هادی پاژخ در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر به تشریح اقدامات سازمان اوقاف و امور خیریه در حوزه پرورش ماهی در قفس و توسعه اقتصاد دریا محور در استان بوشهر پرداخت و از تحولات چشمگیر در این حوزه و افزایش ظرفیت تولید ماهی پرورشی در بندر رستمی استان بوشهر خبر داد.
۵۰۰۰ ظرفیت تولید ماهی پرورشی استان بوشهر
وی با اشاره به روند رشد ظرفیت تولید ماهی در قفس در سواحل استان بوشهر توسط سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: این پروژه در سال ۱۴۰۱ با ظرفیت یکهزار تن آغاز شد، این ظرفیت در سال ۱۴۰۲ به ۲ هزار تن و در سال ۱۴۰۳ به ۳ هزار تن تولید ماهی سیباس افزایش پیدا کرد و طبق برنامهریزیهای انجامشده، پیشبینی میشود که این ظرفیت تا نیمه اول سال جاری به ۵ هزار تن برسد.
مدیرعامل شرکت آبزیستان سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین اضافه کرد: تاکنون ۲ دوره برداشت ماهی از این پروژه انجام شده و فرآیند ذخیرهسازی و ساخت قفسها بدون توقف ادامه دارد.
نقش پروژه در امنیت غذایی و اشتغالزایی
پاژخ به اهمیت پروژههای پرورش ماهی در قفس در تأمین امنیت غذایی و اشتغالزایی اشاره کرد و افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه با استفاده از ظرفیتهای وقف و با هدف حل چالشهای مردم، بهویژه در زمینه اشتغالزایی و امنیت غذایی، فعالیت خود را در حوزه اقتصاد دریا محور گسترش داده است.
وی تأکید کرد: این پروژه بهعنوان یکی از طرحهای پیشرو در سطح کشور شناخته میشود و میتواند الگوی مهمی برای سایر استانهای ساحلی باشد.
ظرفیتهای مغفول اقتصاد دریا محور
مدیرعامل شرکت آبزیستان سازمان اوقاف و امور خیریه به اهمیت اقتصاد دریا محور و استفاده از ظرفیتهای موجود کشور اشاره کرد و افزود: ایران ظرفیت پرورش ۹۰۰ هزار تن آبزی در دریا را دارد، اما متأسفانه تاکنون کمتر از ۵ هزار تن تولید میکند و در این زمینه سازمان اوقاف تلاش کرده است با استفاده از ظرفیتهای مغفول، این شکاف را پر کرده و به برنامههای توسعهای کشور جامه عمل بپوشاند.
پاژخ با تأکید بر تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد دریا محور، پروژه پرورش ماهی در قفس سازمان اوقاف را نمونه موفقی از بهکارگیری ظرفیتهای ملی برای تحقق اهداف اقتصاد دریا محور و مقاومتی دانست و خاطرنشان کرد: این اقدام بزرگ سازمان اوقاف در استان بوشهر گامی بلند در جهت توسعه پایدار، تقویت اقتصاد دریا محور و ایجاد اشتغال در منطقه است. با برنامههایی که برای افزایش ظرفیت تولید آبزیان تعریف شده، انتظار میرود این پروژه در آینده نزدیک به یکی از شاخصترین طرحهای پرورش ماهی در قفس در کشور تبدیل شود.
برداشت ۲ هزار تن ماهی پرورشی در استان بوشهر و توسعه صادرات
وی با اشاره به برداشت بیش از ۲ هزار تن محصول از پرورش ماهی در قفس در ساحل خلیجفارس استان بوشهر در دورههای اخیر، اظهار داشت: ۲ هزار تن ماهی سیباس از طرح پرورش ماهی در قفس استان بوشهر برداشت شده که ضمن عرضه در بازار داخلی به صادرات آن توجه ویژه شده است صادرات برای ما از این جهت اهمیت دارد که علاوه بر تولید، بتوانیم در حوزه اقتصاد بدون نفت نیز ارزآوری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آبزیستان سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ماهی سیباس تولید شده در خلیج فارس به دلیل کیفیت بالا، در کشورهای حوزه خلیج فارس از جایگاه ویژهای برخوردار است.
تأمین پایدار و بازار مناسب
پاژخ با بیان اینکه این مجموعه قادر است در طول سال به طور مداوم ماهی سیباس را تأمین کند، گفت: ما در حال رسیدن به ظرفیت تولید ۵ هزار تن هستیم و قادر خواهیم بود به صورت پیوسته در طول سال، بازار را تأمین کنیم. این موضوع باعث شده که بازار بسیار خوبی داشته باشیم.
وی افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته، ظرفیت تولید ماهی در قفس استان بوشهر از ۵ هزار تا ۱۰ هزار تن در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت.
جوانان نخبه و خودکفایی در ساخت قفس
مدیرعامل شرکت آبزیستان سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه پروژه پرورش ماهی در قفس توسط شرکت آبزیستان با تکیه بر جوانان نخبه و متخصص ایرانی اجرا میشود، تصریح کرد: تمام مراحل از ساخت، مونتاژ، نصب و نگهداری قفسها در دریا توسط نیروهای بومی این منطقه انجام و در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد قطعات قفسها از داخل کشور تأمین و تولید میشود.
پاژخ با ذکر خاطرهای از سفر به ترکیه و مشاهده خرید قطعات پلیاتیلنی از ایران، تأکید کرد: ایران به خودکفایی در تولید قطعات قفسهای پرورش ماهی رسیده است.
غلبه بر چالشها و تولید واکسن اختصاصی
مدیرعامل شرکت آبزیستان وابسته به سازمان اوقاف، از تولید واکسن اختصاصی برای ماهی سیباس در خلیج فارس با همکاری موسسه رازی خبر داد و گفت: این دستاورد مهم، گامی بزرگ در جهت رفع چالشهای صنعت پرورش ماهی در قفس و افزایش کیفیت تولیدات داخلی به شمار میرود.
وی با اشاره به چالشهای موجود در صنعت پرورش ماهی در قفس، بیان کرد: شرکت آبزیستان با تعریف، تحلیل، تعدیل و رفع مشکلات، سعی کرده است این چالشها را به حداقل برساند که تولید واکسن مخصوص گونه سیباس برای خلیج فارس از جمله دستاوردهای این مجموعه است.
پاژخ تولید واکسن اختصاصی ماهی سیباس و افزایش ظرفیت تولید در شرکت آبزیستان اوقاف را نشان از عزم جدی این سازمان برای توسعه صنعت شیلات و خودکفایی در این حوزه دانست و تصریح کرد: این اقدامات، علاوه بر ایجاد اشتغال و ارزآوری، گامی مهم در جهت تأمین امنیت غذایی کشور به شمار میرود.
انتهای پیام/۱۹۰
دیدگاهتان را بنویسید