به گزارش اکوایران،مجتبی اقوامی‌پناه، مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل و معابر شهر تهران، می‌گوید: حدود ۲۰ هزار دستفروش در پایتخت فعالیت دارند که ۳ هزار نفر از آن‌ها فقط در مترو هستند. او می‌افزاید که در ۲۲ منطقه تهران، برای هر منطقه ۵ نقطه به منظور ساماندهی این دستفروشان شناسایی شده تا به گفته او «هم کرامت آن‌ها حفظ شود و هم نگرانی شهروندان کاهش یابد».

ون‌کافه‌های بدون مجوز؛ فقط ۵۰ مورد قانونی‌اند

تهران حدود ۶۰۰ ون‌کافه دارد، اما اقوامی‌پناه می‌گوید تنها ۵۰ مورد از آن‌ها مجوز فعالیت دارند. به گفته او، با دستور شهردار تهران قرار است حدود ۳۵۰۰ ون‌کافه و وانت‌بار به شکل قانونی مستقر شوند، مشروط بر اینکه از «درگاه ملی مجوزها» و سایر نهادها مجوز لازم، به‌ویژه مجوز بهداشتی دریافت کنند.

۳۰ جایگاه سوخت تک‌سکو در راه است

یکی از برنامه‌های مهم شهرداری برای کاهش ترافیک و مصرف سوخت، ایجاد ۳۰ جایگاه سوخت تک‌سکو در تهران تا پایان امسال است. سال گذشته ۶ جایگاه از این نوع افتتاح شده بود. شهرداری معتقد است این اقدام می‌تواند نیاز به پیمایش طولانی برای سوخت‌گیری را کاهش دهد.

اجرای ۳۱ هزار حکم برای برخورد با مشاغل مزاحم

اقوامی‌پناه می‌گوید از سال ۱۳۶۹ تاکنون ۷۱ هزار رأی برای برخورد با مشاغل مزاحم صادر شده و ۳۱ هزار مورد به طور کامل اجرا شده‌اند. این شرکت مسئول برخورد با صنوف آلاینده بر پایه بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌هاست.

گسترش بازار پرندگان و ساماندهی گل‌فروشان

مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل و معابر اعلام کرد ۱۰۰ غرفه جدید در بازار پرندگان غرب تهران ساخته خواهد شد. همچنین، ساماندهی گل‌فروشان منطقه ۱۹ و بازار گل امام رضا در دستور کار است. به گفته او، شهرداری آماده است زمین‌هایی را برای انتقال و استقرار صنوفی مانند گل‌فروشان در مناطق مناسب در اختیارشان قرار دهد.

اقوامی‌پناه با اشاره به وجود “مافیا” در پشت‌پرده ساماندهی دستفروشان می‌گوید: گاهی یک نفر با به‌کارگیری چندین تبعه خارجی، مدیریت غیررسمی بازار را به دست می‌گیرد. او تأکید دارد که اتباع غیرمجاز باید طرد شوند و شرکت شهربان و حریم‌بان مسئول نظارت بر بازگشت‌ناپذیری دستفروشان به محل فعالیت پیشین هستند.

از جمله برنامه‌های دیگر، انتقال صنف طلافروشان، بنکداران مواد غذایی، و مشاغل آلاینده به مکان‌های مشخص است. شهرداری برای اجرای این انتقال‌ها اعلام آمادگی کرده و گفته ۱۲ پروژه جدید به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان در سال جاری تعریف شده‌اند.

بازار شادآباد و ناصرخسرو؛ چالش ایمنی و بازگشت به گذشته

بازارهایی مثل شادآباد، ناصرخسرو و شوش همچنان با چالش ایمنی و تکرار بی‌نظمی‌ها روبه‌رو هستند. اقوامی‌پناه از بررسی وضعیت بازار شادآباد با اتاق اصناف تهران خبر داده و می‌گوید هرچند شهرداری امکانات لازم برای جابجایی صنوف را در اختیار گذاشته، اما برخی واحدها به محل قبلی خود بازگشته‌اند.