معاملهگران میگویند یک روز بعد از دور پنجم مذاکرات، بازارها رنج دنبال شدند که بر خلاف دورهای قبلی بوده است. بازار طلا و ارز که بعد از هر دور مذاکره نوسانی بود یک روز بعد از دور پنجم نه تایید صعود داد و نه تایید نزول.
یک روز بعد از دور اول مذاکرات قیمت دلار چهار هزار تومان ریزش داشت، در دور دوم مذاکرات قیمت دلار نوسان کاهشی سه هزار تومانی داشت اما یک روز بعد از دور سوم، روند کاملا برعکس دور دوم بود و دلار سه هزار تومان بالا رفت. در این دور گفته میشد که طرفین به جزئیات مذاکره خواهند پرداخت. در دور چهارم مذاکرات هم، قیمت دلار هزار تومان کاهش داشت اما در این دور قیمتها رنج دنبال شدند.
قیمت دلار از ۲۸ فروردین در محدوده مشخص ۸۰ هزار تا ۸۶ هزار تومان رنج شده و با اخبار مثبت و منفی مذاکرات نوسان رفت و برگشتی میدهد. تحلیلگران معتقدند ادامه داشتن مذاکرات موجب سد افزایش قیمت شده و تنها خبر قطعی است که میتواند به بازار نوسان جدید بدهد و از محدوده مشخصش خارج کند. اگر مذاکرات ادامهدار نباشد قیمت از سقف خارج میشود و اگر به توافق بینجامد کف قیمت شکسته میشود.
در روز رنج بازار یک آپدیت در قیمتهای رسمی زیرنظر معاملهگران بود. در روز شنبه قیمت دلار در صرافی ملی با افزایش سه هزار تومانی به ۷۴ هزار تومان رسید. بعد از این اتفاق برخی از فعالان بازارتصور میکردند نرخ در بازار آزاد هم نوسانی میشود چرا که بازارساز سیگنال افزایش داده است. اما در ادامه این آپتدیت قیمتی دوامی نداشت و نرخ به ۷۱ هزار تومان برگشت. مرکز مبادله در این باره خبر داده که این تغییر به دلیل لحاظ کردن کارمزد معاملات در نرخ نهایی اعلامی بوده است. در واقع الان قیمت دلار اعلامی در صرافی ملی با اینکه ۷۱ هزار تومان است اما با کارمزدش حوالی ۷۴ هزار تومان برای خریدار آب میخورد.
در روز شنبه دو تحلیل بر اساس سابقه قیمتی در بازار دست به دست میشد. سابقه قیمتی اول در مورد بازار ارز بود که در نیمه اول سال تقریبا رنج دنبال میشود و در نیمه دوم سال از بازه مشخص خارج میشود. بر این اساس برخی تصور میکنند در سال ۱۴۰۴ هم با توجه به سقفزنی قیمت در فروردین و در ادامه ریزش از سقف، قیمت دلار دیگر نمیتواند در نیمه اول سقف جدید بزند. البته برخی معتقدند این رفتار قیمت ممکن است که هر ساله رخ ندهد و اخبار دست بالاتر را در روند داشته باشد.
سابقه دوم قیمتی درباره بازار سهام بود. یک تحلیل از روند بازار سهام در خرداد ماه در بازار زیر نظر معاملهگران بود که مدعی شده شاخص کل سهام از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۳ در خرداد ماه به طور متوسط ۲.۶ درصد بازدهی داشته که از این نظر هشتمین ماه در سال است. در این تحلیل گفته شده به نظر میرسد خرداد ماه یکی از بهترین ماهها برای خرید سهام است.
خرافاتیها هم در بازار شنبه حضور داشتند. یک متن در این باره در بازار دست به دست میشد که ادعا داشت از چهارم خرداد تا ۱۰ شهریور، ماه با ونوس رو در رو خواهد شد که نشان میدهد حقیقتها رویت یا برملا خواهند شد.
اما در بازارهای جهانی شاهد گرد و خاک ترامپ در انتهای هفته بودیم. ترامپ درمورد تعرفه ۵۰ درصدی بر اروپا صحبت کرد و بعد از این موضع ترامپ بازارهای جهانی نوسانی شدند؛ شاخص دلار ضعیف شد اما در مقابل قیمت انس طلای جهانی با صعود به ۳۳۵۷ دلار رسید.
با نوسان رنج در بازار طلا و سکه و افزایش انس طلای جهانی، ارزش ذاتی بازار طلا و سکه بالا آمد و حبابشان کم شد. حباب طلای آبشده منفی ۱.۳ درصد برآورد میشود. با منفی شدن حباب طلا، تبدیل دلار به طلا در بازار قوت گرفت چرا که قیمت بازاری طلا ارزانتر از ارزش ذاتی آن شده است.
نکته قیمتی بازار ارز آزاد هم شکاف دو هزار تومانی یورو در فردوسی با برآورد جهانی بود. در روز شنبه با این حال که قیمت یورو در بازار ارز فردوسی در کانال ۹۱ هزار و ۹۲ هزار تومان معامله میشد اما بر اساس برابری جهانی قیمت یورو در حوالی ۹۴ هزار تومان برآورد میشود.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در ۸۳ هزار و ۷۰۰ تومان شروع کرد و در ادامه نتوانست به بالای این سطح برود و نزولی شد. قیمت دلار هرات در نیمه دوم تا ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومان پایین آمد و در نهایت در ۸۳ هزار تومان بسته شد. در روز شنبه ۸۲ هزار و ۶۰۰ تومان مرز حمایت و ۸۳ هزار و ۸۰۰ تومان مرز مقاومت دلار هرات بودند.
قیمت دلار تهران در ۸۳ هزار و ۲۵۰ تومان و زیر نرخ دلار هرات آغاز به کار کرد و در ادامه به سمت کف کانال حرکت داشت. قیمت دلار تهران در نهایت در ۸۲ هزار و ۹۰۰ تومان بسته شد. قیمت تتر هم نوسان رنجی در میانه اول کانال ۸۳ هزار تومان داشت که نه توانست به بالای ۸۳ هزار و ۵۰۰ تومان برود و نه توانست این کانال را از دست بدهد.
قیمت درهم در ۲۲ هزار و ۸۰۰ تومان بازگشایی کرد و در ادامه نزولی دنبال شد. قیمت درهم با کاهش ۳۰۰ تومانی در نهایت در ۲۲ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم منفی شد که نشان میدهد قیمت دلار تهران بالاتر از دلار برآورد شده از درهم معامله میشود. اگر قیمت دلار هرات مرز حمایت خودش را در روز یکشنبه حفظ کند قیمت درهم میتواند از نرخ بسته شده به بالا برگردد و برعکس.
قیمت سکه به دلیل رشد انتهایی هفته انس طلای جهانی با گپ مثبت در ۷۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه با کاهش به کانال ۷۴ میلیون افتاد. قیمت سکه در نهایت به ۷۴ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان رسید. حباب سکه با کاهش یک درصدی به ۱۳ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه هشت میلیون و ۶۳۷ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده در ۲۸ میلیون و ۸۴۴ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با کاهش به سمت مرز حمایت میانی حرکت کرد. قیمت طلای آبشده در نهایت روز شنبه را در پله ششم کانال ۲۸ میلیون به پایان رساند. حباب طلای آبشده منفی است که نشان میدهد قیمت بازاری طلا بیش از ۴۰۰ هزار تومان ارزانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
دیدگاهتان را بنویسید