×
×

چرا آب فلاش تانک قطع نمی شود؟

اصول اولیه نحوه کار توالت در ۸۰ سال گذشته تغییر چندانی نکرده است.
چرا آب فلاش تانک قطع نمی شود؟

پس از سیفون کشیدن، آب مخزن توالت را پر می‌کند و یک شناور را بالا می‌برد که وقتی به سطح خاصی می‌رسد، آب را قطع می‌کند. یک اهرم دریچه را باز می‌کند تا سیفون کشیده شود و وقتی سطح آب پایین می‌آید، دوباره به جای خود برمی‌گردد.

بنابراین، جای تعجب نیست که ما هنوز هم هر از گاهی با مشکلات رایج سیفون و فلاش تانک مواجه می‌شویم. گاهی اوقات سیفون به اندازه کافی قوی نیست، توالت مدام کار می‌کند و یا کاسه توالت پر نمی‌شود. اما در این مقاله به این موضوع می‌پردازیم که چرا آب فلاش تانک اهرمی یا دکمه ای قطع نمی‌شود؟

فلاش تانک چیست؟

فلاش تانک یک مخزن بزرگ برای ذخیره آب است که پشت توالت‌های فرنگی و توالت‌های ایرانی به صورت توکار یا روکار نصب می‌شود. وظیفه فلاش تانک یا سیفون، تخلیه آب با فشار بالا برای شست‌وشو و نظافت توالت است. هنگام عیب‌یابی و تعمیر یا خرید فلاش تانک، بهتر است با اجزای مختلف آن آشنا باشید. بخش‌های اصلی یک فلاش تانک عبارتند از:

  • مخزن اصلی: آب در این مخزن ذخیره می‌شود و یک لوله پر کردن آب در آن وجود دارد. این مخزن با شیر آب و لوله اتصا‌ل‌دهنده کف، به پشت توالت وصل می‌شود.
  • فلاپر یا دریچه: درون مخزن قرار دارد و آب را به خارج از مخزن هدایت می‌کند. این دریچه با یک زنجیر به اهرم یا دسته فلاش تانک وصل می‌شود. وقتی اهرم را می‌کشیم یا دکمه فلاش تانک را در فلاش تانک دکمه ای می‌زنیم، فلاپر آزاد می‌شود و آب جاری می‌گردد.
  • شناور یا فلوتر: شناور به لوله پر کردن آب وصل است. این قطعه وظیفه کنترل سطح آب در مخزن را به عهده دارد.

چرا آب فلاش تانک قطع نمی شود؟

وقتی آب از فلاش تانک خارج می‌شود یا یکی از اجزای داخل توالت نشتی دارد، توالت به کار خود ادامه می‌دهد. عموما، این مشکل ناشی از نشتی فلاپر یا دریچه، نقص در شناور یا فلوتر یا لوله سرریز با اندازه نادرست است. به طور کلی، رایج‌ترین علل قطع نشدن آب در فلاش تانک عبارتند از:

مشکل آب بندی فلاش تانک و واشرها

ابتدا باید آب بندی را چک کنید. اگر واشر آب بندی خراب شده باشد، باید فورا آن را تعویض کنید. البته شاید اگر واشر را سفت کنید، خیلی ساده مشکل هم حل شود.

نشتی فلاش تانک

ممکن است فلاش تانک شما نشتی داشته باشد و مشکل هم از همین باشد. برای اینکه مطمئن شوید، می‌توانید از جوهر استفاده کنید. کمی جوهر در مخزن آب فلاش تانک بریزید. حدود سه تا چهار ساعت صبر کنید و سپس بررسی کنید که سنگ توالت رنگی شده است یا خیر. اگر فلاش تانک نشتی داشته باشد، باید ردی از جوهر را روی سنگ توالت ببینید.

عدم تخلیه آب در فلاش تانک

آیا هنگام بررسی فلاش تانک، متوجه شدید که آب به درستی تخلیه نمی‌شود؟ اهرم و شناور بخش‌هایی هستند که در پروسه تخلیه آب درگیر هستند. با کشیدن اهرم یا زدن دکمه در فلاش تانک دکمه ای، دریچه باز می‌شود و آب مخزن تخلیه می‌شود. فلوتر یا شناور هم وظیفه پر کردن دوباره مخزن را دارد. اگر این دو بخش سالم باشند، تخلیه آب هم به درستی انجام می‌شود.

نقص فلوتر یا شناور

عوامل مختلفی می‌توانند منجر به نقص در فلوتر شوند:

  • نصب اشتباه فلوتر و کج بودن آن که باعث می‌شود فشار کافی برای خروج آب تامین نشود
  • اندازه نامناسب فلوتر که در نتیجه آن، آب نمی‌تواند در مخزن جابه‌جا شود
  • ضعف فلوتر برای غلبه بر فشار آب که منجر به نشتی آب می‌شود
  • نقص در توپی شناور که در صورت سوراخ شدن، سنگین و ته‌نشین می‌شود

گرفتگی لوله ها

ممکن است لوله‌های آب یا فلاش تانک دچار گرفتگی شده باشند و آب به درستی تخلیه نشود.

راه حل های رفع مشکل قطع نشدن آب در فلاش تانک

خبر خوب این است که اکثر این مشکلات به راحتی و بدون نیاز به تعویض توالت یا خرید فلاش تانک جدید قابل حل هستند. می‌توانید سه مرحله اول را در عرض پنج دقیقه انجام دهید. این کار اکثر مشکلات را حل می‌کند. مرحله چهارم نیز معمولا آسان است، اما نه همیشه. در ادامه شما را با راه‌حل‌های هر یک از این مشکلات آشنا می‌کنیم؛ راه‌حل‌هایی که نه تنها ساده هستند، بلکه منجر به صرفه‌جویی فوری در هزینه قبض آب بعدی شما نیز می‌شوند.

مرحله اول: لوله پرکننده را چک کنید

برای مشکل لوله سرریز (Overflow tube) توالت، درب مخزن را بردارید و لوله پرکننده (Fill tube) را پیدا کنید. لوله پرکننده یک لوله کوچک و انعطاف‌پذیر است که از شیر پرکننده (Fill valve) به لوله سرریز توالت متصل می‌شود. در حالی که مخزن دوباره پر می‌شود، این لوله به اندازه کافی آب را از طریق لوله سرریز توالت به پایین می‌پاشد تا پس از اتمام سیفون، کاسه توالت دوباره پر شود.

اگر این لوله از جای خود در بیاید یا جریان آب از لوله سرریز عبور نکند، کاسه پر نمی‌شود و تخلیه بعدی سیفون ضعیف خواهد بود. برای حل این مشکل:

  • لوله پرکننده را دوباره وصل کنید و آن را محکم به شیر پرکننده یا فلوتر فشار دهید. مطمئن شوید که حدود ۱ اینچ بالاتر از لبه لوله سرریز قرار دارد و لوله پرکننده، آب را به داخل لوله سرریز توالت می‌فرستد.
  • سیفون توالت را بکشید و جریان آب را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از لوله سرریز توالت پایین می‌رود.

مرحله دوم: با بررسی شناور، ارتفاع پر شدن را تنظیم کنید

با بررسی شناور، ارتفاع پر شدن را تنظیم کنید

سطح آب در مخزن توسط یک شناور (Float) قابل تنظیم کنترل می‌شود. شناوری که خیلی پایین تنظیم شده باشد، تخلیه ضعیفی در سیفون ایجاد می‌کند؛ اگر خیلی بالا تنظیم شده باشد، آب به داخل لوله سرریز توالت می‌ریزد و شیر پرکن بسته نمی‌شود. در نتیجه فلاش تانک اهرمی یا دکمه‌ای همچنان کار می‌کند. برای حل این مشکل:

  • علامت سطح پر شدن را در قسمت داخلی پشت مخزن پیدا کنید و آن را روی لوله سرریز توالت علامت بزنید تا بتوانید راحت‌تر آن را ببینید. اگر نمی‌توانید آن را پیدا کنید، حدود ۱ اینچ روی لوله سرریز را اندازه‌گیری کنید و علامت بزنید.
  • سپس، سیفون توالت را بکشید و ببینید که آیا آب به آن علامت می‌رسد و در آن متوقف می‌شود یا خیر. اگر نه و فلاش تانک همچنان کار می‌کند، شناور مخزن توالت را به سمت بالا یا پایین تنظیم کنید. اگر توالت فرنگی قدیمی دارید، باید میله (Rod) برنجی که به توپ شناور متصل است را خم کنید تا تنظیم شود. اما در توالت‌های جدیدتر، معمولا برای این کار باید یک پیچ را بچرخانید یا یک گیره (Clip) را در امتداد یک میله بلغزانید.
  • بعد از هر تنظیمی که انجام می‌دهید، سیفون توالت را بکشید. تنظیم شناور را تا زمانی که آب در سطح مناسب قطع شود، ادامه دهید.

مرحله سوم: شیر پرکن را تعویض کنید

گاهی اوقات، اگر شیر پرکن به سادگی متوقف نشود، به این معنی است که خراب است و باید آن را تعویض کنید. برای این کار، بهتر است از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید تا در نهایت مجبور به خرید فلاش تانک جدیدی نشوید.

مرحله چهارم: دسته فلاشینگ/زنجیر فلاپر را تنظیم کنید

دسته فلاشینگ/زنجیر فلاپر را تنظیم کنید

زنجیری که خیلی کوتاه یا گره خورده باشد، اجازه بسته شدن دریچه را نمی‌دهد و آب همچنان به داخل کاسه نشت می‌کند. این باعث می‌شود شیر پرکن برای پر کردن مجدد مخزن، مدام روشن و خاموش شود. زنجیری که خیلی بلند باشد، یا میله‌ای که به درب مخزن برخورد کند، دریچه را به اندازه کافی باز نمی‌کند تا برای شستشوی کامل باز بماند. برای تکمیل شستشوی کامل، مجبور خواهید شد اهرم را نگه دارید.

  • برای جلوگیری از کم شدن آب کاسه توالت و سایر مشکلات، اتصال زنجیر را طوری تنظیم کنید که هنگام بسته شدن فلاپر، فقط کمی شل باشد. زنجیر اضافی را از میله ببرید تا فقط حدود یک اینچ اضافی باقی بماند تا احتمال گره خوردن کاهش یابد.
  • سپس درب مخزن را دوباره بگذارید و مطمئن شوید که هنگام فشار دادن اهرم، میله فلاش به درب برخورد نکند. اگر برخورد کرد، آن را کمی به پایین خم کنید و زنجیر را تنظیم کنید.

مرحله پنجم: فلاپر را تعویض کنید

اگر آب فلاش تانک قطع نمی‌شود، همیشه نیاز به خرید فلاش تانک اهرمی یا دکمه‌ای جدید ندارید. اگر سه مرحله اول را انجام داده‌اید و همچنان آب فلاش تانک قطع نمی‌شود، احتمالا دریچه یا فلاپر تخلیه فرسوده شده است. برای تعویض فلاپر هم بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.

کلام آخر

با توجه به قیمت فلاش تانک های اهرمی و دکمه‌ای و هزینه‌ای که خرید یک محصول جدید روی دستتان می‌گذارد، خبر خوب این است که مشکل قطع نشدن آب در فلاش تانک را با چند تعمیر جزئی یا تعویض قطعات می‌توانید حل کنید. اما اگر در تعمیر فلاش تانک تخصص ندارید، پیشنهاد می‌کنیم که از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید.

منبع: charsoo.com

اخبار مشابه:

۲ پاسخ به “چرا آب فلاش تانک قطع نمی شود؟”

  1. حسنی گفت:

    سلام عالی بود مطالبتون ممنون از سایت خوبتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *