×
×

موضوع «حج و امت‌سازی اسلامی» ظرفیت‌های مغفول زیادی دارد

  • کد نوشته: 36592
  • ۱۱ اردیبهشت
  • 0 بازدید
  • ۰
  • معاون امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری گفت: موضوع «حج و امت‌سازی اسلامی» بسیار بکر و کم‌کار شده است و ظرفیت‌های مغفول‌مانده زیادی دارد.

    موضوع «حج و امت‌سازی اسلامی» ظرفیت‌های مغفول زیادی دارد
    – اخبار استانها –

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی، معاون امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری، در نشست هم‌اندیشی علمی «حج و امت‌سازی اسلامی» که با حضور جمعی از نخبگان حوزوی و پژوهشگران امروز به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری معاونت امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم برگزار شد با اشاره به دغدغه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نسبت به پیوند آموزه‌های حج با امت‌سازی اسلامی، از آغاز فعالیت علمی مشترک در این زمینه خبر داد و گفت: به پیشنهاد و تأکید حجت‌الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، قرار شد در هفته حج، این موضوع به‌صورت علمی مورد بررسی قرار گیرد.

    وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته در خصوص «امت اسلامی» کارهای زیادی انجام شده است، افزود: آنچه مغفول مانده، نسبت‌شناسی حج و آموزه‌های آن با امت‌سازی اسلامی است؛ موضوعی که با وجود ظرفیت‌های فراوان حج، کمتر به آن پرداخته شده و به همین دلیل، تصمیم گرفته شد کار مشترکی میان معاونت بین‌الملل و پژوهشکده حج و زیارت انجام شود.

    معاون امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری اظهار داشت: در جلساتی که با پژوهشکده حج و زیارت و همکاران علمی آن داشتیم، از جمله جناب آقای علیزاده و دیگر پژوهشگران، این موضوع مورد تأمل قرار گرفت و پس از آن توفیق حاصل شد که در خدمت حجت‌الاسلام والمسلمین رستم‌نژاد (رئیس جدید پژوهشکده حج و زیارت ) نیز باشیم. در این جلسات، مقرر شد با توجه به فرصت محدود، به‌جای برگزاری همایش رسمی، امسال نشست هم‌اندیشی با عنوان «حج و امت‌سازی اسلامی» برگزار شود تا مقدمات لازم برای همایش ملی یا حتی بین‌المللی در سال‌های آینده فراهم گردد.

    وی ادامه داد: تصمیم گرفتیم این موضوع را با پژوهشگران و همکاران علمی درمیان بگذاریم و از افرادی که توان ارائه سخنرانی علمی در مدت کوتاه دارند و می‌توانند چکیده مفصلی از ایده خود را مطرح کنند، دعوت کنیم. در این فرآیند، حدود ۳۰ نفر از پژوهشگران و همکاران اعلام آمادگی کردند.

    میراحمدی خاطرنشان کرد: پس از بررسی چکیده‌ها در جلسات متعدد و با تأکید بر اینکه هر سخنرانی باید حامل یک ایده خاص و قابل تبدیل به مقاله باشد، ۱۰ مورد از چکیده‌ها تأیید شد و قرار شد امروز ارائه شوند. 

    وی گفت: نکته مهمی که در این تجربه علمی مشخص شد، این است که موضوع «حج و امت‌سازی اسلامی» بسیار بکر و کم‌کار شده است و ظرفیت‌های مغفول‌مانده زیادی دارد. همچنین روشن شد که مجموعه‌های همکار، از جمله پژوهشکده حج و زیارت و کارشناسان معاونت بین‌الملل، از ظرفیت‌های علمی ارزشمند و غنی برخوردارند و این تجربه در صورت تکرار و توسعه، می‌تواند آثار علمی فاخر و عمیقی را در آینده رقم بزند.

    معاون امور بین‌الملل بعثه مقام معظم رهبری در پایان از همکاری اعضا در برگزاری این نشست تشکر کرد.

    انتهای پیام/.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *