به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، لرستان، با میانگین سالانه بارندگی که در برخی مناطق به بیش از ۷۰۰ میلیمتر میرسد، یکی از پربارانترین استانهای کشور است.
طبق آمار رسمی، حدود ۱۱ درصد از منابع آب سطحی کشور در این استان جاری است، اما این منابع،همچنان بهطور کامل به بهرهبرداری نمیرسند.
ایستگاههای پمپاژ آب در لرستان بهعنوان یک راهکار برای بهرهبرداری بهینه از منابع آبی مطرح شدهاند. این ایستگاهها با انتقال آب از منابع سطحی به اراضی کشاورزی، به کاهش مصرف آب و افزایش بهرهوری کمک میکنند.
سید عماد شاهرخی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، در این زمینه توضیح داد که این پروژهها با هدف جمعآوری و استفاده از روانابهای ناشی از بارندگیها طراحی شدهاند.
او تأکید کرد که با وجود منابع محدود آبی، تکمیل ایستگاههای پمپاژ میتواند به کشاورزان کمک کند تا از منابع آبی موجود بهطور بهینه استفاده کنند.
هشت ایستگاه پمپاژ در لرستانتاکنون به بهرهبرداری رسیدهاند. این ایستگاهها، با پوشش ۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، ۱۵ هزار تن به ظرفیت تولیدات کشاورزی این استان افزودهاند.
از سوی دیگر، ایستگاههای پمپاژ نیمهتمام، که برای تکمیلشان حدود ۸ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است، هنوز بهطور کامل راهاندازی نشدهاند. بهگفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بخش خصوصی میتواند فرآیند تکمیل و بهرهبرداری از این پروژهها را تسریع کند.
طبق اعلام شاهرخی، مذاکراتی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام شدهاست که میتواند بهطور بالقوه منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل ایستگاههای پمپاژ را تأمین کند.
این توافقنامه شامل پروژههایی برای تأمین آب اراضی کشاورزی است که در آن ۱۶ هزار و ۶۵۷ میلیارد ریال برای انجام طرحهای کوچک تأمین آب، از جمله ایستگاههای پمپاژ، استخرهای تنظیم آب و آببندانها در نظر گرفته شده است.
طبق گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعتبار مصوب برای تمام زیرمجموعه حوزه بخش عمرانی کشاورزی این استان در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰۰میلیارد ریال بودهاست.
دیدگاهتان را بنویسید