×
×

غفلت تاریخی از اجرای کریدور ارس/از صادرات به اروپا جا ماندیم

  • کد نوشته: 26536
  • ۲۱ فروردین
  • 11 بازدید
  • ۰
  • رویکرد و اهتمام جدی مقام وزارت راه و شهرسازی و ضرورت توجه به پایان یافتن هرچه سریع‌تر کریدور کلاله-جلفا، می‌تواند آغازگر فصل دیگری در اقتصاد و سیاست کشور باشد که نبض اقتصادی منطقه را در دست بگیرد.

    غفلت تاریخی از اجرای کریدور ارس/از صادرات به اروپا جا ماندیم
    – اخبار استانها –

    به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، با توجه به موقعیت استراتژیک، آذربایجان‌شرقی، یک استان ثروتمند است که از لحاظ نیروی انسانی نیز غنی است و ضرورت دارد که با اقدامات جهادی مسئولان، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر این خطه باشیم.

    اهمیت استراتژیک کریدور ارس برای ایران/ یکصد کیلومتر راهبردی

    با تأکید بر اهمیت کریدور کلاله – جلفا، در تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید»، باید گفت توسعهٔ کریدوری به تحقق «سرمایه‌گذاری برای تولید» در استان آذربایجان‌‌شرقی کمک خواهد کرد و ضرورت دارد هرچه سریع‌تر با انجام پیش‌بینی‌های لازم، این کریدور که نقش حیاتی در اقتصاد کشور خواهد داشت، به سرانجام برسد.

    اما با این‌همه غفلت تاریخی از اجرا و احیای کریدور ارس(کلاله-جلفا) اثرات سوء بسیاری بر آینده خواهد گذاشت که بازماندن از رشد و توسعهٔ اقتصادی، شاخص‌ترین ملاک سنجش این میزان عمل‌کرد در این حوزه خواهد بود.

    پروژه ۱۰۷ کیلومتری کریدور ترانزیتی ارس (آق بند ـ کلاله ـ جلفا) که مسیر ترانزیت کالا و صادرات از اروپا به جمهوری آذربایجان و بالعکس را تسریع می کند، از سال ۱۴۰۲ در امتداد رود مرزی ارس آغاز شده و با بیش از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.

    کریدور ارس، جاده‌ای است که در دو دهه اخیر، از سوی جمهوری اسلامی ایران خدماتی به جمهوری آذربایجان ارائه می‌کرد و پس از جنگ ۲۰۲۰ قره‌باغ که آذربایجان خاک اشغال‌شده خود را از ارمنستان پس گرفته است، این مسیر کوتاه‌تر شده و با توجه به وضعیت جدید، ایران اقدام به به‌سازی، نوسازی و تعریض جاده قبلی کرده و کارفرمای این پروژه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور است.

    کریدور ارس، بیشتر مسیر کامیون‌های ترانزیتی بین‌المللی خواهد بود که در طول این مسیر حدود ۵۰ روستا با دو شهرستان جلفا و هادی‌شهر وجود دارد که ساکنان بومی این منطقه نیز از مزایای راه‌اندازی این کریدور بهره‌مند می‌شوند.

    البته؛ کریدور ارس مختص ترانزیت کالا و مسافر بین جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه این کریدور، مسیر تکمیلی کریدورهای شرق – غرب و شمال – جنوب کشور بوده و کریدور اوراسیا را نیز تکمیل خواهد کرد.

    سیاست اتخاذی مدیران اجرایی ارشد کشور پس از ریاست جمهور، از شخص مقام وزارت راه گرفته تا استاندار آذربایجان‌شرقی و توجه نمایندگان پارلمانی استان آذربایجان‌شرقی در قوه مقننه در عصر رقابت کریدورها، باید معطوف به تکمیل پازل کریدوری ایران در کریدور ارس باشد.

    چنانچه گفته شد، نقش مهم کریدور ارس در به سرانجام رساندن کریدور میانی که یکی از مسیرهای انتقال کالا از چین به اروپاست حایز اهمیت است و با تحقق این مهم، افق پیش روی اقتصاد و صادرات، متجلی خواهد شد.

    رویکرد و اهتمام جدی مقام وزارت راه و شهرسازی و ضرورت توجه به پایان یافتن هرچه سریع‌تر کریدور کلاله-جلفا، می‌تواند آغازگر فصل دیگری در اقتصاد و سیاست کشور باشد که نبض اقتصادی منطقه را در دست بگیرد.

    علی‌اکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور با تأکید بر اینکه هیچ دستگاهی حق ندارد در روند اجرای کریدور ارس مشکل ایجاد کند، گفت: اگر ذره‌ای در این مسئلهٔ مهم، کوتاهی شود صدمات جبران‌ناپذیری به ما وارد خواهد شد.

    به تأکید وی، باید تلاش شود تا این پروژه بدون وقفه پیش رود. شخصا پیگیر اجرای کریدور کلاله ـ جلفا هستم و همه باید پای کار باشند.

    دبیر شورای امنیت کشور، با اشاره به این‌که اعتبارات لازم برای اجرایی شدن کریدور کلاله-جلفا، پیگیری می‌شود، گفت: خط ریلی آغبند به کلاله نیز باید پیگیری شود تا در این خصوص نیز برای اجرای آن طرح‌ریزی صورت گیرد.

    پورجمشیدیان همچنین، تسریع در روند احداث پل آغبند به کلاله، تسریع در روند احداث پایانه مرزی کلاله و تسریع در روند اجرایی کریدور ارس کلاله -جلفا را به‌عنوان کارویژه امنیت مرز کشور با حضور اعضای کارویژه مرز آذربایجان‌شرقی تعریف کرد‌.

    انتهای پیام/

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *