به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، هفته گذشته گلستان میزبان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی بود و با توجه به سبقه کشاورزی در این استان، خیلیها امیدوارند تا گره برخی از مشکلات این بخش مهم با تصمیماتی که در این سفر گرفته شد، باز شود.
گلستان با ۶۵۳ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۰ هزار هکتار باغ و سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی با نقشآفرینی در تولید ۱۵ محصول کشاورزی راهبردی و کسب جایگاه اول تا چهارم کشوری از جمله قطبهای کشاورزی ایران به شمار میرود.
براساس آمارهای موجود سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصول کشاورزی شامل زراعی، دامی، باغی و صید و ماهیان پرورشی در این استان تولید میکنند. تا جاییکه گلستان تامین کننده امنیت غذایی کشور به مدت ۳۶ تا ۴۰ روز است.
سهم بیش از ۳۵ درصدی بخش کشاورزی در اقتصاد و ۳۶ درصدی در اشتغال استان اهمیت این بخش را دوچندان کرده است. سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس یا هر مقام مسئول مرتبط به این بخش به استان صرفا نمیتواند گرهگشای مشکلات کشاورزی و بهره برداران باشد.
بازدید از سایت میگوی گمیشان، سد وشمگیر، سایت پسماند آق قلا، تعدادی از مجتمعهای کشاورزی، نشست با فعالان اقتصادی و بهره برداران بخش کشاورزی استان و جلسه جمعبندی که با حضور مسئولان استان برگزار شد، از جمله برنامههای کمیسیون کشاورزی بود که زمانی این حضور میتواند به نفع استان باشد که خروجی آن در ردیفهای بودجه و حل معضلات بخش کشاورزی دیده شود.
در همین باره رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهارکرد: اقتصاد گلستان بر پایه کشاورزی بوده و درآمد اغلب مردم این استان وابسته به همین بخش است.
رئیس مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حدود ۱۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور در گلستان تامین و تولید میشود و حدود ۴۰ روز از امنیت غذایی کشور برعهده این بخش است، ۱۱.۳ درصد تولید مرغ، رتبههای نخست در تولید محصولات راهبردی مانند گندم، جو، کلزا، سویا، برنج، سیب زمینی، مرکبات، میگو و غیره سبب شده این استان نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور داشته باشد.
وی افزود: با اینحال هنوز مشکلات زیادی در این بخش وجود دارد که در سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس به استان درباره آنها بحث و تصمیماتی گرفته شد. یکی از معضلات تاخیر در پرداخت پول محصول از سوی دولت بود که کمیسیون کشاورزی قول رفع این مشکل را با همراهی دولت دادند.
سنگدوینی گفت: قیمتگذاری گندم براساس کیفیت محصول، برق رسانی و ایجاد زیرساخت در سایت ۴ هزار هکتاری میگوی گمیشان، ایجاد کارخانه چغندرقند و کارخانه تولید کود فسفاته در استان، احیای خلیج گرگان، پرورش ماهیان در قفس، اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان برای علاج بخشی سد وشمگیر، پیش بینی اعتبار برای اسطیح اراضی پایاب سد بهارستان، تصمیم گیری برای بهبود وضعیت تالاب سدهای آلاگل، آجی گل و آلماگل، پیش بینی سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای جادههای بین مزارع، ایجاد آببندانها و اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری از مصوبههای مهم بود.
وی تصریح کرد: این مصوبهها که هرکدام میتواند منجر به بهبود وضعیت اقتصادی و کشاورزی استان شود در صورت عدم پیگیری راه به جایی نخواهد برد.
وی گفت: از این به بعد این وظیفه دستگاههای اجرایی لست که با حمایت و همراهی نمایندگان مجلس به دنبال اجرایی شدن این مصوبهها و جذب اعتبارات باشند.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید