به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مهدی مهرانگیز مدیرکل دادگستری استان بوشهر، بزرگمهر مدیرعامل ثبت اسناد و املاک و بخشیان دادستان عسلویه در مجتمع پالایشگاهی گاز پارس جنوبی برگزار شد. میدان گازی پارس جنوبی شامل ۲۵ فاز، ۳۹ سکوی سرچاهی و ۳۸۹ حلقه چاه است و شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی سیزده پالایشگاه در عسلویه و کنگان دارد.
در ابتدای این نشست اسعدی جانشین مدیرعامل شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی و معاون سایت دو مجتمع در سخنانی گفت: ایران در زمینه منابع گازی رتبه دوم دنیا (بعد از روسیه) و از نظر تولید رتبه سوم و از نظر مصرف رتبه چهارم را دارد. ما بعد از ایالات متحده، روسیه و چین بزرگترین نصرفکننده دنیا هستیم و میزان مصرف ما بالاتر از استانداردهای جهانی است. مخزن پارس جنوبی بزرگترین مخزن گازی کشور است و از قبل از انقلاب این مخزن کشف شد و قطریها ۱۲ سال زودتر از ما تولید گاز را شروع کردند. در حال حاضر ما ۷۳ درصد گاز طبیعی کشور را از این مجتمع تامین میکنیم و پتروشیمیهای منطقه ۷ وراکشان را از اینجا تامین میکنند. به دلیل نقشی که این مجتمع داشته همواره مورد توجه تمام مقامات کشور بوده است.
وی افزود: وزارت نفت متولی طرح توسعه و احداث و کنترل مجتمع است. شرکت مجتمع گازی پارس جنوبی زیرمجموعه شرکت ملی گاز ایران محسوب میشود. ما طرح توسعه پالایشگاههای فارس جنوبی را در ۲۷ فاز داریم و در دو شهرستان عسلویه و کنگان فعال هستیم.
اسعدی درخصوص تعداد زیاد مشعلها در سطح شهر عسلویه توضیح داد: یکی از مسائل مهم ایمنی پالایشگاهها استفاده از مشعل یا فلر است، این مشعلها همواره باید روشن باشند و باید همواره یک حداقل فشاری در مسیر دودکش مشعل باشد تا شعله به داخل تاسیسات برنگردد. علل اصلی فلرینگ ناخواسته در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی در پالایشگاهها متفاوت است. نقص یا تقلیل استاندارد آلایندگی در طراحی پالایشگاهها و انتشار SO2، نواقص در زمان تحویل پالایشگاهها و… برخی از این دلایل است. تاثیر تحریمها در بروز فلرینگ ناخواسته و انتشار گاز SO2 در تمامی پالایشگاهها به چشم میخورد. البته در مواردی مواد مورد نیاز کنترل فلرینگ با استفاده از محصولات شرکتهای داخلی برطرف شده است.
وی با اشاره به عملکرد مجتمع گاز پارس جنوبی توضیح داد: از سال ۸۰ تا سال گذشته روند تولید ما افزایش و مشعل سوزی ما کاهش داشته است. با اضافه شدن پالایشگاههای جدید مشعلسوزی در منطقه افزایش یافت و بیشتر مشکل ما در پارس جنوبی به دلیل راهاندازی پالایشگاههای جدید است که البته در حال انجام برنامههایی برای کاهش مشعلسوزی هستیم. چشمانداز کاهش فلرینگ ویژهای داریم. در سال ۱۴۰۱، ۸.۷ میلیون متر مکعب در روز فلرینگ داشتیم که این آمار در سال بعد به ۶.۳ رسید و پارسال نیز به رقم ۵.۲ رسید و تلاش داریم امسال به رکورد ویژه ۲.۹ میلیون متر مکعب در روز برسیم.
رئیس کل دادگستری استان بوشهر در ادامه جلسه گفت: ۷۴ درصد گاز کشور در عسلویه و کنگان توضیح میشود و بوشهر در حقیقت قطب انرژی کشور است. ناترازیها و سرماهایی که در برخی شهرهای کشور داشتیم دیدیم که مردم با چه مشکلاتی مواجه شدند و تلاش ۱۶ در مجتمع گازی پارس جنوبی برای رفع این مسائل است. امروز وضعیت آلودگی بوشهر کاملا مشخص است، اما این مجموعه گازی حتی یک روز هم تعطیل نیست و من از همه عوامل و کارکنان این مجتمع بزرگ تشکر میکنم که در هر شرایط آب و هوایی این کار را زمین نمیگذارند.
وی افزود: بعد از سفر رئیس قوه قضائیه به استان بوشهر و شنیدن گلایههای مردم درخصوص افزایش آلایندگی دستورات ایشان برای کاهش آلایندگی صادر شد و حالا شاهد پیشرفت شرکتهای گازی در این خصوص هستیم. گازی که قبل از سفر رئیس قوه قضائیه روزانه ۸ میلیون مترمکعب از آن میسوخت، امروز نزدیک به نصف شده و به رقم ۵.۲ میلیون مکعب رسیده و این قول را هم به ما دادند که این روند کاهشی تا پایان سال ادامه داشته باشد و به رقم ۲.۹ میلیون مترمکعب در روز برسد. کاهش قلرینگ دغدغه های مردم را کم میکند. امسال که از سوی مقام معظم رهبری به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده من این نوید را به شرکتهای گازی میدهم که دادگستری تمام قد از شما در راستای کارهای قانونی حمایت میکند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید