به گزارش اکوایران، بازارهای جهانی هفته گذشته نوسانات شدیدی را تجربه کردند و بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا رشد زیادی را ثبت کرد؛ بهطوریکه افزایش ریسک در این بازار سبب رکورد شکنیهای پیدرپی قیمت طلا در بازارهای جهانی شد. در این شرایط، احتمال ورود فدرال رزرو آمریکا برای حل مشکل در بازار اوراق دیده میشود.
چشمانداز دلار و طلا در میانه جنگ تعرفهها
به اعتقاد علی رضاپور، تحلیلگر بازارهای مالی، اگر فدرال رزرو وارد بازار شود، آرامش به بازار اوراق آمریکا باز خواهد گذشته و بازده اوراق قرضه میتواند با همان سرعتی که رشد کرد کاهش پیدا کند؛ دلار آمریکا نیز در این شرایط تقویت خواهد رشد و میتواند تاحدی ریزش خود در هفته گذشته را جبران کند. دلار آمریکا در هفته گذشته یکی از بدترین هفتههای خود را ثبت کرد.
وقوع مشکل سیستماتیک در بازار اوراق که سبب تغییر نظر ترامپ و معاف کردن کامپیوترها و موبایل از تعرفهها شد از عوامل رشد بازار طلا در هفته گذشته بود؛ چراکه بهصورت یک دارایی امن عمل کرده است. این شرایط در بحران مالی آمریکا نیز مشاهده شد که در آن طلا بهشدت رشد پیدا کرد. رشد قیمت طلا در هفته گذشته یکی از بهترین هفتههای خود را رقم زد و حرکتی خلاف بازار اوراق را در پیش گرفت؛ این درحالی است که بهطور معمول با رشد بازدهی اوراق قرضه، طلا باید کاهش مییافت، اما افزایش بازدهی اوراق اینبار به دلیل یک مشکل سیستماتیک در بازار اوراق بود.
با این حال، بهنظر میرسد حرکت طلا از اینجا به بعد نامشخص است، چراکه تصمیمات آینده دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نامعلوم است و چین نیز بر کالاهای آمریکایی تعرفه اعمال کرده است. بنابراین اگر مذاکراتی میان چین و آمریکا شکل بگیرد، رشد طلا میتواند کاهش پیدا کند و حلشدن مشکل نقدینگی در بازار اوراق نیز ممکن است به کاهش قیمت طلا منجر شود.
اثر کمرنگتر دادههای اقتصادی
در این شرایط، اثرگذاری دادههای اقتصادی در بازار کاهش پیدا میکند؛ همانطور که هفته گذشته پس از منتشر شدن دادههای پایینتر از انتظارات تورم آمریکا شاهد آن بودیم. ارقام خردهفروشی آمریکا و نظرسنجیها از بخش تولید منتشر خواهند شد که آنها هم تاثیر چندانی در بازار نخواهند داشت؛ این دادهها مربوط به قبل از تعرفههاست. اما فعالان بازار نگران اثرگذاری تعرفهها بر اقتصاد هستند؛ بهخصوص از تاریخ دوم آوریل (۱۳ فروردین) که تعرفهها اعمال شدند.
جلسات بانک مرکزی اروپا و کانادا
بانک مرکزی اروپا نیز در این هفته برای تعیین نرخ بهره جلسه خواهد داشت که با توجه به اثرات احتمالی تعرفههای آمریکا بر اقتصاد این منطقه، احتمال کاهش نرخ بهره از سوی این نهاد وجود دارد، و اگر این اتفاق بیفتد در هفته جاری یورو بهخصوص در مقابل ین ژاپن تضعیف میشود. با این حال، با توجه به کاهشهای قبلی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی کانادا، احتمالا در جلسه این هفته تغییری در آن ایجاد نخواهد کرد.
در این شرایط، عمده تمرکز سرمایهگذاران بر سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو و سایر اعضای آن خواهد بود؛ هرچند که بدون شک پستهای رئیسجمهوری آمریکا در شبکه اجتماعی «تروث» را نیز دنبال خواهند کرد.
دیدگاهتان را بنویسید