگویی به نیازهای محیط‌بانان اظهار داشت: کارکنان حفاظت محیط زیست و به ویژه محیط‌بانان در مظلومیت هستند و ما تمام ظرفیت‌های موجود را به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم وضعیت معیشتی، تجهیزاتی و لجستیکی محیط‌بانان، از جمله تجهیزات خودرویی، را بهبود بخشیم، هرچند تحقق این اهداف نیازمند زمان است و به فوریت امکان‌پذیر نخواهد بود.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم چنین به موضوعات مرتبط با حقوق و مزایای محیط‌بانان اشاره کرد و گفت: بحث حق الکشف و افزایش جیره غذایی از موضوعاتی است که در حال پیگیری آن هستیم و هم چنین در موارد تخریب و تصرف اراضی، همکاری‌های لازم با شورای عالی شهرسازی و معماری انجام خواهد شد تا این موارد با اولویت در دستور کار قرار گیرد.

    انصاری در بخش دیگر از صحبت‌های خود ضمن قدردانی از خانواده‌های محیط‌بانان تصریح کرد: خانواده‌های محیط‌بانان، که با صبوری و ایثار فراوان از این عزیزان حمایت می‌کنند، نقشی مهم در موفقیت آنها ایفا می‌کنند که محیط‌بانان به دلیل ماهیت کاری خود، اغلب زمان زیادی را دور از خانواده سپری می‌کنند و این موضوع نشان دهنده فداکاری خانواده‌های آنها است.

    آلودگی هوا با شعار رفع نمی‌شود

    شینا انصاری رئیس سازمان محیط زیست در توییتی نوشت: «آلودگی هوا با شعار رفع نمی‌شود. در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مقرر شده بود معادل ۳۵ درصد عوارض آلایندگی وصولی موضوع مواد (۲۷) و (۴۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده، صرف توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، کاهش آلودگی هوا و … در شهرها شود. اما این بند در مجلس حذف شده است.»

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    جزئیات جدید از پرونده قضائی «امیر علی اکبری»؛ تعدد جرم از سوی متهم

    همچنین سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نگهداری توله شیر توسط یک ورزشکار به نام امیر علی اکبری، گفت: هنوز شیری تحویل هیچ محیط زیستی داده نشده است. این فرد تقریباً دو سه هفته پیش یک فیلمی از خودش منتشر کرد که نشان می‌دهد با این توله شیر در حال بازی است.

    وی گفت: این موضوع را ما در دستور کار قرار دادیم و می‌خواستیم با ایشان تماس بگیریم و صحبت کنیم که حالا با توجه به اینکه یک چهره ورزشی هستند، بتوانیم این مسئله را به‌صورت زودتر حل کنیم تا این قضیه بازتاب زیادی نداشته باشد.

    وی افزود: سه روز پیش، آقای اکبری مجدداً یک مصاحبه با یک خبرنگار انجام داد و در آن گفت که این توله شیر را یکی از دوستانش به‌صورت قانونی از خارج کشور وارد کرده و چون دوستش شرایط نگهداری آن را نداشته، او این توله شیر را برداشته و مدتی از آن نگهداری کرده است. سپس، ایشان اشاره کرد که بعد از مدتی، آن را به دوستش برگردانده است. آقای اکبری در این مصاحبه کنایه‌ای به محیط زیست زد و گفته که علت عدم تحویل توله شیر به محیط زیست این بوده که محیط زیست پیروز را کشته است. ایشان اظهار کرده که به همین دلیل، تصمیم گرفتند که توله شیر را خودشان نگهداری کنند.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    آخرین وضعیت پلنگ زنده‌گیری‌شده در روستای مغانک دماوند

    همچنین دی ماه سال گذشته حسن عباس‌نژاد سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: این حیوان که برای مداوا به باغ وحش ارم منتقل شده بود، پس از بررسی‌های کارشناسی مشخص شد یک پلنگ نر بالغ است.

    وی با اشاره به اینکه این پلنگ به دلیل ضعف جسمانی و ناتوانی در شکار به این روستا نزدیک شده بود، تصریح کرد: خوشبختانه با اقدام به موقع برای زنده گیری و انتقال حیوان به باغ وحش ارم و همچنین هماهنگی‌های لازم برای انجام سریع اقدامات درمانی، این حیوان هم‌اکنون از شرایط سلامتی مناسبی برخوردار است و روند درمانی آن تحت نظارت کارشناسان ادامه دارد.

    عباس‌نژاد تاکید کرد: این پلنگ تا رسیدن به شرایط بهینه و بازیابی توانایی لازم برای بازگشت به زیستگاه طبیعی خود، در باغ وحش ارم تحت مراقبت قرار خواهد داشت.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    توزیع زمانی و مکانی سوخت نیروگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت

    صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره برگزاری پنجمین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا گفت: تعیین توزیع زمانی و مکانی انواع سوخت و مصرف آن‌ها در کل طول سال برای نیروگاه‌های تولید برق، از مهم‌ترین مصوبات این جلسه بود.

    وی افزود: این مساله باید بین وزارت نفت و وزارت نیرو و با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تعیین شود.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    دستگیری ۱۲ متخلف شکار و صید در تهران

    فرهاد زندی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: در پی صدور پروانه شکار کبوتر در استان و به منظور حفظ گونه‌های حیات وحش و جلوگیری از تخلفات شکار و صید، گشت‌های ویژه نظارتی و شبانه روزی در سراسر شهرستان‌های استان تشدید شده است.

    زندی گفت: طی هفته گذشته، مأموران یگان حفاظت محیط زیست استان تهران در شهرستان‌های تهران، ورامین، اسلامشهر و ملارد موفق شدند در عملیات‌های مختلف، ۱۲ متخلف شکار و صید را دستگیر و ۱۲ قبضه اسلحه شکاری و ساچمه‌ای را از آنها کشف و ضبط کنند.

    وی در ادامه افزود: از این متخلفان لاشه ۷۵ قطعه از انواع گونه‌های پرندگان وحشی نیز کشف شد.

    فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با تاکید بر اینکه برخورد با متخلفان شکار و صید به صورت جدی و قاطع ادامه خواهد داشت، بیان داشت: حفظ تنوع زیستی و حفاظت از گونه‌های حیات وحش از اولویت‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است و در این راستا، با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد قانونی خواهد شد.

    زندی با اشاره به اینکه صدور پروانه شکار کبوتر به منزله مجوز برای شکار بی رویه و غیر قانونی نیست و هرگونه تخلف در این زمینه پیگرد قانونی خواهد داشت و پرندگان به عنوان یکی از مهم‌ترین حلقه‌های زنجیره غذایی در اکوسیستم نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند، اظهار داشت: شکار بی رویه پرندگان می‌تواند تعادل طبیعی محیط زیست را بر هم زده و به کاهش جمعیت آنها و در نهایت انقراض برخی گونه‌ها منجر شود و صدور پروانه شکار برای کنترل جمعیت برخی گونه‌ها انجام می‌شود.

    از دستگیری ۱۲ شکارچی متخلف در تهران تا بهبود شرایط معیشتی محیط‌بانان

    مازوت‌سوزی در برخی نیروگاه‌ها ادامه دارد

    همچنین دی ماه سال گذشته صدیقه ترابی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با وجود مصوبه کارگروه کاهش آلودگی هوا در زمینه قطع مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اما این کار ادامه دارد البته قرار شد مصرف این سوخت را به حداقل برسانند.

    معاون محیط زیست انسانی ادامه داد: سال‌هاست مازوت‌سوزی اتفاق می‌افتد و امسال نیز با توجه به شرایط ذخایر نیرو این اقدام صورت گرفت و وزارت نیرو در رأس درباره آن تصمیم نگرفته است. باید در نظر داشت بعد از اینکه مازوت سوزی یا قطع برق در کارگروه دوم مصوب شد اعتراضات زیادی از سوی مردم انجام شد. یعنی این حق مردم است که بتوانند انتخاب کنند. من فکر می‌کنم دفعه اول بود که آقای پزشکیان -رییس جمهوری- این مساله را مطرح کردند. به عقیده من کار شجاعانه ای بود که اعلام کردند با دو ساعت قطع برق می‌شود سوختن مازوت را کاهش داد.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *