به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مهدی رنجبر تکله شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران در اردبیل، اظهار داشت: بعد از گذشت سالها پیگیری، از تیرماه سال ۱۴۰۰ موفق به تأسیس و راهاندازی صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل شدیم که در این سه سال فعالیتهای خوبی را در حمایت از حوزه دانشبنیان، فناوری و پژوهش استان و پشتیبانی از آنها شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: راهاندازی صندوق استان به عنوان سیامین استان و شصتمین صندوق در کشور بارقه امید را برای فعالان این حوزه در استان فراهم کرد تا بتوانند از خدمات صندوق به ویژه حمایتهای مالی، اعتباری و ضمانتنامههای صادر شده استفاده کنند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: از تیرماه ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۳ صندوق در مجموع با پرداخت چهار هزار و ۹۵۹ میلیارد ریال از شرکتهای دانشبنیان و فناور حمایت کرده که این ارائه خدمات در قالب ۸۲۲ فقره خدمات به متقاضیان بوده است.
رنجبر افزود: در سال ۱۴۰۰ و در اولین سال فعالیت ارائه خدمات به میزان ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ۵۲ شرکت، سال ۱۴۰۱، ۷۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ۲۷۰ متقاضی، در سال ۱۴۰۲، ۱۳۰ میلیارد تومان برای ۲۴۳ متقاضی و در سال گذشته نیز ارائه خدمات به میزان ۲۸۳ میلیارد تومان برای ۳۲۰ متقاضی خدمات صندوق به انجام رسیده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سال به سال با رشد پرداختیها و ارائه خدمات به صاحبان شرکتهای دانشبنیان و فناور روبهرو بودیم که قطعا این حرکت در سالهای جاری نیز با قوت و قدرت ادامه پیدا میکند.
پرداخت ضمانت بانکی برای فعالان حوزه فناوری:
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل به عمده فعالیتهای صندوق در سه سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: پرداخت تسهیلات و وامدهی از عمده فعالیتهای این مجموعه بوده و در کنار آن پرداخت ضمانت بانکی نیز از طریق صندوق به انجام رسیده است.
رنجبر اضافه کرد: ۱۰ برابر سرمایه ثبتی صندوق ما توان ارائه ضمانتنامه بانکی را در حمایت از فعالان حوزه دانشبنیان و فناور شاهد هستیم که در حال حاضر سرمایه ثبتی این صندوق ۳۰۰ میلیارد ریال است که تا آخر امسال این رقم به ۵۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید و با احداث ساختمان و سایر زیرساختها، این رقم قابل افزایش خواهد یافت.
وی بیان کرد: ۳۴ درصد منابع صندوق دولتی است که شامل پارک علم و فناوری، دانشگاه محقق اردبیلی و علوم پزشکی است و ۶۶ درصد دارایی صندوق متعلق به شرکتهای دانشبنیان و فناور استان است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل در ادامه یادآور شد: این صندوق ساختار خودگردان و مستقل بوده و در این سه سال تلاش بر این بوده تا با حسابرسی دقیق و اقدامات معقول و مطلوب زمینه حرکتهای مؤثر در حمایت از فعالان حوزه فناوریهای جدید را مهیا کند.
رنجبر توانمندسازی و مشارکت در تولید و سرمایهگذاری را از دیگر رویکردهای صندوق پژوهش و فناوری استان برشمرد و یادآور شد: ما با سرمایه و دارایی خود به صورت مستقیم در عرصه تولید حاضر شده و در این سه سال فعالیت صندوق، موفق شدیم با جذب اعتبارات و منابع مختلف از ردیفهای تبصره ۱۶، تبصره ۱۸ و منابع ملی زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان را به اشکال مختلف فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: حمایتهای این صندوق به نحوی بوده که برخی از شرکتها در حال حاضر قادر هستند در ۱۰ مناقصه و پروژه اجرایی مشارکت کرده و شاهد موفقیت شرکتهای استان در سطح ملی و اجرای طرحهای موفق در استانهای مختلف هستیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: بدون محدودیت زمانی سعی ما بر این است تا به عنوان یک صندوق چابک از شرکتهای دانشبنیان و فعال حمایت کنیم و در سال مزین به «سرمایهگذاری برای تولید» حامی شرکتهای دانشبنیان و فناور هستیم تا زمینه سرمایهگذاری در مسیر تولید و تقویت این بخش فراهم آید.
رنجبر افزود: در ارزیابیهای انجام شده صندوق پژوهش و فناوری استان، جز صندوقهای برتر و پیشرو کشور بوده و توانسته در ارائه خدمات به فعالان زیست بوم فناوری گامهای جدی را بردارد.
احداث برج فناوری در اردبیل
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان به برنامههای پیش رو در حمایت از اکوسیستم فناوری جوان و پویای استان اشاره کرد و ادامه داد: در وهله اول احداث برج فناوری در شهرک الهیه اردبیل با طراحی مناسب در اولویت برنامهریزیها است.
رنجبر خاطرنشان کرد: برای احداث این برج زمینی به متراژ یکهزار و ۲۵۳ متر مربع در شهرک الهیه اختصاص یافته و امیدواریم با تأمین منابع و اعتبارات مناسب، خردادماه شاهد کلنگزنی برای احداث برج فناوری استان باشیم.
وی اضافه کرد: انعقاد قرارداد در راستای توسعه کنسرسیوم صادراتی و ارائه مشاورههای صادراتی با اخذ مجوزهای قانونی در قالب شرکتهای فناور از دیگر رویکردها است که امیدواریم شرکتها در جذب منابع به دور از اتلاف زمان، سعی کنند تا مطالبات قانونی خود را در این بخش پیگیری کنند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل بیان کرد: با احداث برج فناور استان که آرزوی دیرین ما است، انتظار میرود ارزش افزوده اکوسیستم فناوری استان نیز ارتقا یابد.
رنجبر از راهاندازی انجمن شرکتهای دانشبنیان استان خبر داد و یادآور شد: به عنوان تشکل حمایتی از اکوسیستم فناور استان، این انجمن امسال راهاندازی خواهد شد.
وی تصریح کرد: قصد داریم تا صندوق جسورانه سبلان یکم را نیز در اردبیل راهاندازی کنیم که این صندوق مختص حمایت از سرمایهگذاری در بخش فناوری و شرکتهای دانشبنیان است.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان اردبیل گفت: قطعا با راهاندازی کنسرسیوم صادراتی با محوریت استانهای شمالغرب کشور، سعی ما بر این است تا صادرات محصولات فناورمحور نیز مورد توجه، حمایت و همراهی قرار گیرد.
رنجبر افزود: از تعداد ۵۲ شرکت دانشبنیان ۴۳ شرکت از خدمات صندوق برخودار بودهاند و باقی خدمات صندوق که عموم فناوران و شرکتهای صنایع خلاق بوده است.
وی جدیت و ضرورت حمایت و همراهی مسئولان را در توسعه فعالیتهای فناورانه در استان ضروری دانست و خاطرنشان کرد: انتظار میرود با حمایت مسئولان استانی، جذب اعتبارات و منابع بیشتر به نفع اکوسیستم فناوری استان گامهای حمایتی جدی برداشته شود.
انتهای پیام/۱۳۱/
دیدگاهتان را بنویسید