به گزارش اکوایران، ریزش سنگین بازار دارایی‌های ریسکی در جهان نشان می‌دهد که احتمال کاهش رشد اقتصادی و رکود برای بازارها افزایش یافته و در این شرایط انتظارات از کاهش نرخ بهره افزایش چشمگیری داشته است.

به گفته علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی، جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا در تازه‌ترین سخنرانی خود تاکید کرد که مسیر دشواری پیش‌روی سیاست‌گذاری این نهاد قرار دارد، چراکه ممکن است تورم افزایش یابد و یا رشد اشتغال آسیب ببیند؛ بنابراین دو هدف آن‌ها یعنی کاهش تورم و آسیب‌ندیدن رشد اقتصادی، در ۲ جهت مخالف حرکت می‌کند. او همچنین اعلام کرد که برای کاهش نرخ بهره همچنان منتظر خواهند ماند، اما اکثر موسسات مالی پیش‌بینی می‌کنند که فدرال رزرو از جلسه ماه ژوئن در هر جلسه نرخ بهره معیار خود را کاهش خواهد داد؛ به‌طوری‌که این انتظارات در بازارهای آتی نیز قیمت‌گذاری شده است. با این حال، تاثیرگذاری این کاهش‌ها در نرخ بهره‌روی بازار دارایی‌های ریسکی همچنان وابسته به اثرگذاری آن بر رشد اقتصادی است.

سیگنال متفاوت داده‌های نرم و سخت

در این شرایط، داده‌های نرم (نظرسنجی‌ها) سیگنالی را نشان می‌دهند که داده‌های سخت یا همان داده‌های اقتصادی هنوز آن را نشان نمی‌دهند؛ نکته‌ای که رئیس بانک مرکزی آمریکا نیز به آن اشاره کرد. مصرف‌کنندگان آمریکایی در سه ماهه نخست ۲۰۲۵ خلاف ۶ فصل گذشته میزان مصرف خود را افزایش نداده‌اند که به معنای رشد اقتصادی صفر و یا منفی است. این رویداد به لحاظ تکنیکی اگر در ۲ فصل متوالی اتفاق بیفتد، می‌تواند تاییدی بر رکود باشد. دلیل این اتفاق را می‌توان در نگرانی مصرف‌کنندگان از آینده و افزایش تمایل آن‌ها برای پس‌انداز جستجو کرد.

رابطه تنگاتنگ آینده بازارها و رشد اقتصادی

برخی نگاه دیگری دارند و بر این باورند که اگر فدرال رزرو در حمایت از ریزش‌های بازار، نرخ بهره را کاهش دهد یا رئیس‌جمهوری آمریکا سیاست‌های تعرفه‌ای را تعدیل کند و این اقدامات از دید بازار برای رشد اقتصادی مثبت باشد، طلای جهانی می‌تواند به رشد خود ادامه دهد. اما در صورتی‌که اتحادیه اروپا اقدام متقابلی در برابر آمریکا انجام دهد، بازار سهام آمریکا و بقیه کشورها می‌تواند سقوط سختی را تجربه کند. یورو نیز ممکن است در این شرایط به‌شدت تضعیف شود. با این حال، بازار همچنان امید به اجرایی‌نشدن تعرفه‌های آمریکا دارد که بیشتر آن‌ها قرار است از فردا ۹ آوریل اجرایی شوند.

چشم بازارها به تورم آمریکا

در این شرایط، داده‌های مربوط به تورم آمریکا مهم‌ترین داده اقتصادی برای بازارهای جهانی است. انتظار بازار این است که تورم هسته ماهانه این کشور رشد ۰.۳ درصدی را ثبت کند، ولی رشد تورم کل ماهانه به ۰.۱ درصد برسد؛ چراکه تحت تاثیر کاهش قیمت نفت و بنزین قرار دارد. با این حال، اثر تعرفه‌ها هنوز در قیمت‌های مصرف‌کننده خود را نشان نداده است؛ اثری که می‌تواند در ماه‌های بعد تورم آمریکا را از ۲.۸ به چهار درصد برساند و احتمال رسیدن تورم هسته PCE به بیش از ۳.۳ درصد نیز وجود دارد. بنابراین، بازار درحال قیمت‌گذاری این انتظارات است.

تورم تولیدکننده آمریکا نیز روز جمعه منتشر خواهد شد، ولی در این شرایط، این موضوع چندان مورد نظر سرمایه‌گذاران نیست. اکنون فعالان بازارهای جهانی بیشتر در انتظار سخنرانی آتی اعضای فدرال رزرو هستند و سیگنال‌های حمایتی آن‌ها را دنبال می‌کنند.