به گزارش اکوایران، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که جلسه شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهوری امروز، یکشنبه ۲۴ فروردین، برگزار خواهد شد و بخش عمده‌ای از مسائل مطرح‌شده در این جلسه به بسته استیجاری اختصاص دارد.

وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد که بسته‌های استیجاری که امروز در حضور رئیس‌جمهوری رونمایی خواهد شد، به تصویب برسد و بتواند بخشی از مطالبات مردم در بخش مسکن، به ویژه در حوزه اجاره، را پاسخ دهد.

محورهای اصلی بسته حمایت از مستاجران

بسته پیشنهادی شامل چهار محور اصلی است: تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن با حمایت ویژه از مستأجران کم‌درآمد، افزایش عرضه مسکن و مسکن اجاره‌ای از طریق تسهیلات ساخت واحدهای نیمه‌تمام، تسریع در تکمیل طرح‌های حمایتی مسکن، و ساخت مسکن استیجاری توسط بخش غیردولتی و شهرداری‌ها.

یکی از برنامه‌های کوتاه‌مدت دولت برای حمایت از مستأجران، ارائه تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن است که می‌تواند فشار اقتصادی بر مستأجران کم‌درآمد را کاهش دهد. با این حال، اجرای این سیاست نیازمند همکاری سیستم بانکی کشور است که تاکنون در تأمین منابع مالی چنین طرح‌هایی کارنامه موفقی نداشته است.

بنا به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، بر اساس قانون (بند چ ماده یک قانون ساماندهی بازار زمین و مسکن و اجاره بها)، آن دسته از موجرانی که ملک خود را به خانواده‌‌‌های دارای سه فرزند و بیشتر، اقشار سه دهک پایین جامعه یا افراد تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی اجاره بدهند، مشمول معافیت مالیات ۱۰۰‌ درصدی اجاره بها هستند.

همچنین آن دسته از صاحبان خانه که واحد مسکونی خود را به مدت ۳ سال اجاره بدهند نیز مشمول معافیت مالیات ۱۰۰ درصدی خواهند شد و البته قرارداد ۲ساله اجاره نیز مشمول معافیت مالیات ۷۰ درصدی می‌‌‌شود. علاوه بر این، برنامه‌هایی مانند افزایش عرضه مسکن اجاره‌ای و تسریع در تکمیل پروژه‌های حمایتی، در کوتاه‌مدت قابل اجرا به نظر نمی‌رسند.

از سوی دیگر، دولت قصد دارد از طریق تسهیلات ساخت، روند تکمیل واحدهای نیمه‌تمام را تسریع کند، اما عدم همراهی برخی بانک‌ها با نهضت ملی مسکن، این هدف را با چالش مواجه کرده است. به عنوان مثال، در افتتاح اخیر پروژه‌های مشارکتی مسکن در شهر جدید اندیشه، قرار بود ۹۱۲ واحد مسکونی به بهره‌برداری برسد، اما به دلیل عدم تکمیل زیرساخت‌ها، تنها ۷۸۰ واحد افتتاح شد.