بازار در روز حساس، پرنوسان دنبال شد؛ بازار ارز و سکه در ابتدا و قبل از پایان دور دوم مذاکره ایران و آمریکا با اخبار ضد و نقیض و شایعه، نوسان رو به بالا داد اما بعد از پایان دور دوم مذاکره و اخباری که از این دور بیرون آمد در پشت خط کاهشی دنبال شد و به سمت کف حرکت کرد.
قیمت سکه در معاملات پشت خط به کانال ۷۶ میلیون رسید، قیمت طلای آبشده کانال ۲۹ میلیون را از دست داد و قیمت دلار هرات در پشت خط با کاهش به کانال ۸۲ هزار تومان افتاد.
روز شنبه دور دوم مذاکره ایران و آمریکا در رم برگزار شد و به همین خاطر معاملهگران به این روز، روز حساس بازار میگفتند. خیلی از اتاقهای معاملاتی و فعالان بازار از هفته گذشته از معامله دست کشیدند تا تکلیف این دور از مذاکرات روشن شود. در روز شنبه معاملهگران مدعی بودند همچنان اتاقهای معاملاتی دلار و طلا تا یکشنبه تعطیل هستند.
بعد از پایان این دور از مذاکرات با فراگیر شدن اخبار مثبت در بازار و اولین مواضع وزارت خارجه، قیمتها در پشت خط کاهشی دنبال شدند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه بعد از پایان دور دوم مذاکره در پاسخ به خبرنگاران اعلام کرد که گفتوگوها در فضایی سازنده و رو به جلو پیش رفته و تفاهم بهتری درباره اصول و اهداف حاصل شده است. همچنین عراقچی خبر از ورود به مرحله بعدی مذاکرات داد و گفت از چهارشنبه این هفته مذاکرات فنی در سطح کارشناسان در عمان برگزار خواهد شد. شنبه آینده مجدد در عمان ما ملاقات خواهیم کرد و نتیجه کار کارشناسان را بررسی خواهیم کرد.
بعد از صحبتهای وزیر خارجه، بیانیه وزارت خارجه عمان هم منتشر شد و فضا را مثبتتر کرد. بعد از این اخبار شاهد رنج منفی در بازار طلا و ارز بودیم.
صندوقهای طلا هم یکدست قرمزپوش بودند و بعد از اخبار مثبت سرعت خروج پول از صندوقهای طلا بیشتر شد. میزان خروج پول از صندوقهای طلا در روز شنبه به بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان رسید.
با این حال که فضای بازار بعد از اولین خبرها از دور دوم مذاکرات مثبت شد اما برخی از فعالان بازار مدعی بودند که باید منتظر مواضع آمریکایی از دور دوم باشیم. در بازار شنیده میشد که صحبتهای ترامپ بعد از این دور مهم خواهد بود.
اولین بازاری که به استقبال دور دوم مذاکره رفت قیمت تتر بود که در معاملات پشت خط جمعه با کاهش تا ۸۳ هزار تومان پایین آمد. قیمت تتر در طول معاملات روزانه شنبه از این کف برگشت خورد اما بعد از پایان مذاکره و اخبار مثبت با کاهش به کف جمعه شب برگشت.
دومین بازاری که به استقبال مذاکره رفته بود، بورس بود که روز سبزپوشی را سپری کرد و به سقف جدید رسید. سهام بانکی پیشتاز در رشد بودند و میزبان بیشترین پول بودند که برخی با استناد به آن میگفتند فضای مذاکره مثبت است.
یک تحلیل از پیشبینی قیمت دلار بعد از توافق بین ایران و آمریکا در بازار دست به دست میشد. در این تحلیل ادعا شده بر مبنای نقدینگی به ریال و نقدینگی دلاری، نرخ دلار میتواند بعد از توافق به سمت ۷۰ هزار تومان حرکت کند. البته با تجربههای بازار معتقدند تا رسیدن به توافق راه درازی داریم اما پالسهای مثبت از توافق، قیمت دلار را میتواند به صورت هیجانی با نقش انتظارات مثبت به دامنه ۷۰ هزار تومان ببرد، اینکه در این دامنه ماندگار شود یا نه بسته به اخبار توافق و سیاستهای کلان اقتصادی دارد.
تحلیلگران فنی معتقدند اولین مرز حمایت قیمت دلار در کانال ۸۲ تا ۸۳ هزار تومان قرار دارد و مرز حمایت مهم آن در ۷۸ هزار تومان است که اگر از دست برود میتواند تا کف ۷۰ هزار تومان بریزد. در قیمت طلا هم اولین مرز حمایت ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان قرار دارد که اگر از دست برود میتواند به سمت کف کانال حرکت کند. مرز حمایت مهمتر طلا در میانه کانال ۲۷ میلیون است.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در ۸۴ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه با نوسان در میانه روز به ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. در نیمه دوم قیمت دلار هرات با کاهش در ۸۴ هزار و ۸۰۰ تومان بسته شد. قیمت دلار هرات در پشت خط همانطوری که گفته شد با خبر اولین مواضع درمورد دور دوم مذاکرات به کاهش ادامه داد و به کانال ۸۲ هزار تومان افتاد.
قیمت دلار تهران در ۸۴ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با نوسان قیمت درهم همراهی کرد. قیمت دلار تهران تا ۸۶ هزار و ۳۰۰ تومان بالا رفت و در نهایت در کف کانال ۸۶ هزار تومان بسته شد. قیمت دلار تهران هم مثل هرات در پشت خط کاهشی دنبال شد. قیمت تتر همانطوری که گفته شد در ابتدا از کف برگشت اما بعد از اخبار مثبت دوباره به سمت کف رفت.
قیمت درهم با گپ مثبت در ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه نوسالنی دنبال شد. قیمت درهم با نوسان ۳۰۰ تومانی در نهایت در ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومان به کار خودش پایان داد.
حباب دلاری درهم بر مدار افزایش بود و به بیش از هزار و ۷۰۰ تومان رسید که شکاف دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد. اگر در پشت خط مواضع طرف آمریکایی هم از دور دوم مذاکرات مثبت باشد میتوانیم شاهد رنج منفی در قیمت بازگشایی درهم در روز یکشنبه باشیم.
قیمت سکه در بالا و در ۷۹ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت سکه با افت دو کانالی نسبت به نرخ بازگشایی درنهایت در ۷۷ میلیون و ۷۹۵ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه با کاهش سه درصدی به ۱۵ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه ۱۰ میلیون و ۷۰۳ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود. البته در معاملات پشت خط قیمت سکه با کاهش بازار ارز همراهی کرد و به کانال ۷۶ میلیون افتاد.
طلای آبشده با گپ مثبت در ۲۹ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه تا ۳۰ میلیون بالا رفت. اما در نیمه دوم قیمت طلا از این مرز عقب نشست و در ۲۹ میلیون و ۴۲۱ هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده همچنان منفی برآورد میشود که نشان میدهد قیمت بازاری طلا ۳۵۵ هزار تومان، ارزانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود. قیمت طلای آبشده در پشت خط با کاهش به میانه کانال ۲۸ میلیون افتاد.
دیدگاهتان را بنویسید