حسن قاسمپور، مدیرکل حفاظت محیطی زیست استان اردبیل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل، اظهار داشت: طرح احیای تالاب نئور که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده بود، بعد از چهار سال ارزیابی به اتمام رسیده و امروز شاهد احیای کامل این تالاب هستیم.
وی افزود: این پهنه آبی طبیعی با ۴۲۰ هکتار وسعت با ورودی میهمان ناخوانده هرزماهی کاراس کدر شده بود و حتی در آستانه تالاب شدن قرار گرفت.
مدیرکل حفاظت محیطی زیست استان اردبیل با بیان اینکه پیشرفت ورود گونه کاراس سبب شد تا تالاب هر ساله شرایط حادتری را تجربه کند، گفت: به همت محیط زیست ۱۲ ساله احیای این تالاب آغاز شد و با مشارکت دوستداران حفاظت محیط زیست، جوانان و نیروهای بومی و محلی زندگی دوباره به نئور بازگشت.
قاسمپور از تورریزی برای جمعآوری ۱۱۰ هزار تن ماهی کاراس خبر داد و تصریح کرد: ۱۶۳ هزار متر مربع تورریزی با اقدامات جهادی محیط زیست انجام شد که در هر تور ۴۰۰ متری، یک تا ۱.۵ تن ماهی کاراست جمعآوری شد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: بعد از سه سال تلاش روزنه امید با نمایان شدن گونه شاخص میگوی گاماروس که بومی تالاب نئور است، روشن شد و ما امروز در بستر طبیعی اردک ماهی کار را به پیش میبریم.
مدیرکل حفاظت محیطی زیست استان اردبیل از بازگشت اردک آنگور به تالاب نئور خبر داد و اضافه کرد: با حفظ و احیای شرایط موجود، پایداری نئور را تضمین کرده و اجازه نمیدهیم تا تالاب توسط گونههای مهاجم به سمت نابودی برود.
قاسمپور بیان کرد: امروز آب این دریاچه شفاف شده و به حالت قبلی بازگشته و نباید اجازه دهیم آثار زیست محیطی مخرب، تالاب نئور را دچار چالش کند.
انتهای پیام/۱۳۲/
دیدگاهتان را بنویسید