×
×

خراسان شمالی گرم‌تر شد/ خطر بحران آب جدی است

  • کد نوشته: 45466
  • ۲۸ اردیبهشت
  • 0 بازدید
  • ۰
  • مدیرکل هواشناسی استان خراسان شمالی گفت: ارش‌های سال زراعی جاری در استان نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش چشمگیر ۴۶ درصدی همراه بوده و دمای هوا با افزایش یک درجه‌ای نسبت به سال‌های گذشته، نشانه‌های بروز خشکسالی را تقویت کرده است.

    خراسان شمالی گرم‌تر شد/ خطر بحران آب جدی است
    – اخبار استانها –

    نوربخش داداشی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت:  بر اساس تازه‌ترین آمار منتشرشده توسط اداره کل هواشناسی خراسان شمالی، بارش‌های سال زراعی جاری در استان نسبت به میانگین بلندمدت با کاهش چشمگیر ۴۶ درصدی همراه بوده و دمای هوا با افزایش یک درجه‌ای نسبت به سال‌های گذشته، نشانه‌های بروز خشکسالی را تقویت کرده است.

    وی افزود: از ابتدای سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، میانگین بارش تجمیعی استان ۱۱۹.۹ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت ۲۲۱.۲ میلی‌متر، حدود ۴۵.۸ درصد کاهش داشته است. او افزود: تنها ۴۶.۴ درصد از متوسط بارش سالانه آبی برای استان محقق شده است.

    داداشی ادامه داد: بر پایه همین آمار، همه نقاط استان شاهد کاهش بارندگی نسبت به میانگین سال‌های قبل بوده‌اند؛ این موضوع در شهرستان‌های شیروان، راز و جرگلان، شمال بجنورد، فاروج، اسفراین و شرق مانه و سملقان ملموس‌تر است.

    مدیرکل هواشناسی استان خراسان شمالی همچنین به روند افزایشی دما اشاره کرد و گفت: میانگین دمای استان، از ابتدای سال آبی تا پایان اردیبهشت، ۸.۷ درجه سلسیوس ثبت شده که نسبت به میانگین بلندمدت (۷.۶ درجه)، رشد ۱.۱ درجه‌ای را نشان می‌دهد. همزمانی کاهش بارش و افزایش دما، نگرانی‌ها درباره وقوع خشکسالی‌های هواشناسی را در منطقه دوچندان کرده است.

    داداشی با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف در شرایط کنونی هشدار داد: چنانچه این روند استمرار یابد، استان با بحران آب در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خانگی مواجه خواهد شد و لذا اتخاذ تدابیر فوری برای مدیریت منابع آب ضرورت یافته است. میانگین بارش سال زراعی جاری  ۱۱۹.۹ میلی‌متر  بود.کاهش نسبت به میانگین بلندمدت  ۴۵.۸ درصد و میانگین دمای سال زراعی جاری  ۸.۷ درجه سلسیوس بوده است. هم‌چنین افزایش دما نسبت به میانگین گذشته ۱.۱ درجه است.

    انتهای پیام/۳۱۱/.

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *