به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، در پی بارشهای شدید که در بهمن ماه سال گذشته رخ داد، شهرستان رشت به ویژه منطقه پیربازار با سیل و آبگرفتگی مواجه شد. این حادثه که در اواخر بهمن ماه سال ۱۴۰۳ اتفاق افتاد، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای ساکنان این منطقه شد و خسارات مالی زیادی را به همراه داشت.
سیل در پیربازار رشت به دلیل بارشهای شدید و عدم توانایی سیستم زهکشی در مدیریت آبهای سطحی به وقوع پیوست. این وضعیت منجر به آبگرفتگی معابر، منازل و برخی اراضی کشاورزی شد. ساکنان محلی از بروز خسارات قابل توجه به اموال و زیرساختها خبر دادند و درخواست رسیدگی فوری از مسئولان داشتند.
در راستای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی، لایروبی رودخانههای زرجوب و گوهررود که به عنوان دو رودخانه اصلی شهرستان رشت شناخته میشوند و لایروبی مطالبه چندین سال اخیر اهالی ساکن در این مناطق بود، در دستور کار قرار گرفت که این اقدام که به منظور افزایش ظرفیت رودخانهها و کاهش خطر سیلابها انجام میشود، به ویژه در فصل بارندگی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان در این خصوص، اظهار کرد: لایروبی رودخانههای زرجوب و گوهررود با هدف بهبود جریان آب و کاهش خطرات ناشی از سیلابها انجام میشود و اجرای این عملیات از روز گذشته آغاز شده و انتظار میرود که با اجرای آن، وضعیت مدیریت آبهای سطحی در استان بهبود یابد.
وی با اشاره به پیش بینی ۳۵ میلیارد تومانی از سوی سازمان مدیریت بحران برای لایروبی بیان کرد: در حال حاضر و با توجه به اعتبار در نظر گرفته شده، ۲ کیلومتر از رودخانه در منطقه پیربازار رشت لایروبی میشود و در صورت افزایش اعتبار، بخشهای دیگری از این ۲ رودخانه که دارای شرایط بحرانی هستند لایروبی خواهد شد.
در زمان وقوع سیل پیربازار، سپاه و گروههای جهادی و بسیج در کنار دیگر ارگانها به مردم کمک کردند و در اجرای لایروبی نیز ادارهکل راهداری، آب منطقهای، شهرداری و شرکت پایانهها تمامی امکانات خود را در اختیار بسیج سازندگی برای لایروبی رودخانههای زرجوب و گوهر رود و پیربازار قرار میدهند تا این کار در برنامه زمانبندی مشخص به پایان برسد.
در منطقه پیربازار رشت حدود ۲ هزار خانوار زندگی میکنند که در سیل بهمن ماه سال گذشته حدود هشتصد خانوار گرفتار سیل شدند و خسارتهایی به زندگی آنان وارد شد که تاکنون ۹۰ درصد خسارات اشی از سیل به خانوارهای آسیب دیده پرداخت شده است.
سیل پیربازار رشت و مشکلات ناشی از آن بار دیگر ضرورت لایروبی و مدیریت بهینه منابع آبی را در این منطقه نشان داد. مسئولان محلی در تلاش هستند تا با اقدامات پیشگیرانه، از بروز چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنند و به ساکنان آسیبدیده کمکهای لازم را ارائه دهند. انتظار میرود که اجرای پروژههای لایروبی موجب کاهش خطرات ناشی از سیلابها و بهبود وضعیت زیستمحیطی در این مناطق شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید