به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد،حسین مسکرانی امروز در مراسم افتتاحیه اوقات فراغت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد خراسان رضوی با عنوان «مسجد، کانون نشاط» در سالن جلسات فرهنگسرای رسانه برگزار شد، با اشاره به شرایط خاص روزهای اخیر کشور، از جمله تحرکات رژیم صهیونیستی و سیاستهای مداخلهجویانه آمریکا، اظهارکرد: در روزهایی که کشور با اتفاقات پیچیده و حساسی روبهروست، انسجام، همدلی و حضور موثر مردم در صحنه، خود نشانهای از اقتدار و هویت اسلامی ماست. در این میان، کانونهای فرهنگی هنری مساجد نقشی محوری در تقویت این همبستگی ایفا میکنند.
وی با اشاره به پخش کلیپی در شب عاشورا و محتوای فرهنگی آن، افزود: بیان هنرمندانه مفاهیم ارزشی از طریق گروههای سرود، مداحی و دیگر اشکال هنر دینی، مؤثرترین شکل جهاد تبیین است. این فعالیتها در کنار تلاشهای شبانهروزی نیروهای نظامی و امنیتی، امنیت فرهنگی جامعه را نیز تضمین میکند.
دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید بیش از پیش بر مشترکات وحدتآفرین میان اقشار مختلف جامعه تأکید کنند، خاطرنشان کرد: ایران امروز در جایگاه مرکز ثقل جهان اسلام و تشیع قرار دارد و توجه به عناصر ایرانیت و اسلامیت در کنار هم، فرصتی بینظیر برای تقویت گفتمان دینی و ملی ما فراهم کرده است.
مسگرانی، با تقدیر از تمامی دستاندرکاران فرهنگی و هنری حاضر در مساجد، گفت: مساجد سنگرهای مقدسی هستند که با تکیه بر فرهنگ، هنر و تربیت، آرامش و امید را در جامعه نهادینه میکنند.
کانونهای فرهنگی مساجد، بستر جذب نوجوانان به مسجد و جامعهپذیری دینی
فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون ویژه بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد نیز، با تاکید بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی و هنری در جذب نسل نوجوان و جوان، اظهار داشت: تجربه و پژوهشهای گذشته نشان میدهد که بیشترین انگیزه و علاقه نوجوانان برای حضور در مساجد، از طریق برنامههای هنری، فرهنگی و اجتماعی ایجاد میشود و همین مسیری است که کانونهای فرهنگی مساجد امروز با جدیت در حال پیمودن آن هستند.
وی افزود: سالها پیش، در پژوهشی که بر روی مخاطبان مساجد انجام شده بود، مشخص شد که جذابترین عامل برای جذب نوجوانان، برنامههای متنوع و خلاقانه فرهنگی است؛ شما امروز همان مسیر را با انگیزهای مضاعف ادامه میدهید و این بسیار ارزشمند است.
سلیمی با تأکید بر نقش هنر در تربیت نسل آینده، اظهار کرد: هر زمان هنری در خدمت ارزشهای دینی و اجتماعی قرار گیرد، میتواند مسیر زندگی یک کودک یا نوجوان را تغییر دهد. خادمان امام رضا (ع) تنها در صحن و حرم نیستند؛ کسی که خالصانه در مسجد، نوجوانی را با فرهنگ اهلبیت آشنا میکند نیز خادم آقاست.
عضو شورای شهر مشهد با اشاره به نقش محوری مساجد در مقابله با آسیبهای اجتماعی و فرهنگی روز، بهویژه در فضای مجازی و حوزههای نوین تکنولوژی گفت: ما در شهرداری مشهد، معاونت هوش مصنوعی را برای ورود دقیقتر به دنیای رسانه و تولید محتوای هدفمند برای نسل جدید راهاندازی کردهایم. باید از این ظرفیتها در کانونهای فرهنگی نیز بهره گرفت و بچهها را به خلق محتوا و کسب مهارتهای نوین ترغیب کرد.
سلیمی همچنین از برنامهریزی شورای شهر برای عضویت نوجوانان در شوراهای اجتماعی محلات خبر داد و افزود: نوجوانان باید دیده شوند، شنیده شوند و در فرآیند تصمیمسازی محلات نقش داشته باشند. طراحی فضاهای شهری نیز باید پاسخگوی نیازهای این گروه سنی باشد؛ در حالی که اکنون بیشتر فضاهای شهری برای کودکان و بزرگسالان طراحی شده، جای خالی امکانات مناسب نوجوانان احساس میشود.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت بالای مساجد در ایجاد همبستگی ملی و دینی، تصریح کرد: ایران، با تمدن چند هزار ساله و پیشینه تشیع، امروز نیازمند پیوند عمیقتری میان هویت ایرانی و اسلامی است. کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نقش اساسی در تحقق این پیوند دارند و ما در مدیریت شهری در کنار آنها هستیم.
رئیس کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد در پایان، با تجلیل از فعالیتهای انجامشده در قالب سرود دختران، نهجالبلاغهخوانی، اردوهای فرهنگی و دیگر برنامهها، گفت:مساجد میتوانند پناه نسل نوجوان در مقابل هجمههای رسانهای و فرهنگی باشند. از همه فعالان کانونهای فرهنگی که خالصانه در این مسیر گام برمیدارند قدردانی میکنم. ما در شورای شهر و مدیریت شهری حامی این حرکت هستیم و برای توسعه آن در همه محلات و مناطق شهر آماده همکاری هستیم.
انتهای پیام/۲۸۲/.
دیدگاهتان را بنویسید