×
×

روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

  • کد نوشته: 38697
  • ۱۵ اردیبهشت
  • 1 بازدید
  • ۰
  • شاهرود- جمعی از کارشناسان و فعالان سمن‌های مردمی استان سمنان در نامه‌ای سرگشاده خطابه به استاندار سمنان نسبت به تخریب شدید منابع طبیعی در شاهوار، این کانون حیاتی و آب ساز، هشدار داده‌اند.

    روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

    به گزارش خبرنگار مهر، سازمان مردم نهاد تپش یا همان توسعه پایدار شاهوار، در نامه‌ای خطاب به استاندار سمنان نسبت به تخریب محیط زیست و منابع آبی در شاهوار شهرستان شاهرود هشدار داده‌اند این نامه در پی برخی صحبت‌های استاندار سمنان امضا شده است.

    متن کامل نامه که یک نسخه آن به دست خبرگزاری مهر رسیده، به این شرح است: (این نامه به امضای محسن رزازان مدیرعامل تشکل توسعه پایدار شاهوار رسیده است)

    ۱) آلودگی منابع آب در زمان فعالیت معدن تاش، توسط مراجع گوناگون و سازمان حفاظت محیط زیست کشور تأیید شده است. برمبنای نامه مکتوب سازمان حفاظت محیط زیست شکایتی مبنی بر تهدید علیه بهداشت عمومی تنظیم شده است. شایان ذکر است کلیه گزارشاتی که حاکی از سالم بودن آب منطقه می‌باشند، مربوط به دوران تعطیلی معدن هستند دانشگاه صنعتی شاهرود دو مرتبه این مورد را تاکید نموده است.

    روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

    ۲) نمونه‌ای که توسط شرکت آلومینا از آب منطقه تهیه و به سازمان آب منطقه‌ای ارائه شده است، پس از آزمایش توسط این سازمان، به‌وضوح وجود آلودگی در آب و تشدید آلودگی را در بازه زمانی متفاوت نشان می‌دهد.

    ۳) تخریب گسترده زیست‌محیطی، آسیب جدی به خاک، نابودی پوشش گیاهی، قطع گون و درختان ممنوع‌القطع اورس و تهدید منابع آبی شاهوار، بارها از سوی دستگاه‌های اجرایی گزارش و هشدارهای جدی ارائه شده و شکایت رسمی توسط منابع طبیعی تنظیم گردیده است. همچنین ریاست وقت سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز طی نامه‌ای رسمی، نسبت به مخاطرات ناشی از فعالیت‌های معدنی در این منطقه هشدار داده‌اند.

    ۴) مدعی‌العموم، دادستان کل استان سمنان به‌صراحت در شورای حفاظت از منابع طبیعی استان اعلام کرده‌اند که در شاهوار جرم اتفاق افتاده و منطقه تاراج شده است. منابع طبیعی استان در سامانه سامد و در گزارش رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی (۱۶۰۶۴) اعلام نموده است که تخلفات پیگیری شده است.

    ۵) تهدید زیستگاه حیات وحش و تنوع ژنتیکی کشور همچنین ایجاد رانش و لغزش زمین در منطقه‌ای بر روی گسل و زلزله‌خیز، از تبعات فعالیت معدن بوکسیت تاش بوده است. (پیوست شماره ۵)

    ۶) شرکت آلومینا در دوران تعطیلی معدن تاش، افزایشی تولید چشمگیری داشته و حتی در سال اخیر افزایش سود ۱۱۴ درصدی داشته است. همچنین معادن جایگزین جهان‌آباد میامی و شیرین چشمه در فاصله نزدیک‌تری به کارخانه آلومینا قرار دارند. شایان ذکر است که جانمایی احداث کارخانه آلومینا در جاجرم مبتنی بر معادن بوکسیت متعدد در جاجرم بوده و بخشی از آنها فریز نگهداشته شده است. سو مدیرریت در عدم استفاده از معدن ملکی کشور در گینه نیز از حقوق تضییع شده ملت ایران است.

    روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

    ۷) شرکت آلومینا در دوره اوج فعالیت خود در معدن تاش هیچ‌گونه افزایش خاصی در اشتغال‌زایی خود ایجاد نکرده است. درحالیکه پس از تعطیلی معدن تاش، براساس گزارش‌های رسمی خود شرکت، جذب نیروی انسانی قابل‌توجهی نیز صورت گرفته است که این امر تناقض آشکاری با برخی ادعاهای این شرکت درخصوص تأثیر تعطیلی معدن بوکسیت تاش بر اشتغال منطقه دارد.

    ۸) مردم، نخبگان، روحانیت و اقشار مختلف شهرستان شاهرود با قاطعیت مخالف فعالیت این معدن بوده و شاهوار را نماد ملی می‌شمارند. لازم به ذکر است نمایندگان ادوار مختلف شاهرود در مجلس شورای اسلامی؛ دکتر کاظم جلالی، دکتر حسینی شاهرودی، سردار خانی و همچنین جناب آقای عجم مخالفت خود را با فعالیت معدن مخرب بوکسیت تاش اعلام نموده‌اند. تنها خبرگزاری مهر، نزدیک به سیصد گزارش مبنی بر مخرب بودن معدن بوکسیت تاش منتشر نموده است.

    ۹) قله شاهوار در فهرست آثار ملی، ثبت شده و هرگونه تخریب یا برهم زدن جلوه بصری آن طبق قانون ممنوع می‌باشد. (پیوست شماره ۹)

    روایت تخریب منابع طبیعی و بی‌توجهی‌ها؛شاهوار در تبِ ترک فعل‌ها می‌سوزد

    ۱۰) دولت دکتر روحانی با ثبت ملی شاهوار و دولت شهید رئیسی با شنیدن صدای مردم، در مسیر خواست عمومی حرکت کردند. امید است دولت جناب دکتر پزشکیان که با شعار حفاظت از محیط زیست پا به میدان گذاشته نیز این مسیر را کامل نماید.

    حفاظت و صیانت از شاهوار با منابع آب شیرین کمیاب کشور در پربارش‌ترین نقطه شهرستان شاهرود، ذخایر بی‌نظیر ژنتیکی گیاهی و جانوری و به عنوان سپر حفاظتی جنگل ثبت جهانی شده هیرکانی ابر، حفظ حقوق ملی، بین المللی و بین نسلی بشریت است.

    بدین‌وسیله، «تشکل توسعه پایدار شاهوار» آمادگی دارد در صورت موافقت جنابعالی، طی دیداری حضوری مستندات علمی و فنی مربوط به مخاطرات معدن تاش را تقدیم نماید.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *