×
×

مقصر دانستن سازمان بنادر در حادثه انفجار بندر شهید رجایی درست نیست

  • کد نوشته: 38139
  • ۱۴ اردیبهشت
  • 1 بازدید
  • ۰
  • به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، یحیی ضیایی مهرجردی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه در حوزه کالا دارای قانون گمرکی هستیم، اظهار داشت: این قانون، وظایف همه بخش‌ها، مدت زمان ماندگاری کالا در بنادر و موارد این چنینی را مشخص کرده است و پس از زمانی […]

    مقصر دانستن سازمان بنادر در حادثه انفجار بندر شهید رجایی
درست نیست

    به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، یحیی ضیایی مهرجردی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به اینکه در حوزه کالا دارای قانون گمرکی هستیم، اظهار داشت: این قانون، وظایف همه بخش‌ها، مدت زمان ماندگاری کالا در بنادر و موارد این چنینی را مشخص کرده است و پس از زمانی که کالا به بندر وارد می‌شود، مدت زمان ماندگاری آن به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از آن موارد، صاحب کالا است.

    وی با بیان اینکه پایین بودن هزینه انبارداری در بنادر موجب شده است تا صاحب کالا ترجیح دهد کالایش در انبار بنادر ماندگار شود چرا که هزینه کمتری پرداخت می‌کند، گفت: از دیگر عواملی که موجب ماندگاری کالا در بنادر کشور می‌شود، مشکلات و نواقص اسنادی است و این موضوع موجب خواهد شد که کالا دیرتر ترخیص شود.

    این مقام صنفی خاطرنشان‌کرد: در عین حال چالش انتقال ارز و مسائل مالی نیز از دیگر مواردی است که باعث شده رسوب و ماندگاری کالا به عوامل مختلفی وابسته باشد.

    وی تاکید کرد: سازمان بنادر و دریانوردی از رسوب کالا نفعی نمی‌برد.

    دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با اشاره به اینکه کالاها به دسته‌های مختلف اعم از عادی و خطرناک تقسیم بندی می‌شوند، عنوان کرد: کالاهای خطرناک نباید در بنادر ماندگار شوند، بلکه باید با حمل یکسره از بندر خارج شوند.

    ضیایی مهرجردی با تاکید بر اینکه موضوع انفجار در بندر شهید رجایی باید در ابعاد مختلف بررسی شود، افزود: هر چند که این حادثه در یکی از محوطه‌های کانتینری بندر شهید رجایی رخ داده است اما بیش از ۲۰ دستگاه در بندر حضور دارند و دارای وظایف تعریف شده است و اینکه بگوییم چون حادثه در بندر شهید رجایی رخ داده، سازمان بنادر و دریانوردی مقصر است، صحیح نیست چرا که صرفاً این حادثه از نظر مکانی در بندر رخ داده است و دستگاه‌های مختلف دارای وظایف مشخص هستند.

    وی با اشاره به اینکه از حدود ۱۵ سال قبل بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی، وظایف تصدی‌گری سازمان بنادر و دریانوردی به بخش خصوصی و پیمانکاران برون‌سپاری سپرده شده است، توضیح داد: در این راستا برای فعالیت پیمانکاران نیز آیین‌نامه نحوه ورود، نگهداری و ترخیص کالا، تدوین و ضوابط مشخص شده است.

    دبیرکل اتحادیه مالکان کشتی ایران با تاکید بر اینکه حادثه رخ داده نیازمند رسیدگی دقیق است، تصریح کرد: نمی‌توان به سادگی در مورد علت اصلی این حادثه اظهار نظر کرد و باید منتظر ماند و دید کمیته حقیقت یاب بر اساس اسناد و مستندات به چه نتیجه ای می‌رسد تا حقیقت مشخص شود.

    ضیایی مهرجردی در پایان با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی نقشی در فرایند ثبت سفارش کالا ندارد، گفت: ثبت سفارش از طریق صاحب کالا انجام می‌شود و از زمانی که کشتی به بندر نزدیک می‌شود و قصد تخلیه دارد، سازمان بنادر و دریانوردی نسبت به تخلیه کالا اقدام می‌کند.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *