به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، نخستین جلسه شورای اداری در سال جدید با حضور تمام مدیران استانی در سالن همایشهای استانداری همدان به ریاست استاندار برگزار شد.
این جلسه که بیشتر به عنوان یک قرارگاه عملیاتی و راهبردی میتوان از آن نام برد بیش از حدود ۴ ساعت به طول انجامید و در حین برگزاری آن گزارشی جامع از سه محور اجرایی استاندار در بخش عمرانی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در قالب چند کلیپ به نمایش گذاشته شد.
اقتصاد همدان در آینه تدبیر، تلاش و توسعه
در قالب گزارشهای ارائه شده به نظر میرسید کارنامه اقتصادی همدان در ۶ ماهه گذشته تفاوتهایی با گذشته داشته است که در کلیدیترین مورد آن میتوان به تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان با هدف ترسیم نقشه راه استان، شکسته شدن بروکراسیهای اداری و جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی اشاره کرد.
باتدوین این نقشه که در ذیل آن ستاد توسعه و پیشرفت استان نیز تشکیل شده است گفته میشود فضا برای استفاده حداکثری از هوش مصنوعی مبتنی بر فناوریهای روز و نگاه به آینده در سیستم مدیریتی استان بیشتر و بهتر فراهم خواهد شد.
اقتصاد همدان در ۶ ماهه گذشته در شاخصهایی مانند کنترل تورم و حفظ جایگاه پنجم در پایین ترین نرخ تورم کشور، راهاندازی پروازها و فعالسازی فرودگاه همدان، ایجاد شهرک صنفی صنعتی بوعلی چهار با اعتبار بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان، اخذ کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد بعد از سالها پیگیری، سرمایهگذاری خارجی بیش از ۱۴۸ میلیون دلاری معادل ۱۵ هزار میلیارد تومان، توسط شرکت ام کاتلی کشور ترکیه به منظور ساخت شهرک ویلایی مسکونی در همدان، راه اندازی دفتر منطقهای ایمیدرو در استان، احیای واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل از جمله واحد دامداری احیایی بعد از ۱۶ سال تعطیلی، ایجاد اطلس سرمایهگذاری مبتنی بر دادههای جغرافیایی و صدور مجوزهای بینام در راستای تسهیل و تسریع سرمایهگذاری داخلی و خارجی در استان همدان توانسته بود در این گزارش کارنامه عملکردی خود را پربار کند.
تدبیر، تلاش، توسعه کلید عمرانی و آبادانی همدان در سال جدید
در بخش دیگر از گزارش ۶ ماهه مدیریت جدید در استان همدان، به پروژهها و اقدامات حوزه عمرانی اشاره شده بود که از جمله آن اجرای طرح RDF و تبدیل زباله به سوخت بود که قرار است ضمن کاهش دفن زباله شهری، نقش موثری در تامین یک منبع سوخت پایدار برای کاهش ناترازی انرژی و توسعه پایدار به شمار رود.
در کنار این اقدام مهم، در شرایط موجود کشور با وضعیت ناترازی انرژی، تخصیص ۶۷۳ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مسیردسترسی و ایستگاه راه آهن همدان،جانمایی بیش از ۱۰ هکتار زمین برای نخستین بیمارستان هزار تختخوابی همدان، سرمایهگذاری ۱۱ همتی شهرداریهای استان در پروژههای مختلف، اختصاص ۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه محور نهاوند-سه راهی کنگاور، اختصاص هزار و ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای ناتمام آبی در استان،اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل پروژه آبرسانی خط تالوار و ارتقا فنی و تجهیز تصفیهخانه برای بالابردن کیفیت آب شرب، سرمایهگذاری BoT به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان برای تصفیهخانه تویسرکان، اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای سد خرمرود، از دیگر مواردی عنوان شد که در ۶ ماهه گذشته در حوزه عمرانی استان همدان به ثمر نشسته است.
در این گزارش به برخی از اقدامات به عنوان موضوعاتی اشاره شد که برای نخستین بار در استان همدان اجرایی شدهاند که اختصاص ۳۷ کد دستگاه اجرایی به ۳۷ دهیاری در استان همدان، راهاندازی نخستین شبکه اختصاصی دهیاریهای استان در کشور، اخذ تسهیلات طرحهای درآمدزای دهیاریها به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان، در کنار ایجاد اولین پهنه لجستیگ استان در مجاورت ایستگاه راه آهن شهر همدان، تایید و تصویب کمیسیون ماده پنج از اجرای نخستین طرح حفاظت از بافت تاریخی در استان و شهر همدان و تعیین تکلیف هزار و ۸۰۰ پرونده در کمیسیون ماده پنج بخشی از آن بود.
توجه به تعالیم دینی و اصول نهجالبلاغ نقشه راه مدیران استان باشد
در این جلسه نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر پیروی از سنتهای الهی که موجب سعادت جامعه میشود، گفت: توجه به تعالیم دینی و اصول نهجالبلاغ نقشه راه مدیران استان باشد.
آیتالله سید مصطفی موسوی اصفهانی به نامه شماره ۵۳ امام علی(ع) در نهجالبلاغه اشاره کرد و افزود: تقوای الهی باید سر لوحه کارها در ادارات، خانواده و جامعه باشد تا بتوانیم توسعه را به معنای واقعی شاهد باشیم.
جلساتی که مانع ارتباط با خدا شود، بزرگترین موانع برای توسعه همدان هستند
در ادامه رییس ستاد اقامه نماز استان همدان نیز خواستار توجه جدی به عدم تداخل ساعات برگزاری جلسات با وقت اذان و نماز شد و گفت: جلساتی که مانع ارتباط با خدا شود، بزرگترین موانع برای توسعه همدان هستند.
حجتالاسلام سید مرتضی حسنی حلم همچنین خواستار توسعه نماز در آموزش و پرورش شد و افزود: اولویت نخست ما توجه به آموزش و پرورش است چراکه همه معتقدیم تمامی امور در کشور به خصوص پرورش مدیران توانمند، از آموزش و پرورش آغاز میشود.
وی با بیان اینکه اجرای برنامههای شورای نماز ادارات نیازمند توجه جدی است، تاکید کرد: ساختار جدید ستاد اقامه نماز در همه روستاهای استان ایجاد شده و امیدواریم امسال این دست برنامهها با ورود مدیران تکمیلتر انجام شود.
ذخیره ۵۵ درصدی آب در سد اکباتان
در شورای اداری امروز طبق رسمی که استاندار دولت چهاردهم در شش ماهه گذشته بنا کرده بود، دقایقی را به برخی مدیران برای ارائه گزارش عملکرد اختصاص دادند که در این راستا مدیرعامل شرکت آب منطقهای به ارائه گزارش پرداخت و از ذخیره ۵۵ درصدی آب در سد اکباتان خبر داد.
رضا اخلاصمند با بیان اینکه از آغاز فصل آبی که از پاییز شروع میشود، استان همدان ۲۴۴ میلیمتر بارندگی داشته است، افزود: این میزان نسبت به سال گذشته حدود ۱۷ درصد و نسبت به میانگین درازمدت حدود ۷ درصد کاهش یافته است.
وی از جمله پروژههای مهم آبی استان را برداشت و آبزیانی از تالوار عنوان کرد و گفت: توامان با این پروژه بهرهبرداری اضطراری در حال اجراست و آب پشت سد تالوار در حال حاضر ۹۰ میلیون مترمکعب گزارش شده و امیدواریم بارشها بتواند کمبود ذخایر سدی ما را جبران کند.
افزایش ۲۵ درصدی ورود گردشگران به همدان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان نیز به عنوان دبیر ستاد سفر همدان به ارائه گزارش از نوروز و مسافراننوروزی پرداخت و گفت: ایام نوروز ۱۴۰۴ بیش از ۱۳۴ هزار گردشگر در اماکن اقامتی استان اسکان یافتند که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.
محسن معصوم علیزاده با بیان اینکه یک میلیون و ۱۴۰ هزار و ۷۲۹ بازدید طی تعطیلات نوروزی، از جاذبههای گردشگری استان ثبت شده است، عنوان کرد: در این مدت ۱۰ پرواز از فرودگاه و ۵۴ سفر ریلی در استان ثبت گردیده است.
وی ضمن تشریح تفکیکی بازدیدها در استان نیز افزود: بیش از ۱۳ نفر از غار علیصدر و ۶۰ هزار و ۷۳۴ نفر از آرامگاه بوعلی سینا، ۵۰ هزار و ۴۷۹ نفر از آرامگاه باباطاهر، ۳۲ هزار و ۶۶۱ نفر از موزه هگمتانه و ۱۹ هزار و ۸۰۹ نفر از باغ موزه دفاع مقدس و ۸۶۳ هزار و ۶۶۸ نفراز دیگر جاذبههای انسان ساخت، طبیعی و دیگر موزههای استان بازدید داشتهاند.
توسعه همه جانبه بدون پرداختن به زنان به سرمنزل مقصود نخواهد رسید
مدیرکل امور بانوان استانداری نیز گفت: توسعه همه جانبه بدون پرداختن به زنان به سرمنزل مقصود نخواهد رسید.
باقری با بیان اینکه بدون توجه به موضوعات زنان و استفاده از این ظرفیت قوی در جامعه هرگز به توسعه پایدار نخواهیم رسید، افزود: سیاستگذاری استفاده از استعداد زنان در کلان کشور انجام شده و ما نیز در استان به دنبال اجرای آن در شش بند هستیم و قرار است در سال جدید ضمن ارتقا سند زنان به سیاستهای اجرایی دیگر در جهت استفاده از ظرفیت زنان در استان همدان بپردازیم.
وی با بیان اینکه به زودی ستاد توسعه و پیشرفت بانوان را در استانداری همدان تشکیل خواهیم داد، عنوان کرد:با اهدافی که در استان داریم مباحث اقتصادی زنان را تقویت خواهیم کرد.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید