به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، هوشنگ بازوند امروز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه در آیین آغاز عملیات اجرایی قطعه یک آزاد راه اراک – خرم آباد که با حضور مسئولین دو استان مرکزی و لرستان در شهرستان شازند برگزار شد، بیان کرد: آغاز عملیات آزادراه ارومیه به تبریز و آزادراه اراک – شازند – خرم آباد از برنامههای وزیر راه و شهرسازی بود که وزیر تاکید بر حضور در آیین آغاز عملیات اجرایی اراک- خرمآباد داشت اما به علت نشست با هیات دولت در آخرین لحظه حرکت به سمت استان مرکزی نتوانست شرکت داشته باشد، با اینکه آغاز عملیات اجرای پروژه و فعال شدن بعد از هفت سال توقف مورد پیگیری مستمر وزیر بود.
وی با اشاره به اینکه جنگ آینده کشورها جنگ کریدور است نه جنگ انرژی، عنوان کرد: ساخت و ایجاد ۱۱ کریدور بزرگراهی، ۹ خط کریدور ریلی، ۶ کریدور آزادراهی در کشور تعریف شده که مورد تاکید رئیس جمهور قرار دارد و بخشی از حریمها به استانها واگذار شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی وسعت کریدورهای تعریف شده در کشور است، سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربوط به راه ریلی و ۷۶۰ کیلومتر مربوط به آزادراه است.
بازوند خاطرنشان کرد: هماکنون حدود پنج هزار نفر بیش از ۱۵ ساعت در شبانه روز در کارگاههای ساخت و ساز جادهای در حال کار هستند.
وی یادآور شد: باوجود همه شرایط سخت کشور رئیس جمهور تاکید ویژه به پیگیری بحث ساخت و ساز جادهای دارد و هماکنون در مجموع بیش از ۱۱ هزار کیلومتر آزادراه، بزرگراه و خط ریلی در حال ساخت است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: کریدور جنوب به شمال که بخشی از آن مربوط به آزادراه اراک – خرمآباد است تحت عنوان دریا به دریا، از خلیج فارس تا دریای عمان تعریف شده و بخشی ساخته و بخشی در دست ساخت قرار دارد.
بازوند ادامه داد: ۱۳۴ کیلومتر از پروژه دریا به دریا در دست اجراست که ۲۸۴ کیلومتر باقی مانده و ۵۳۳ کیلومتر آزاد راه نیز به بهرهبرداری رسیده است. همچنین ۳۴ کیلومتر کنارگذر خرم آباد – اندیمشک – اهواز هم باقی مانده است.
معاون وزیر راه گفت: آزادراه دریا به دریا نقش بزرگی در ترانزیت، حمل و نقل، صادرات و واردات برای کشور دارد، همچنین روان سازی ترافیک برای حدود ۲۰ هزار خودرو در شبانه روز و کاهش تلفات نیز از دیگر مزایای این آزادراه است.
بازوند بیان کرد: کاهش ۳۲ کیلومتر مسیر اراک – خرمآباد، کاهش ۵۵ دقیقه زمان سفر و کاهش ۷۰ لیتر بنزین از دیگر محاسن این طرح است و در اجرای پروژه ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار میشوند.
وی با اشاره به بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهید جنگ ۱۲ روزه تاکید کرد: ایران قدرتمند راه توسعه را هرگز تعطیل نمیکند.
قطعه یک آزادراه اراک – خرمآباد به کاهش تصادفات کمک میکند
استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: آغاز عملیات اجرایی قطعه یک آزادراه اراک – خرمآباد همت ملی است و به کاهش تصادفات کمک میکند.
مهدی زندیه وکیلی بیان کرد: ۶۷ درصد فوتیهای ناشی از تصادفات جادهای استان مرکزی مربوط به مسافران استانهای لرستان و خوزستان است که این آزادراه در کاهش این آمار موثر خواهد بود.
وی اظهار کرد: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا بسیار توانمند است و باتوجه به ساخت و سازهایی که در استان مرکزی انجام داده و با کل تاریخ ساخت و ساز استان برابری میکند انتظار میرود پروژه کنونی را در دو سال آینده تکمیل کند و این اقدام از این قرارگاه توانمند دور از ذهن نیست.
استاندار مرکزی بیان کرد: زیرساختهای سازهای و کارخانههای استان مرکزی مربوطه دوران پیش از انقلاب اسلامی است و باتوجه به رویکرد نگاه به مناطق محروم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، امروز نیاز به نگاه اصلاحی و کمک به ترمیم و ساخت جدید در استان مرکزی وجود دارد.
استاندار مرکزی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه عنوان کرد: زمان جنگ ۱۲ روزه ساخت و ساز جادهای تعطیل نشد و دشمن باید بداند توسعه کشور تعطیل نمیشود.
قطعه یک آزادراه اراک – خرمآباد حلقه مفقوده کریدور شمال به جنوب است
سرپرست راه و شهرسازی استان مرکزی گفت: این آزاد راه حلقه مفقوده کریدور شمال به جنوب است.
جواد لنجابی بیان کرد: آزاد راه به طول ۱۳۵ کیلومتر با سرمایهگذاری مشترک مادر تخصصی خاتمالانبیا و بخش دولتی با ۶ خط عبوری انجام میشود.
وی عنوان کرد: آزاد راه همچنین شامل چهار قطعه حدفاصل پتروشیمی شازند تا بروجرد به طول ۶۸ کیلومتر و سایر قطعات حدفاصل بروجرد تا خرمآباد به طول ۶۷ کیلومتر است که این قطعه سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید.
لنجابی اظهار کرد: این طرح با ۱۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دولت و قرارگاه خاتم الانبیا اجرا شده است.
نماینده مردم شازند نیز با انتقاد از نبود وزیر راه و شهرسازی در این آیین، گفت: حدود ۵۰ سال تکمیل این آزاد راه مغفول مانده بود و ارادههایی برای نیمه تمام ماندن طرح وجود داشت و در نهایت پیگیری مستمر از وزارتخانه انجام و وزیر راه و شهرسازی و معاونین در اجرای عملیات پروژه و تکمیل این آزاد راه کمک شایانی داشتند.
هوشنگ هادیانپور تصریح کرد: این آزاد راه شهرستان شازند را از بنبست خارج میکند و در این سالها حق مردم شازند تضییع شده است.
وی تاکید کرد: پروژه مذکور یکی از بزرگترین پروژههای کشور است که با همکاری وزیر وقت اجرای آن به سرانجام رسید و مناسب بود شخص وزیر راه و شهرسازی شخصا حضور داشته باشد و برای این غیبت نیاز است امتیاز دیگری برای اصلاح راههای اصلی شازند در نظر بگیرد.
آزاد راه اراک – خرمآباد به طول ۱۳۵ کیلومتر است قطعه یک آن حدفاصل پتروشیمی شازند تا بروجرد به طول ۶۸ کیلومتر، ۶ باند مسیر، عرض ۳۵/۳ متر است. سرمایه گذاری این پروژه با همکاری بهش دولتی و قرارگاه خاتمالانبیا است که ۶۰ درصد بخش دولتی و ۴۰ درصد سرمایهگذار است. سایر قطعات این آزاد راه شامل ۶۷ کیلومتر حدفاصل بروجرد تا خرمآباد است.
دیدگاهتان را بنویسید