به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، سیدرضا صالحی امیری در بازدید از ساحل بندرگز با بیان اینکه سرمایهگذاری مؤثر، نیازمند طراحی هوشمندانه و انسجام نهادی است، اظهارکرد: تنها راهکار عملی برای توسعه زیرساختهای گردشگری در گلستان، جذب سرمایهگذاران بخش خصوصی است. اتکای صرف به منابع دولتی، ما را از مسیر پیشرفت بازمیدارد.
وزیر میراث فرهنگی با اشاره به ظرفیتهای مغفولمانده غرب استان، افزود: وزارت میراثفرهنگی آمادگی دارد همایش ملی سرمایهگذاری در گردشگری را پاییز امسال در گلستان برگزار کند تا با دعوت از سرمایهگذاران ملی، فصل جدیدی در تحول زیرساختی گردشگری این استان گشوده شود.
وی با تأکید بر اینکه این همایش باید به فرصتی برای تصمیمسازی در سطوح بالا بدل شود، بیان کرد: ضروری است استانداری گلستان، در هماهنگی با دستگاههای ذیربط، نسبت به تدوین بستههای سرمایهگذاری دقیق، شفاف، و مبتنی بر مشوقهای مشخص اقدام کرده و آنها را در کارگروههای تخصصی به تصویب برساند تا بستر برای ورود سرمایهگذاران هموار شود.
در ادامه این بازدید، عبدالجلال ایری نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ساحل بندرگز یکی از ظرفیتهای راهبردی و کمتر بهرهبرداریشده غرب گلستان است. اجرای طرح پارک خطی از بندرگز تا نوکنده میتواند به یک محور جذاب گردشگری تبدیل شود و نقش مهمی در جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه ایفا کند.
عضو مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی خواستار تعامل بینبخشی دستگاههای اجرایی استان برای تحقق این طرح شد و افزود: غرب گلستان ظرفیت تبدیلشدن به قطب گردشگری دریایی استان را دارد، مشروط بر آنکه نگاه سرمایهمحور و آیندهنگر بر مدیریت گردشگری منطقه حاکم باشد.
ساحل بندرگز با موقعیتی ممتاز در غرب گلستان، مناظر بکر طبیعی و پیوستگی زیستی با تالابها و جنگلهای شمال، یکی از ظرفیتهای کلیدی برای توسعه گردشگری پایدار، اقتصاد محلی و جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی محسوب میشود.
وزیر میراث فرهنگی در ادامه حضورش در بندرگز، از بنای تاریخی گمرک شهرستان بندرگز بازدید کرد؛ بنایی شاخص از دوران قاجار و پهلوی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و امروز در آستانه تحولی بنیادین برای بازآفرینی کارکردهای فرهنگی و اقتصادی آن قرار دارد.
فریدون فعالی با ارائه گزارشی از اقدامات انجامشده اظهارکرد: در سال ۱۴۰۳، برای مرمت این اثر تاریخی، مجموعاً ۴۰ میلیارد ریال اعتبار جذب شده که ۳۰ میلیارد ریال از منابع استانی و ۱۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی تأمین شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با تأکید بر نگاه توسعهگرا به کاربریهای آینده این مجموعه، افزود: در طرح احیای پیشنهادی، بخشی از این بنا به خانه خلاق صنایعدستی و بازارچه دائمی محصولات هنرهای سنتی شهرستان بندرگز اختصاص خواهد یافت و طبقه فوقانی نیز به موزه مردمشناسی با محوریت هویت تاریخی و فرهنگی منطقه تبدیل میشود.
وی با اشاره به تدوین طرح محتوایی مجموعه، بیان کرد: تکمیل این پروژه نیازمند تخصیص اعتبارات بیشتر در سطح ملی است و برآورد ما، نیاز به ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای بهرهبرداری کامل تا نیمه نخست سال آینده است.
سعید هراتی، فرماندار بندرگز نیز با حمایت صریح از این طرح، اظهارکرد: فرمانداری بندرگز آمادگی کامل برای همکاری در روند مرمت و بهرهبرداری از این اثر تاریخی را دارد و در سال مالی ۱۴۰۴، مبلغ ۸۰ میلیارد ریال برای توسعه این مجموعه در نظر گرفته شده است.
بنای تاریخی گمرک بندرگز که در زمینی به مساحت تقریبی ۳۵۰۰ مترمربع و زیربنایی در حدود ۴۹۵ مترمربع در دو طبقه ساخته شده، یکی از نمادهای برجایمانده از دوران قاجار و پهلوی است و با ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و معماری خود، میتواند به یکی از قطبهای گردشگری فرهنگی و اقتصاد خلاق در غرب استان گلستان تبدیل شود.
انتهای پیام/
دیدگاهتان را بنویسید