حجتالاسلام مهدی یوسفتبار رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سوادکوه و سوادکوه شمالی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره تعداد موقوفات دارای سند در دو شهرستان اظهار داشت: ما در دو شهرستان سوادکوه و سوادکوه شمالی ۴۳۴ موقوفه داریم که شامل حسینیه، مساجد، اماکن مذهبی، زمین و املاک است و از این تعداد، ۱۲۱ موقوفه دارای سند هستند.
وی، افزود: بیشترین موقوفات را در سوادکوه داریم، موقوفه املاکی نیز بیشتر در سوادکوه وجود دارد به طوری که ۶ روستا در سوادکوه وقف هستند و یک روستا نیز در سوادکوه شمالی به طور کامل وقف است.
تفاهمنامه اوقاف با ثبت اسناد برای سنددار کردن روستاهای وقفی
یوسفتبار درمورد سنددار کردن روستاهای وقفی اظهار داشت: وقتی وقفنامه وجود دارد طبق آن برای گرفتن سند به اداره ثبت اسناد درخواست میدهیم، اداره ثبت نیز طبق دستورات اداری روال را طی میکند و همانند روال عادی که مردم برای گرفتن سند اقدام میکنند ما نیز انجام داده و برای روستاها سند گرفتیم اما روستای بدون سند نیز داریم که در مورد آن نیز اقدام میکنیم اگرچه مخالفت مردمی وجود دارد، حتی برای روستاهای دارای سند هم مخالفتهای مردمی داریم.
این مسئول با اشاره به وجود تفاهمنامه اوقاف با اداره ثبت اسناد خاطرنشان کرد: ما تفاهمنامهای با اداره ثبت داریم، برای سنددار کردن اقدام میکنیم و درخواستی به اداره ثبت اسناد میدهیم، نقشهبرداری توسط کارشناسان نقشهبرداری که با اداره ثبت اسناد قرارداد دارند و برونسپارند انجام میشود، اداره ثبت نقشه را بررسی میکند و آگهی تحدید حدود در روزنامههای کثیرالانتشار منتشر میشود تا اگر کسی اعتراض دارد اقدام کرده و رسیدگی شود و اگر اعتراضی دیده نشود صدور سند انجام و سند صادر میشود.
موقوفات اختلافی با بنیاد علوی، منابع طبیعی و اداره امور آب
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سوادکوه و سوادکوه شمالی با بیان اینکه برخی موقوفات پیگیری حقوقی دارند و ادارات و نهادهایی همچون امور منابع آب ، منابع طبیعی و بنیاد علوی مدعی هستند، گفت: موقوفات اختلافی ما با بنیاد علوی، منابع طبیعی و اداره امور آب است و میتوان گفت که بیش از نیمی از موقوفات دارای چنین مشکلاتی هستند.
یوسفتبار، بیان کرد: در سوادکوه شمالی در امامکلا برای ۶۳ هکتار اراضی کشاورزی سند داریم که رودخانهای از وسط این اراضی کشاورزی عبور میکند، آب منطقهای مدعی است چون رودخانه از وسط زمین عبور میکند این قسمت از زمین حریم و متعلق به آب منطقهای است که در چنین شرایطی باید تفاهم کنیم که چه مقدار برای آب منطقهای خواهد بود؛ البته در این منطقه اقدام کردیم و سند گرفتیم.
منابع طبیعی نسبت به همه نقاط سوادکوه مدعی است
یوسفتبار اداره منابع طبیعی را یکی دیگر از ادارات مدعی برشمرد و اظهار داشت: منابع طبیعی نسبت به همه نقاط مدعی است و سوادکوه را کلا متعلق به منابع طبیعی میداند، ما یک کارگروه در منابع طبیعی داریم که در خود شهرستان مصوب میشود به عنوان مثال مصوب کردن اینکه منطقهای منابع طبیعی و موقوفه است، مصوبه به استان ارسال میشود و در کارگروه استان مصوب نهایی انجام و بعد سند صادر میشود.
وی، افزود: بنیاد علوی نیز مدعی خیلی از نقاط سوادکوه است.
اقدام برای سنددار کردن موقوفات فاقد سند انجام میشود
یوسفتبار با اشاره به اینکه از ۴۳۴ موقوفه فقط ۱۲۱ موقوفه سنددار در دو شهرستان داریم، گفت: برای سنددار شدن تعداد باقی مانده موقوفات بدون سند در سوادکوه اقدام میکنیم، بعضی از موقوفات با منابع طبیعی مشکل وجود دارد و دادگاهی داریم از این رو باید کارگروه تشکیل دهیم پس از تشکیل نیز باید مصوب انجام شود تا سند را بگیریم.
وی، اظهار داشت: بعید میدانم در طی یک سال بتوانیم سند بگیریم چون بعضی از این موقوفات روند حقوقی دارد ، باید رای صادر شود،کارهای اداره ثبت هم چندین ماه طول میکشد تا آگهی نوبتی انجام و سند صادر شود ولی ما تمام تلاش خود را میکنیم.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه سوادکوه و سوادکوه شمالی با اشاره به تعامل با اداره ثبت اسناد برای صدور سند، اظهار داشت: اداره ثبت اسناد قول دادهاند تا همه تلاش برای صدور سند داشته باشندمیکند، ما دو سازمان تمام تلاش خود را میکنیم اما باید دید مراحل قانونی چقدر طول میکشد، درواقع مراحل صدور رای و اجرا ممکن است طول بکشد، اگر مشکل حقوقی وجود نداشته باشد با تعامل خوب اداره ثبت، سند صادر میشود.
انتهای پیام/.
دیدگاهتان را بنویسید