×
×

خسارت شدید به ۱۳ منطقه حفاظت شده طی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

  • کد نوشته: 65171
  • ۱۴ تیر
  • 4 بازدید
  • ۰
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی به ایران به ۱۳ منطقه حفاظت شده خسارت شدید وارد شد و ۹۰۰۰ هکتار از جنگل‌ها طعمه حریق شدند.

    خسارت شدید به ۱۳ منطقه حفاظت شده طی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران

    به گزارش خبرگزاری مهر، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در چهلمین یادداشت خود ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) و یاران ایشان نوشت: مقاومت و دفاع جانانه نیروهای مسلح و مردم در طول ۱۲ روز تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی و شهادت فرماندهان غیور، دانشمندان عزیز و هموطنان شریف سرزمین‌مان نمونه بارزی از تبلور آموزه‌های فرهنگ عاشورایی است که همواره ظلم‌ستیزی و آزادی‌خواهی آن حضرت در مقابل ظالمان و متجاوزان را به عنوان الگویی بی‌بدیل برای همه آزادگان جهان می‌داند.

    وی ادامه داد: جنگ فقط جان انسان‌ها را نمی‌گیرد، این جمله‌ایست که بارها در طول تاریخ توسط افراد مختلف و با شکل‌های مختلف گفته شده است. آثار جنگ گاه تا سال‌ها بر یک سرزمین و مردمانش باقی می‌ماند، جان می‌گیرد و زندگی را برای انسان‌ها دشوار می‌کند. نمونه‌هایش را می‌توان در ناکازاکی و هیروشیما شهرهایی که قربانی حمله اتمی آمریکا شدند و شهرهای غربی ایران همچون سردشت و خرمشهر و آبادان و… حتی بعد از گذشت چند دهه از پایان جنگ دید.

    انصاری افزود: جنگ‌ها زیرساخت‌های مهمی همچون منابع آب، خاک، جنگل‌ها و مراتع و هوای مناطق را به‌طور مستقیم تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. انتشار آلاینده‌های هوا ناشی از انفجار در ساعات اولیه حملات، ورود آلاینده‌ها به منابع آب و خاک، آتش‌سوزی‌های گسترده در عرصه‌های طبیعی از جمله همین تأثیرات مختلف هستند.

    وی اضافه کرد: در جریان جنگ ۱۲ روزه که رژیم متجاوز صهیونیستی بر کشورمان تحمیل کرد، علاوه‌بر شهادت مردم غیرنظامی، بخش‌هایی از زیرساخت‌های طبیعی کشور آسیب دید. در همان نخستین روزهای تجاوز دشمن به کشور، در سازمان حفاظت محیط زیست «کمیته اضطراری مواجهه با شرایط جنگ» تشکیل شد و همکاران پرتلاشم در تهران و استان‌ها، به بررسی و برآورد آسیب‌ها و آلودگی‌های ناشی از این تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی پرداختند.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: هوای تهران در طول این ۱۲ روز، شرایط پاک نداشت و در بیشتر ساعات به‌ویژه در ساعات حملات شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و ناسالم را تجربه کرد. متأسفانه همزمان با این حملات، پدیده طوفان گردوغبار نیز از غرب وارد کشور شد و به این شرایط دامن زد.

    وی افزود: اگرچه بر خلاف تمامی قوانین بین‌المللی و البته زیر سکوت سنگین سازمان‌های جهانی، تأسیسات هسته‌ای کشور هدف حمله قرار گرفت اما بر اساس گزارش رسمی سازمان انرژی اتمی، آلودگی به بیرون و مناطق اطراف نفوذ نکرد.

    انصاری ادامه داد: برابر گزارش همکاران سخت‌کوش معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی، در این ۱۲ روز، ۹۰۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتعی که در محدوده مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان قرار دارند، طعمه حریق شدند. این حریق ناشی از باقیمانده پرتابه‌هایی بود که توسط دشمن صهیونیستی به قصد هدف قرار دادن مراکز نظامی، علمی و مسکونی شلیک کرده بود. به‌طور کلی دست کم ۱۳ منطقه تحت حفاظت در استان‌های فارس، ایلام، کرمانشاه، اصفهان، خوزستان، همدان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و گیلان دچار خسارات شدید شدند. این خسارت علاوه‌بر آتش‌سوزی‌های نسبتاً وسیع، باعث تخریب کامل یک پاسگاه محیط بانی و آسیب به چند ساختمان دیگر شامل پاسگاه‌های محیط بانی، مراکز اداری و تحقیقاتی مربوط به حفاظت محیط زیست شده است.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با این‌حال محیط‌بانان غیور کشور با همراهی فعالان و دوستداران محیط زیست با تلاش شبانه‌روزی و زیر آتش بی‌رحمانهٔ دشمن به مهار آتش‌سوزی مناطق پرداختند و جلوی آسیب بیشتر را گرفتند اما تأثیرات این آتش‌سوزی‌ها تنها به از دست رفتن پوشش گیاهی منجر نمی‌شود. برهم خوردن آرامش زیستگاه، مرگ گونه‌های وحشی (به‌ویژه گونه‌های گیاهی و گونه‌های جانوری کوچک جثه) و مهاجرت‌های گسترده حیات وحش به مناطق اطراف زیستگاه‌ها تأثیرات بلندمدتی بر جمعیت‌های مختلف حیات‌وحش در مناطق تحت تأثیر خواهد داشت.

    وی ادامه داد: اگرچه ایران عزیز ما امروز زخم‌خورده حمله رژیمی است که نامش با کودک‌کشی و تجاوز گره خورده اما آن‌چه کشور ما را همیشه سرپا نگاه داشته، چیزی نیست جز همدلی، اتحاد و همبستگی ملی ایرانیان.

    انصاری در پایان تاکید کرد: اطمینان دارم که تلاش شبانه‌روزی محیط‌بانان و جنگلبانان کشور، که چه در دوران جنگ و چه در دوران صلح، سربازان راستین حفاظت آب و خاک و طبیعت کشورند، با همیاری و همدلی تمامی آحاد جامعه، از مسئولان و مدیران و کارشناسان گرفته تا فعالان و علاقه‌مندان، بار دیگر زندگی و پویایی را به طبیعت آسیب‌دیده کشور باز می‌گرداند.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *