×
×

رتبه پایین چهارمحال و بختیاری در احداث مسکن در بافت فرسوده

  • کد نوشته: 31294
  • ۳۱ فروردین
  • 1 بازدید
  • ۰
  • معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: طبق قانون برنامه، قرار بوده سال گذشته ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده ساخته شود که سهم استان حدود هزار واحد بوده و با عملکرد ۴۴ درصدی، کمتر از میانگین کشوری است.

    رتبه پایین چهارمحال و بختیاری در احداث مسکن در بافت فرسوده
    – اخبار استانها –

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، عبدالرضا گلپایگانی امروز در ستاد بازآفرینی استان اظهار کرد: استان‌های غرب کشور به‌ویژه چهارمحال و بختیاری به دلیل شرایط اجتماعی، اقتصادی و…، دچار عقب‌ماندگی‌هایی نسبت به میانگین کشوری شده‌اند.

    معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افزایش قابل توجه اعتبارات بازآفرینی استان، گفت: اعتبارات این حوزه نسبت به سال‌های گذشته چند برابر شده و این در شرایط محدودیت‌های مالی ملی، کار دشواری بود. البته این اعتبارات به تنهایی کافی نیست و اگر در کنار همت مردم، خیرین و مدیران توانمند استان قرار گیرد، می‌توان گرهی از مشکلات گشود.

    وی با مرور تاریخچه ورود موضوع بافت‌های فرسوده به ادبیات شهرسازی کشور، تصریح کرد: پس از زلزله بم در دهه ۸۰، لزوم توجه به بافت‌های فرسوده و آسیب‌پذیر در برابر حوادث طبیعی جدی گرفته شد. با تعیین سه شاخص، شناسایی بافت‌های فرسوده در دستور کار شهرداری‌ها قرار گرفت. ستاد ملی بازآفرینی شهری نیز با ریاست رئیس‌جمهور و دبیری وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد تا اقدامات کالبدی و اجتماعی در کشور به صورت مشترک و هماهنگ پیش برود.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر اهمیت اقدامات مشترک و مشارکت همه‌جانبه نهادها در احیای بافت‌های ناکارآمد تأکید کرد و گفت: جلسات مستمر ستادهای بازآفرینی استان‌ها و شهرستان‌ها باید به طور منظم برگزار شوند. دبیر ستاد و استاندار محترم نقش کلیدی در انتقال مشکلات از سطح محلی به ملی دارند.

    وی با تأکید بر ضرورت اولویت‌دادن به بافت‌های فرسوده در تخصیص اعتبارات، خاطرنشان کرد: مراکز شهرها، استخوان‌بندی اصلی هر شهر را تشکیل می‌دهند و احیای آن‌ها می‌تواند هویت شهری را تقویت کرده و موجب افتخار شهروندان شود.

    گلپایگانی پروژه پیاده‌راه‌سازی خیابان ملت شهرکرد را یکی از اقدامات مهم در راستای بازآفرینی شهری دانست و افزود: این پروژه می‌تواند در پیوند با بازار تاریخی شهرکرد، به احیای هویت شهر کمک کند. البته مشارکت فعال مردم در این پروژه امری ضروری است. پیشنهاد می‌کنم دفتر تسهیلگری در این محل ایجاد شده و گفتگو با کسبه و ساکنین در دستور کار قرار گیرد.

    معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: ما تجربه‌های مشابهی در شهرداری تهران داشتیم و بارها دیده‌ایم که مشارکت مردم، ضامن موفقیت چنین پروژه‌هایی است. پیشنهاد می‌کنم برای پیاده‌سازی بهتر پروژه، نگرانی‌ها در خصوص ترافیک و تردد سواره نیز جدی گرفته شود.

    گلپایگانی، عملکرد استان چهارمحال و بختیاری در حوزه حاشیه‌نشینی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: این استان کمترین میزان حاشیه‌نشینی در کشور را دارد که این نتیجه فرهنگ مردم و مراقبت شهرداران است.

    وی همچنین با اشاره به پایین بودن عملکرد استان در اجرای برنامه تولید مسکن در بافت‌های فرسوده گفت: طبق قانون برنامه، قرار بوده سال گذشته ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده ساخته شود که سهم استان حدود هزار واحد بوده و با عملکرد ۴۴ درصدی، کمتر از میانگین کشوری است.

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تأکید بر ضرورت پیگیری موضوعات مربوط به اسناد مالکیت و اجرای طرح ویژه بافت تاریخی، تصریح کرد: برخی مشکلات مطرح‌شده مانند ابعاد سندها در زمان صدور پروانه اثرگذار هستند و باید در ستاد ملی با جدیت پیگیری شوند.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: با همراهی شهرداران، نهادهای محلی و مردم، می‌توان گام‌های موثری در راستای بهسازی شهرها و ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان برداشت. ما نیز در سطح ملی برای حمایت از این اقدامات آمادگی داریم.

    انتهای پیام/۷۵۴۰

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *