نادرقلی ابراهیمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به وضعیت نابسامان پروژههای مسکن ملی در استان مرکزی گفت: در حال حاضر، استان مرکزی در زمینه مسکن ملی بسیار عقب است. به عنوان مثال، پروژه ۸۰۰ واحدی مسکن ملی در این استان تقریباً ۴ سال از زمان پیشبینیشده عقب مانده است.
وی افزود: علاوه بر این، متوسط پیشرفت پروژه ۸۰۰ واحدی مسکن ملی استان به کمتر از ۱۵ درصد رسیده است و بعد از چهار سال هنوز هیچ پیشرفت ملموسی در این پروژهها دیده نمیشود. ضمن اینکه، قانون جهش تولید مسکن باید بهگونهای طراحی شود که دولت به عنوان تسهیلکننده عمل کند، نه اینکه خودش به طور مستقیم به ساخت مسکن بپردازد. دولت باید تسهیلات، مصالح، زمین، زیرساختها، آب، برق، تلفن و دیگر دسترسیهای لازم را فراهم کند تا فرآیند ساخت مسکن تسریع شود.
ابراهیمی تصریح کرد: این وضعیت نشاندهنده ضرورت همکاری بیشتر دولت با بخش خصوصی و تسهیل روند تأمین مصالح و منابع مالی است. مسکن ملی در استان مرکزی نیازمند توجه و اقدام فوری است تا بتوانیم به اهداف قانون جهش تولید مسکن دست یابیم و اگر دولت بهطور جدی حمایتهای لازم را از پروژههای مسکن ملی انجام دهد، میتوان امیدوار بود که پروژهها به موقع به بهرهبرداری برسند و مشکلات مسکن در استان مرکزی برطرف شود.
.
چالشهای مسکن ملی و ترانزیت هوایی
نماینده اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح سوال از وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: سه سوال از خانم وزیر مطرح کردم؛ سوال اول درباره مسکن ملی اراک بود که پرسیدم چرا ۲۶ میلیارد تومان برای زمین دریافت شده، در حالی که طبق قانون نباید پول زمین گرفته شود، ضمن اینکه، این مبلغ باید در چارچوب مقررات قانونی و بدون فشار به مردم اخذ شود و در قانون، پیشبینی شده که دولت با همکاری و هماهنگی مناسب، به تأمین زیرساختها، مصالح، تسهیلات، و زمین برای پروژههای مسکونی کمک کند و این در حالی است که دولت نباید به طور مستقیم وارد ساخت مسکن شود.
ابراهیمی افزود: سوال دوم درباره قرارداد انتقال بار از کشورهای سیآیاس و چین از طریق دریای خزر به بندر امیرآباد و سپس به بندر جنوب شرقی کشور بود که این پروژه معادل پول نفت ارزش دارد و اینکه چرا این پروژه اجرایی نشده، در حالی که قزاقستان بندرش را ساخته و تجهیز کرده و ما هنوز بندر امیرآباد را تجهیز نکردهایم؟ و سوال سوم درخصوص ترانزیت هوایی از مرزهای ایران بود که درآمد آن میتوانست معادل پول نفت باشد، اما ترانزیت هوایی ما تقریباً صفر است.
ترانزیت هوایی ما تقریباً صفر است
وی تصریح کرد: تا الان جواب سوالاتم را پس نگرفتم. فعلاً چهار تا پنج امتیاز عملیاتی و توافقی گرفتهایم که یکی از این امتیازات این است که میلگرد موردنیاز پروژه تأمین شده؛ ۳۲ هزار تن میلگرد تأمین شده و مصالح کار آماده شده است. همچنین در خصوص سیمان نیز، تا هفته گذشته ۱۴۵ هزار تن سیمان به صورت پیشخرید و با قیمت ثابت تأمین شده است که در تالار بورس هم ثبت نشده که در این زمینه با وزیر اقتصاد صحبت کرده و نامه رسمی هم ارسال کردهام.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی ادامه داد: تأمین سیمان و میلگرد با قیمت دولتی و خارج از بورس بسیار مهم است. بعنوان مثال هزینه میلگرد برآورد شده حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است که این مبلغ برای پروژههای شهید سلیمانی نیز اهمیت دارد و در وامهای اول، دوم، سوم و چهارم (وامهای ۱۴۰، ۳۵۰، ۵۰۰ و ۵۰۰ میلیارد تومانی) جمعاً ۱۴۰ میلیارد تومان موردنیاز است.
ابراهیمی بیان کرد: با تأمین سیمان به قیمت ثابت دولتی، پروژههای مسکن ملی از افزایش قیمت مصالح در بازار آزاد مصون خواهند ماند و این اقدام میتواند در کوتاهمدت تأثیر مثبتی بر سرعت پیشرفت پروژهها داشته باشد که این اقدام میتواند علاوه بر جلوگیری از نوسانات قیمت، باعث کاهش هزینههای پروژهها و افزایش دسترسی به مصالح مورد نیاز برای ساخت مسکن شود.
پروژههای مسکن اوقافی با اصلاح وضعیت، به ارزش افزوده قابل توجهی میرسند
ابراهیمی با اشاره به وضعیت زمین های اوقافی اظهار کرد: زمینی که ابتدا اوقافی نبوده و در نتیجه بده بستانهایی، عنوان اوقافی گرفته است از حساسیت بالایی برخوردار است و اکنون ۲۰ هکتار از این زمینها زیر ساختوساز رفته و ۵۰ هکتار هم برای فضاهای عمومی در نظر گرفته شده است.
چرا ۲۶ میلیارد تومان برای زمین دریافت شده درحالیکه طبق قانون نباید پول زمین گرفته شود
وی افزود: اگر بتوانیم این زمینها را از این وضعیت خارج کنیم و تعادل برقرار کنیم، ارزش واحدها دو یا سه برابر میشود که در این خصوص پیگیری هایی شده که امیدواریم هرچه سریعتر شاهد اتفاقات خوب در این بخش نیز باشیم.
ابراهیمی تصریح کرد: تأمین زمینهای آزاد از طریق صندوق ملی مسکن در دستور کار مجلس قرار گرفته است که این اقدامات میتواند زمینهساز احداث ساختمانهای مسکونی در مناطق مختلف باشد و به تأمین مسکن برای خانوارهای نیازمند کمک کند. ضمن اینکه، لزوم استفاده بهینه از منابع مالی و بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود در توسعه مسکن مورد تاکید است که این مهم، پاسخگویی بیشتر مسئولان به مردم را می طلبد.
پروژههای مسکن نیازمند وامهای دهک پایین و حمایتهای دولت
نماینده اراک، خنداب و کمیجان با اشاره به ضرورت حمایت از بخش مسکن در استان مرکزی اظهار کرد: باید فرصتهایی برای دریافت زمینهای آزاد صندوق ملی مسکن ایجاد کنیم تا برای برخی سیستمهایی که مشکلات مالی دارند، استفاده شود. بعنوان مثال، زمینهایی به بهداشت و درمان یا دیگر حوزهها داده شود تا بدون پرداخت هزینه زمین، پروژههای عمرانی خود را انجام دهند یا از طریق تهاتر تأمین شود.
ابراهیمی افزود: پروژههای ۸۱۲ واحدی، ۹۶۰ واحدی و ششصد واحدی کوثر، سه پروژهای هستند که باید برای آنها وامهای دهک پایین دیده شود. همچنین در بحث فروش زمین هم به این نتیجه رسیدیم که بخشی از نقدینگی از محل فروش اراضی تأمین شود.
وی تصریح کرد: قرارداد فروش زمین که در ابتدا متری ۳ میلیون تومان بود، اکنون به ۱۵ میلیون تومان رسیده است و چون دولت پول کافی برای ساخت ندارد، بنابراین مقرر شده که بخشی از زمینهای فروخته شده به صندوق ملی مسکن واگذار شود تا صندوق، پول آن را به پیمانکاران پرداخت کند و فاصله قیمتی از این طریق جبران شود.
انتهای پیام/۷۱۱/
دیدگاهتان را بنویسید