به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، شبکههای آبرسانی بر سه قسمت مدرن، نیمه مدرن و صنایع تقسیم می شود که بر اساس ماده واحد قانون تثبیت آب بهاء زراعی مصوب سال ۱۳۶۹ مجلس شورای اسلامی و بر اساس دو پارامتر میزان محصول در هکتار و میزان قیمت محصول در مزارع، قیمت آب بهای کشاورزی در شبکههای سنتی و مدرن و نیمه مدرن تهیه و مشخص می شود.
امسال با توجه به قیمت اعلام شده از طرف آب منطقهای نرخ نسبت به سال قبل ۱۱۹ درصد افزایش داشته است که این قیمت اعلامی شوک شدیدی را در میان کشاورزان ایجاد کرده بود؛ این قیمت اعتراضات شدید کشاورزان را در پی داشته و باعث شد فرمانداران شهرهای مازندران هم دست به کار شده و این اعتراضات را به گوش مسئولان و استاندار برسانند.
امیررضا توکلی کشاورز بابلی به تسنیم گفت: چند روز قبل برای دریافت کود مراجعه کرده بودم که یکی از دوستانم که زمین کشاورزی دارد گفت: قیمت آببها به بالای ۹ میلیون تومان در هکتار رسیده و برای ما که شبکه غیرمدرن داریم به بالای ۶ میلیون تومان افزایش پیدا کرده که با شنیدن این مبلغ واقعا خشکم زد.
کشاورز دیگری بیان کرد: ما کشاورزان با افزایش کود و سم هنوز در شوک قیمت کود ماندهایم و حالا با این افزایش واقعا کار کشاورزی دیگر مقرون به صرفه نیست قیمت کارگر هم به روزی یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است.
کشاورز ساروی با گلایه از مسئولان افزود: چرا دولت مستقیم با خود کشاورز طرف نمی شود؟ چرا ما برای تهیه تمام لوازم کشاورزی باید با دلالان طرف حساب باشیم؟ الحمدالله الان تمام کشاورزان تحصیل کرده و باسواد هستند. دولت باید به داد کشاورز برسد تا انگیزه کافی برای ادامه کار داشته باشد.
با توجه به شرایط حال حاضر و نگرانی و سختی کار خیلی از اطرافیان ما در حال تغییر کاربری و تغییر شغل هستند.
وی گفت: الان دولت کاری کرده که پول سود در دلالی باشد من ۳۶ سال سن دارم و بیشتر هم سن و سالهای من در حال دلالی هستند. کار کشاورزی با این نرخهای که دولت اعلام میکند به صرفه نیست.
پیگیر ماجرا آب بها از فرماندار ویژه شهرستان بابل هم میشویم که به محض اعتراض کشاورزان در این موضوع ورود کرده است.
میرتبار گفت : با دستور اکید استاندار قیمت آب بهای کشاورزی تعدیل خواهد شد.
میرتبار در این خصوص اظهار داشت: با بالا رفتن نرخ آب بهای کشاورزان در سال جاری این موضوع در دستور کارقرار گرفت و با پیگیریهای صورت گرفته و دستور ویژه استاندار محترم مقرر شد قیمت تعیین شده که اعتراضات کشاورزان را در پی داشته تعدیل شود تا کشاورزان شهرستانها پرداختی کمتری نسبت به نرخ تعیین شده داشته باشند.
میرتبار با بیان اینکه، باید با تدبیر راهکارهای لازمی که قابل پیگیری باشد جلو ببریم تا بتوانیم مشکلات کشاورزان را حل کنیم افزود : همه باید با وحدت و انسجام کشاورزان زحمت کش را در تولید محصولات بیشتر و خودکفا کردن کشور از محصولات کشاورزی یاری نماییم.
فاطمه محبوبی عضو هیات مدیره شرکت آب منطقه ای مازندران هم، به تسنیم گفت: باید توجه داشته باشیم که نرخ آببها بر اساس قانون ثبت آب بهای زراعی که در سال ۶۹ مصوب شد و بر اساس قیمت پایه مزرعه و شرایط بازار که کارشناسان ما محاسبه می کنند مشخص میشود.
محبوبی افزود: در سال جاری با افزایش ۱۱۶ درصدی نرخ آب بها مواجه بودیم که این رشد به دستور استاندار مازندران برای شبکههای مدرن و همچنین شبکه های غیر مدرن بسیار کاهشی شد.
این عضو هیات مدیره شرکت آب منطقهای عنوان کرد: این کاهش برای شبکه های غیر مدرن از ۶ میلیون تومان به ۵میلیون و دویست هزار تومان و برای شبکههای مدرن از ۹ میلیون و سیصد هزار تومان به ۷میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است. البته سایر شبکهها نیز به تناسب کاهش داشته اند.
محبوبی تاکید کرد: همه این اقدامات و تعدیل قیمت در جهت حمایت از کشاورزان زحمت کش و تسهیل در معیشت آنها صورت گرفت.
وی افزود: ایجاد چنین تغییراتی نقش مهمی را در حفظ تعادل اقتصادی و بهبود تولیدات بازی خواهد کرد. هر چند این تغییرات به نظارت مستمر نیازمند است تا کشاورزان را در شکوفایی بیشتر مساعدت نماید.
انتهای پیام /.
دیدگاهتان را بنویسید