به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛ محمدجعفر عبدالهی، امروز در نخستین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۴، با تأکید بر لزوم مقابله جدی با کشت گیاهان ممنوعه، گفت: سهلانگاری در این حوزه میتواند ایران را از کشوری پیشرو در مبارزه با مواد مخدر، به متهمی در افکار عمومی جهانی تبدیل کند.
وی با اشاره به استمرار کشت برخی از گیاهان ممنوعه مانند شاهدانه غیرصنعتی در برخی مناطق استان، افزود: کشت این گیاهان با هدف تولید و استحصال مواد مخدر، حتی در مقیاس محدود، جرمانگاری شده و برای آن مجازات قانونی تعیین شده است.
رئیسکل دادگستری خراسان جنوبیبا تأکید بر اینکه کشاورزان باید با حمایت و هدایت دستگاههای مسئول به سمت کشتهای جایگزین سوق داده شوند، اظهار داشت: ضابطان قضایی، شوراهای اسلامی، دهیاران، جهاد کشاورزی و اداره کل محیط زیست مکلفاند در صورت مشاهده کشت گیاهان ممنوعه، مراتب را سریعاً به مراجع انتظامی و قضایی گزارش کنند.
وی همچنین بر لزوم نظارت دقیقتر بر زنجیره عرضه بذر این گیاهان تأکید کرد و گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف مکلفاند نظارت بر عطاریها و مراکز عرضه بذر را تشدید کرده و از فروش بذر گیاهان ممنوعه جلوگیری کنند.
وی هشدار داد: اگر دستگاهها و نهادهای مسئول در انجام وظایف خود کوتاهی کنند، نهتنها تبعات اجتماعی، امنیتی و بهداشتی آن دامنگیر جامعه خواهد شد، بلکه حیثیت بینالمللی کشور نیز آسیب خواهد دید.
در ادامه جلسه، حجتالاسلام زارعحسینی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، پنج محور اصلی در راستای پیشگیری از کشت گیاهان ممنوعه را تشریح کرد که شامل شناسایی و امحای اراضی آلوده، تعقیب قضائی مجرمان، ساماندهی وضعیت اقتصادی و فرهنگی مناطق آلوده، همکاری بیندستگاهی و آگاهیبخشی عمومی میشود.
هشدار پلیس درباره مخاطرات اجتماعی کشت گیاهان ممنوعه
در بخش دیگری از این نشست، سرهنگ دشتستانی، جانشین پلیس پیشگیری استان، با اشاره به تهدیدات اجتماعی ناشی از کشت گیاهان ممنوعه اظهار داشت: کشت این گیاهان همچنان تهدیدی جدی برای امنیت اجتماعی و سلامت عمومی است. برخی تلاش میکنند کشت شاهدانه را توجیهپذیر جلوه دهند، اما باید توجه داشت که مرز باریکی بین استفاده صنعتی و سوءاستفاده از مشتقات آن وجود دارد.
اقدامات انجامشده در استان خراسان جنوبی
حسنیمقدم، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی، با اشاره به کاهش چشمگیر کشت گیاهان ممنوعه در سال گذشته، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۳، کشت عمدهای از گیاهان ممنوعه در استان گزارش نشد و موارد محدود در باغویلاها و گلخانهها شناسایی و امحا شدند.
لزوم همافزایی برای مبارزه پایدار
در ادامه این نشست، ملکی، رئیس شورای اسلامی استان، از اجرای دورههای آموزشی هدفمند برای ارتقای آگاهی عمومی خبر داد و گفت: آموزش و اطلاعرسانی در مناطقی که بهصورت بالقوه در معرض کشت گیاهان ممنوعه هستند، باید جدی گرفته شود.
نخستین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۴ با هشدار جدی رئیسکل دادگستری استان درباره تبعات سهلانگاری در مقابله با کشت گیاهان ممنوعه برگزار شد؛ موضوعی که به گفته وی میتواند جایگاه ایران را در عرصه جهانی از پیشتاز مبارزه با مواد مخدر به متهم تغییر دهد.
در پایان این نشست، تمامی دستگاههای اجرایی استان مکلف شدند در چارچوب دستورالعملهای موجود، اقدامات هماهنگ، مستمر و مؤثری برای جلوگیری از گسترش کشت گیاهان ممنوعه و مقابله با تولید و توزیع مواد مخدر انجام دهند
انتهای پیام/۲۵۰
دیدگاهتان را بنویسید