علی بیتالهی، رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی درباره زلزله ماهدشت و میزان مقاومت نیروگاه برق حرارتی در آن منطقه در بروز زلزله با بزرگی بالاتر از ۴ ریشتر و اینکه احتمال وقوع انفجار وجود دارد، اظهار داشت: در ابتدا باید بگویم که زمین لرزه شنبه ساعت ٢١ در ماهدشت کرج یک تک رخداد بود، جالب این است که این زمین لرزه پس لرزه و پیش لرزه به همراه نداشت.
وی ادامه داد: موقعیت آن از حدود ١٣ کیلومتری شهر کرج بوده و در جنوب غربی کرج و در شرق ماهدشت و در محدوده نیروگاه و شهرک صنعتی قرار داشت و در زون همگرایی دو گسل اشتهارد و ماهدشت است و ارتباطی به گسل شمال تهران و گسلهای شمالی البرز ندارد.
رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: هر دو گسل از سمت غرب به شرق به محدوده کرج میآیند و در همان محدوده هم تمام میشوند و به سمت تهران ادامه پیدا نمیکنند.
بیتالهی گفت: شاخه انتهایی این دو گسل در همین نقطه است که کانون زلزله با بزرگی ۴ در آن منطقه تعیین مکان شده و به نظر میآید که توانایی این گسلها برای رخداد زلزله با بزرگی ۶ و ۶.٣ هم باشد.
وی ادامه داد: گسل اشتهارد از نظر طولی حدود ۶٠ کیلومتر و گسل ماهدشت هم به طول ٣٠ کیلومتر در نقشه آمده است. البته ادامه این گسل به سمت غرب و بویین زهرا با گسل ایپک مجانب میشود که این گسل زلزله ویرانگر بویین زهرا را رقم زد.
رییس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تاکید کرد: با توجه به اینکه این زلزله تک لرزه بود نمیتوان پیش بینی کرد که در روزهای بعدی زلزله دیگری در این ماهدشت رخ میدهد اما تجربه میگوید با این فاصله زمانی احتمال وقوع زلزله بزرگتر کم است.
بیتالهی همچنین با اشاره به خطر پذیری نیروگاه واقع در این منطقه گفت: آسیب پذیری زیرساختها بسته به این که برای چه سطحی از خطری احداث شدند، تعریف میشود. این نیروگاهها با توجه به خطر لرزهای که در نظر گرفته میشود ، احداث میشوند. اسناد فنی نیروگاه فردیس (منتظر القائم) را بررسی نکردهام که برای چه سطحی از خطر طراحی شده اما اصولاً این سطح خطر را سختگیرانه در نظر میگیرند تا موجب خطرات ثانویه نشود و در شرایط بحران به سرویس دهی خود ادامه دهد.
وی تاکید کرد: نگرانی از آسیب پذیری جدی نیروگاه وجود ندارد و مقاوم در برابر زلزله طراحی میشوند و نظارت سختگیرانه هم دارند اما واقعیت این است که در عمل باید دید تا چه حد مقاوم هستند.
منبع:
ایلنا
پریا ابراهیمی
دیدگاهتان را بنویسید