×
×

استاندار پاشه آشیل توسعه کردستان

  • کد نوشته: 73601
  • ۲ مرداد
  • 7 بازدید
  • ۰
  • دولت در استان کردستان در تقویت سرمایه اجتماعی ناموفق بوده است، اعتراض‌ها به عملکرد استاندار چنان شدت گرفته که از پزشکیان رئیس‌جمهور می‌خواهند تا تغییر استاندار به کردستان نیاید!

    استاندار پاشه آشیل توسعه کردستان
    – اخبار استانها –

    به گزارش خبرگزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، عبدالکریم حسین‌زاده برای تحول خواهان ایرانی، نمادی از امید در دولت پزشکیان است. او علاوه بر کُردها، بی‌گمان نماینده اهل سنت در کابینه نیز به شمار می‌رود. وانگهی گرایش اصلاح طلبانه او، حکم می‌کند که او را نماینده بخشی از این جریان در دولت بدانیم. به این فاکتورها باید اضافه کرد که نماینده جوانان و دهه شصتی‌ها در کابینه پزشکیان تلقی کنیم.

    اگر کسوت اداری او در جایگاه معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور  نیز به این زمینه اضافه شود، طیف مخاطب و پایگاه اجتماعی او، بخش زیادی از ایرانیان را پوشش می‌دهد. برپایه این تعلقات فکری و پایگاه  اجتماعی، سفر سه روزه اخیر حسین‌زاده به کردستان، او را با مسائل گوناگونی درگیر کرد که طبق سنت رایج سفرهای استانی، به متن مردم رفت و دیدارهای مردمی برگزار کرد و مهمترین بخش آن را باید دیدار با یاران پزشکیان خواند. چراکه در جریان این جلسه بود که خشم حامیان دولت در کردستان را برانگیخت و هرآنچه لازم از عملکرد انتقادی استاندار به او گزارش کردند.

    گرچه استاندار در این نشست حضور پیدا نکرد و رسانه‌های تحت مدیریت او ، آن را بایکوت کردند، اما منتقدان استاندار در این نشست تا توانستند اعتراض کردند و سیاست‌های دولت در کردستان را ناموفق و شکست خورده تفسیر کردند؛ نشستی که گمان می‌رود برای مقدمه‌سازی سفر دولت در چند ماه آینده به کردستان باشد، اما اعتراض‌ها به استاندار منصوب دولت چنان بود که از حسین‌زاده خواستند که به پزشکیان پیام ببرد تا تغییر استاندار به کردستان نیاید!

    به اعتراضات حامیان پزشکیان باید افزود که دولت در کردستان در تقویت سرمایه اجتماعی ناموفق بوده، به نارضایتی‌ها بعضا دامن زده و در مدیریت رسانه‌ها از انتقاد پذیری کوتاه مدت اولیه به تحمل و حذف لحن انتقادی رسانه‌ها روی آورده و منتقدان را به حاشیه برده است. به همین دلیل است که بخش زیادی از افکار عمومی توسط رسانه‌های خارجی تغذیه می‌شوند و بعضاً مرجع رسانه‌ای از کنترل دولت خارج شده است. نکته جالب و موازی با این مضوع این است که با این  وجود، دولت در کردستان نتوانسته چند رسانه‌ی غیر دولتی و سرمایه‌اجتماعی را با خود همراه کند. چنین است که شمار زیادی از نخبگان از او فاصله گرفته‌ و منتقدانش باور دارند که فاصله دولت-ملت در این استان ترمیم نشده و شکاف‌ها عمیق است.

    استاندار کردستان در مدت نزدیک به یک سال گذشته، شعار جوانگرایی در ماه عسل اولیه را عملاً ابتر و فراموش کرده و استانداری و مشخصاً دفتر و سیستم تبلیغات ناکارآمد او به باشگاه بازنشستگان تبدیل شده است.

    استاندار جوان مشورت‌های انتقادی را نمی‌پذیرد و اکنون همان درو می‌کند که خود کاشته است. این تجربه نشان می‌دهد که صرف جوان بودن و یا اهل سنت بودن نمی‌تواند مبنای تقویت سرمایه اجتماعی در استان کردستان باشد اما متأسفانه دولت از تعداد هفت گزینه بومی، هیچ‌یک را نپذیرفت و استانداری بی‌تجربه و غیربومی برای کردستان فرستاد که دستاوردش فرصت‌سوزی و نارضایتی عمومی است. 

    استاندار در جلسه دیدار ستاد پزشکیان با معاونش حضور پیدا نکرد و علیرغم حضور حسین‌زاده در بانه، اجازه نداد جشن افتتاح پایان گازرسانی برگزار شود. در حالی که روز بعد خود شخصاً عازم بانه شد تا همچنان امکان بازی‌های پوپولیستی وجود داشته باشد. حتی نوع تشریفات و استقبال از معاون رئیس جمهور به‌گونه‌ای بود که برای بسیاری از ناظران محلی سؤال ایجاد کرده است!

    بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد که سخن یاران پزشکیان در حضور معاون او در کردستان گزافه و بیهوده نیست، چراکه با این رویکرد و بی‌تفاوتی ناشی از عدم شناخت نسبت به مطالبات مردم، سرمایه اجتماعی و توسعه، دیگر بار جذب اعتماد مردم کردستان و آوردن آنها به پای صندوق‌های رأی آسان نیست.

    انتقاد اصلاح‌طلبان کردستان از عملکرد استاندار‌؛ درخواست عزل ‌داریم

    یادداشت از: فیض‌الله پیری، روزنامه‌نگار

    انتهای پیام/۴۸۱

    اخبار مشابه:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *