به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، علیرضا حسینبیگی پیش از ظهر امروز در نشست مدیران شوراهای حل اختلاف یزد با اشاره به عملکرد سازنده شوراهای حل اختلاف در استان در سال گذشته، اظهار داشت: از مجموع ۴۷ هزار و ۸۹۰ پرونده قابل سازش مطرح شده در شوراهای حل اختلاف استان در سال ۱۴۰۳، بیش از ۲۴ هزار و ۹۹۳ پرونده به صلح و سازش ختم شده است، که معادل ۵۴ درصد از کل پروندهها است.
وی با تأکید بر اینکه صلح و سازش نه تنها یک راهکار قضایی، بلکه یک ضرورت اجتماعی است، افزود: شوراهای حل اختلاف نقش مکمل دستگاه قضایی را ایفا میکنند و با کاهش بار ورودی دادگاهها، زمینه رسیدگی بهتر به پروندههای مهمتر را فراهم میکنند.
معاون شورای حل اختلاف استان ادامه داد: بسیاری از دعاوی میتوانند با استفاده از ظرفیتهای مردمی، گفتمانسازی، ریشسفیدی و گفتگوهای سازنده، پیش از ورود به مراحل پیچیده قضایی، به توافق ختم شوند.
حسینبیگی همچنین عملکرد شوراهای تخصصی نظیر شوراهای شهرکهای صنعتی و اصناف را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این شوراها با رسیدگی به پروندههای سنگین مالی، نقش مؤثری در کاهش فشار بر دادگستری دارند.
وی با اشاره به راهاندازی شوراهای جدید در معیت برخی محاکم در سال گذشته، خاطرنشان کرد: این شوراها توانستهاند در پروندههای سبک نیز اقدامات مؤثری برای سازش انجام دهند و میزان ورودی به دادگستری را به طور محسوسی کاهش دهند.
معاون حل اختلاف استان یزد تاکید کرد که تقویت فرهنگ گفتوگو و استفاده از ظرفیتهای محلی در حلوفصل اختلافات، گامی مهم در جهت ارتقای آرامش اجتماعی و کاهش هزینههای قضایی خواهد بود.
انتهای پیام/۷۸۱/
دیدگاهتان را بنویسید