به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد داریوش حسننژاد در جلسه مشترک سازگاری با کمآبی و شورای حفاظت منابع آب استان گفت: متوسط دبی رودخانههای لرستان در بهمنماه امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت، ۶۰ درصد کاهش یافته است. این رقم نشاندهنده تشدید بحران آب در استان است.
وی با اشاره به افت سالانه ۲۰ سانتیمتری سطح آبهای زیرزمینی گفت: این میزان کاهش معادل از دست رفتن ۲۷ میلیون مترمکعب از ذخایر آبی استان در سال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان افزود: در بهمنماه امسال، افت منابع آب زیرزمینی در حوضه کارون به ۳۴ میلیون مترمکعب رسید که بیشترین کاهش مربوط به دشت ازنا-الیگودرز با ۹۰ سانتیمتر افت و حجم معادل ۱۸.۴ میلیون مترمکعب است.
وی تاکید کرد: ۸۵ درصد کاهش دبی رودخانههای استان به رودخانه ماربره دورود اختصاص دارد که رکورددار بیشترین افت در بین رودخانههای لرستان است و بررسی تراز منابع آبی در بیرانشهر و خرمآاد نیز نشان میدهد که این مناطق به ترتیب با کاهش ۹۴ و ۳۴ سانتیمتری در بهمنماه امسال نسبت به سال گذشته مواجه بودهاند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ادامه داد: دبی چشمههای انتخابی استان نیز در بهمنماه امسال به ۱۳۶ لیتر بر ثانیه رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰ درصد و در مقایسه با میانگین بلندمدت ۵۵ درصد کاهش دارد.
حسننژاد با اشاره به وجود ۷۶۷۱ حلقه چاه در لرستان گفت: ۵۵ درصد این چاهها در حوضه کارون و ۴۵ درصد در حوضه کرخه حفر شدهاند. خرمآباد با ۱۹ درصد و بروجرد با ۱۸ درصد، بیشترین سهم را در تعداد چاههای استان دارند.
وی از اقدامات انجامشده برای مقابله با برداشتهای غیرمجاز خبر داد و اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۷۲ حلقه چاه غیرمجاز مسدود، ۱۴۲ دستگاه کنتور حجمی نصب و ۶۸۵ مورد اضافهبرداشت شناسایی شده است. همچنین ۲۵۵ چاه متخلف از شبکه برق قطع و ۶۱ دستگاه موتور تلمبه غیرمجاز جمعآوری شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان بر ضرورت فرهنگسازی برای صیانت از منابع آب تاکید کرد و گفت: اجرای طرحهای سواد آبی و داناب در مدارس متوسطه اول و برنامه مدیریت مشارکت مردمی در دشت چغلوندی به عنوان پایلوت، از جمله اقدامات انجامشده در این زمینه است.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید