به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، ابراهیم مرادی شامگاه چهارشنبه در نشست بررسی راهکارهای توسعهای شهرستان سنندج که با حضور حسینزاده، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری که در سالن بهزیستی سنندج برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۳ هزار مدرسه با ۱۲ هزار و ۷۰۰ کلاس درس در استان دارد که ۳۰ درصد این تعداد کلاس و مدرسه در شهر سنندج است.
وی با اشاره به ۱۶ منطقه آموزشی و ۱۰ شهرستان در استان، افزود: متأسفانه ۶ شهرستان کردستان کمتر از نرم کشوری فضای آموزشی در اختیار دارد که برای جبران این وضعیت، نیازمند ۳۴۰ هزار مترمربع فضای آموزشی هستیم که ۳۰ درصد آن در سنندج است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان با ذکر اینکه ۱۰۰ هزار متر مربع فضای آموزشی در سنندج کسری داریم، تصریح کرد: این وضعیت ناشی از مهاجرت روستاها به شهر بوده است، ۲۳ درصد جمعیت روستایی در روستاها ساکن هستند در حالیکه ۴۳ درصد فضای آموزشی در اختیار دارند.
وی با بیان به اینکه البته اکثر فضاهای آموزشی در روستاهای استان ناکارآمد و نیازمند تخریب و بازسازی است، گفت: ۵۷ درصد مدارس در سطح شهرها واقع شده است در صورتی که پذیرای ۸۷ درصد جمعیت دانشآموزی هستند و همین مسئله باعث شده که ۲۰ درصد دانشآموزان شهری با کمبود فضای آموزشی مواجه هستند.
مرادی با اشاره به اینکه کسری فضای آموزشی مربوط به مناطق محرومی است که در مدارس مناطق و محدوده غیرقابل استفاده و غیراستاندارد و سکونتگاههای نامناسب شهری سکونت پیدا کردهاند، بیان کرد: از ۱۲۷۰۰ کلاس درس در استان، ۲۵۴۰ کلاس درس نیاز به تخریب و مقاوم سازی دارد که از این تعداد ۸۵۰ کلاس درس مربوط به شهرستان سنندج است.
وی عنوان کرد: برای جبران کسری ۳۴۰ هزار مترمربع فضای آموزشی ۵ هزار میلیارد تومان و تخریب و بازسازی مدارس کردستان نیز ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستان خاطرنشان کرد: جبران کمبود فضای آموزشی؛ ۴۵۰ کلاس درس تنها در بافت مسکونی مساکن مهر که اکثرا در حاشیه شهرها و ساکنان جزو اقشار بیبضاعت هستند، نیازمند ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.
به گفته وی، در قالب نهضت عدالت آموزشی احداث ۱۰۴۵ کلاس درس در استان تعریف شده که از این تعداد ۱۱۳ پروژه با ۶۵۳ کلاس درس شروع شده که در حال اجرا و ۶۹ پروژه هنوز شروع نشده و نیاز به مشارکت اجتماعی مردم و مسئولیتپذیری دستگاهها دارد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کردستان با اشاره به اینکه ۶۸ مدرسه کانکسی با ۲۰۸ کلاس درس در استان داشتیم که ۳۸ مدرسه تمام شده و اکنون ۳۰ مدرسه با ۸۹ کلاس درس باقی مانده است، عنوان کرد: ۲۱ مدرسه با ۲۵۸ کلاس درس تخریبی است. برای اجرا فاز نخست نهضت توسعه فضای آموزشی و اتمام پروژههای این حوزه در کردستان نیازمند ۷۰۰ میلیارد تومان و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه پروژههای آغاز نشده، نیاز داریم.
مرادی یادآور شد: در مجموع برای جبران کمبودهای این حوزه ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که ۳۰ درصد آن در شهر سنندج است.
انتهای پیام/۴۸۱/
دیدگاهتان را بنویسید