×
×

ارز ترجیحی به ضرر تولیدکننده است

  • کد نوشته: 40679
  • ۱۹ اردیبهشت
  • 2 بازدید
  • ۰
  • وزیر جهاد کشاورزی، گفت: ارز ترجیحی به ضرر تولیدکننده است و ما اطمینان داریم هر جا ارز ترجیحی باشد، رقابت با تولیدکننده داخلی است.

    ارز ترجیحی به ضرر تولیدکننده است
    – اخبار استانها –

    به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، غلامرضا نوری قزلجه شامگاه پنجشنبه در نشست با فعالان بخش خصوصی کشاورزی در اتاق بازرگانی اردبیل، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی ۲ رقم جدید اتاوا و دوناتا را در محصول سیب‌زمینی عرضه کرده که قطعا ورود آن به عرصه تولید استان اردبیل نیز تحولی جدی در بخش کشاورزی به ویژه سیب‌زمینی رقم خواهد زد.

    وی با قدردانی از تلاش و همت اتاق بازرگانی در همراهی فعالان بخش خصوصی و بیان دیدگاه آنها در پیگیری مطالبات جدی و رفع دغدغه‌ها و مشکلات، افزود: در سفرهای استانی سعی داریم بیشترین وقت خود را صرف دیدار و نشست با فعالان بخش خصوصی و تولیدکنندگان بگذاریم تا در حد وسع و توان شنونده دغدغه آنها بوده و گامی جدی در مطالبات آنها انجام دهیم.

    وزیر جهاد کشاورزی شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، ستاد تسهیل و حمایت قضایی را ظرفیتی بی‌نظیر در حل مشکلات سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی اعلام کرد و گفت: در استان اردبیل نیز با حمایت و همراهی مسئولان این جلسات شرایط خوبی را در حل مشکلات تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی به وجود آورده است.

    نوری قزلجه تصریح کرد: ما از حقابه تمامی مناطق کشور صیانت کرده و این حقابه را در بهره‌برداری کشاورزان محفوظ می‌دانیم، اما بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی برداشت آب بر اساس سهم تعریف شده است و هر منطقه و استانی بر اساس توان بهره‌برداری می‌تواند از آب حوزه‌‌های مشترک برداشت کند.

    وی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی در این زمینه دغدغه‌ها و نگرانی‌هایی را برای بهره‌برداران بخش کشاورزی به وجود آورده، در حالی که ما حقابه استان‌ها را مورد تاکید و توجه قرار داده و به دنبال تضییع حقوق استان‌ها در بهره‌مندی از حقابه مسلم نیستیم.

    وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به اینکه در کشور شرایط خشکسالی حاکم شده و آب کمتری داریم، پس بهتر است به دنبال مصرف بهینه آب باشیم و از قطره قطره منابع آب به بهترین شکل استفاده کنیم.

    نباید سفره‌های مردم در تکانه‌‌های اقتصادی متزلزل شود 

    نوری قزلجه بیان کرد: ارز ترجیحی به ضرر تولیدکننده است و بنده با اطمینان اعلام می‌کنم هر جا ارز ترجیحی می‌دهند، رقابت با تولیدکننده داخلی است.

    وی در ادامه یادآور شد: ما اجازه نمی‌دهیم تا سفره معیشت مردم در تکان‌های اقتصادی متزلزل شود، بلکه بهتر است در تخصیص ارز تولیدکننده واقعی مورد حمایت و توجه قرار گیرد و برخی سخت‌گیری‌ها و محدودیت‌ها در این بخش از بین برود.

    وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: البته برخی محدودیت‌ها به دلیل تحریم‌ها است و برخی نیز به دلیل تخصیص ارز است که انتظار می‌رود با حل مشکلات در این بخش  قیمت واقعی کالاها در بازار عرضه را شاهد باشیم.

    نوری قزلجه تصریح کرد: در حال حاضر کارخانه‌های آرد کشور با ۳۰ درصد ظرفیت تولید می‌کنند، اما اگر بستر صادرات فراهم آید، بسیاری از این کارخانه‌‌ها با ظرفیت مناسب فعالیت کرده و امکان تولید برای آنها فراهم می‌‌آید.

     افزایش توزیع ۵۵ درصدی کود در کشور 

    وزیر جهاد کشاورزی به مصوبه اخیر هیئت دولت در نرخ‌گذاری شیر، مرغ، تخم مرغ و روغن خام اشاره کرد و گفت: قرار است از هفته آینده این محصولات با نرخ جدید و بر اساس مصوبه هیئت دولت در بازار عرضه شوند.

    وی ضرورت تکمیل پایاب سد خداآفرین تا ۴۲ هزار هکتار را یادآور شد و افزود: ما در توزیع کود اوره مشکل چندانی نداریم و مشکل به وجود آمده در اوایل سال نیز مربوط به عدم تولید کود اوره به دلیل کمبود گاز در بهمن ماه و اسفندماه بوده است.

    وزیر جهاد کشاورزی از افزایش ۵۵ درصدی توزیع کود در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: با همراهی کارخانه‌های پتروشیمی تولید کود افزایش یافته و ما ۱۰ هزار تن روزانه تولید و صادرات این محصول را شاهد هستیم.

    نوری قزلجه اضافه کرد: ما نیز معتقدیم قطعی برق در حوزه کشاورزی به ویژه فعالیت چاه‌های کشاورزی باید برطرف شود که با وزارت نیرو رایزنی‌هایی را انجام دادیم تا اهمیت این بخش و تاب‌آوری کمتر آن را در قطعی برق یادآور شویم.

    وی بیان کرد: در کنار این امر باید از هم اکنون به توسعه پنل‌های خورشیدی و راه‌‌اندازی نیروگاه‌های کوچک تدبیری بیندیشیم تا در سال‌های آینده مشکلات در این حوزه به حداقل برسد.

    وزیر جهاد کشاورزی از پیگیری‌ها برای حل مشکل پیمان‌سپاری ارزی در صادرات محصولات کشاورزی خبر داد و یادآور شد: عمده صادرات در بخش محصولات گلخانه‌ای است که قطعا پیگیر حل مشکلات و موانع صادراتی در این حوزه هستیم.

    نوری قزلجه مزایای تولید محصولات گلخانه‌ای را یادآور شد و عنوان کرد: مصرف آب در تولید این محصولات ۶ مرتبه پایین‌تر از تولید در فضای آزاد است و تولید محصول نیز ۶ برابر سایر بخش‌ها است.

    وی به روابط حسنه ایران با جمهوری آذربایجان اشاره کرد و گفت: توافقات اخیر بین ایران و جمهوری آذربایجان در حال پیگیری است و بنده در بخش کشاورزی مصوبات سفر اخیر رئیس جمهور را پیگیر هستم تا موانع صادراتی نیز برطرف شود.

    انتهای پیام/۱۳۱/

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *