به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (خوزستان)، روح اله عمادی، مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان در پایان جلسه شورای عالی مسکن به ریاست دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، که روز یکشنبه ۲۴ فروردین ماه با حضور وزیران و اعضای کابینه و ارتباط ویدئوکنفرانسی با استانداران و مدیران استانی برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه مسکن که یکی از اولویتهای دولت است طرحهای نهضت ملی مسکن و مسکن مهر را با تمام توان به پیش میبریم.
وی اظهار کرد: تاکنون ۶۳ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن در خوزستان تأیید شدهاند که برای ۲۳ هزار متقاضی تخصیص پروژه انجام شده است.
عمادی افزود: ۱۴ هزار واحد از این تعداد در قالب انبوهساز و حدود ۹۰۰۰ واحد در قالب گروه ساخت در حال احداث است که در مجموع این پروژهها حدود ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان گفت: با توجه به سیاستگذاری وزارت راه و شهرسازی تلاش میشود، این پروژهها به سمت گروه ساخت برود تا احداث پروژهها توسط مردم اجرا شوند.
همچنین سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان مسکن را یکی از دغدغههای اصلی مردم بهویژه جوانان دانست و افزود: رونق ساختوساز مسکن نهتنها موجب رفع نیازهای اساسی جامعه میشود، بلکه اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم را به همراه دارد و تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی استان خواهد گذاشت.
وی با اشاره به همکاری سازمان ملی زمین و مسکن گفت: با پیگیریهای انجامشده، مشکل مالکیت ۴ هزار واحد مسکونی در استان حل شده که شامل ۳۵۰ واحد در بندر امام، ۱٬۷۰۰ واحد در شوشتر و ۲ هزار واحد در دیگر مناطق است. این اقدام آرامش خاطر ساکنان این مناطق را به دنبال داشته و باید برای سایر واحدهای فاقد سند نیز تسری یابد.
استاندار خوزستان با اشاره به پیشرفت ۲۰ درصدی نهضت ملی مسکن در استان، بر ضرورت تسریع در تکمیل این پروژهها تأکید کرد و گفت: در بخش مسکن محرومین، ۱۸۰ واحد توسط کمیته امداد آماده شده و ۵ هزار واحد روستایی نیز در مرحله افتتاح قرار دارد که ظرف دو سه ماه آینده به ۷ هزار واحد خواهد رسید.
موالیزاده موضوع بازسازی بافتهای فرسوده را از دیگر اولویتهای استان برشمرد و خواستار همکاری شهرداریها در صدور رایگان پروانه ساخت مسکن معلولان و محرومان شد. وی همچنین از بانکهای عامل خواست تا پرداخت تسهیلات مسکن را تسهیل و تسریع کنند.
وی با اشاره به آمار زمینهای واگذارشده به خانوادههای شهدا و ایثارگران گفت: در دهههای گذشته ۱٬۷۰۰ قطعه زمین به این خانوادهها اختصاص یافته بود، اما در دولت چهاردهم این عدد به ۳٬۴۵۰ قطعه افزایش یافته است. همچنین تخصیص زمین برای مسکن محرومان از ۶۸۰ واحد به ۱٬۶۰۰ واحد و برای جوانی جمعیت از ۳٬۵۰۰ واحد به ۵ هزار واحد رسیده است.
استاندار خوزستان بر لزوم ساماندهی بازار اجارهنشینی و بررسی واحدهای خالی مسکونی تأکید کرد و گفت: باید با راهکارهای مناسب، ازجمله بررسی مصرف آب و برق، واحدهای خالی شناسایی و برای استفاده بهینه از آنها اقدام شود.
وی در پایان با اشاره به ضرورت آمادهسازی زیرساختهای مسکنهای جدید ازجمله مدارس، مراکز درمانی و فضای سبز، خواستار همکاری تمام دستگاههای اجرایی و بانکها برای تحقق برنامههای مسکن در استان شد و گفت: این موضوع نیازمند عزم همگانی است و میتواند به کاهش حاشیهنشینی و ایجاد عدالت اجتماعی کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید